Kisalföld logö

2018. 08. 20. hétfő - István 18°C | 30°C Még több cikk.

Jobban hajrázott a fehérvári gárda

Matáv Sopron–Videoton 0–2 (0–0) Sopron, NB I-es labdarúgó-mérkőzés, 1800 né ző.
V.: Saskőy (Vámos, Boda). Matáv: Farkas 2,5 – Szabados 2,5, Lambulic 3, Tóth I. 2,5 – Majoros 2,5, Lazic 2 (Horváth A., 83. p), Pintér 2,5, Somogyi 2, Balaskó 2 (Csiszár, 64. p) – Sira 2 (Jav rujan 2,5, 53. p), Tóth M. 2. Edző: Komjáti András. Videoton: Végh – Szalai, Vochin, Ristic, Kóczián – Tóth B. (Kunzo, 40. p), Pom per, Tóth N., Szabó T. – Korsós (Dvéri, 61. p), Palejkov (Róth a szünetben). Vezető edző: Bicskei Bertalan. Gólszerző: Pomper, Tóth N. Sárga lap: Szalai (13. p), Pa lejkov (40. p), Róth (82. p). Szögletarány 7:9 (4:8).

8. p: Majoros és Sira keverte meg alaposan a Vidi jobb oldali védelmét, végül Majoros 7 méteres, ballábas lövése a vetődő Végh kapusról vágódott a mezőnybe.

10. p: Majoros lőtt éles szögből, 12 méterről, a 16-os oldal vonalától kapura, Végh vetődve védett. 35. p: Somogyinak a jobb összekötő helyéről, 24 méterről elvégzett szabadrúgása után a labda centikkel zúgott el a jobb felső sarok mellett.

38. p: Tóth I. balról ívelt hajszálpontosan Tóth M. fejére, aki 7 méterről bólintott is, ám a labda centikkel a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret.

47. p: Tóth M. játszott a bal összekötő helyén kilépő Balaskó elé, aki lesről lőtt Végh kapujába.

70. p: Szabó passzolt remekül Róth elé, aki azzal a mozdulattal, ahogy átvette a labdát, helyzetbe került, ám a kapujából kifutó Farkas óriási bravúrral védte a fehérvári támadónak a balösszekötő helyéről 12 méterről leadott lövését.

71. p: Somogyi szöktette Javrujant, aki kilépett, ám 14 méteres, a bal alsó sarokba tartó labdáját a kilépő Végh hihetetlen reflexszel lábbal védte.

79. p: Egy fehérvári szöglet után a kipattanó labdát Pomper a soproni 16os előterében átvette, majd 18 méteres lövése a soproni védők között utat talált Farkas kapujának bal oldalába. 0–1.

86. p: Szép soproni támadás végén Tóth M. lépett ki a bal összekötő helyén és óriási helyzetben 10 méterről csúnyán a kapu fölé tekerte a labdát.

91. p: A fellazuló Matáv-védelem mellett Tóth N. és Róth kényszerítőzött és az akció végén Tóth Norbert a visszakapott labdát 8 méterről, a balos szekötő helyéről a bal alsó sarokba helyezte. 0–2. Lendületesen, agresszíven kezdett a Matáv.

A soproniak ügyesen, gyorsan járatták a labdát a középpályán, ha pedig elvesztették, még a fehérvári térfélen, a Videoton védőit, középpályásait letámadva próbálták visszaszerezni. A félidő középső szakaszában kiegyenlítettebb lett a játék, ki jött a Videoton a Matáv szorításából. A fehérváriak jó néhány szögletet rúghattak különösebb veszély nélkül.

Az első félidő vége megint a soproniaké volt, de hiába játszott fölényben és dolgozott ki helyzeteket, nem tudott előnyt szerezni szünetig a hazai csapat. A második félidőben jó ideig semmi érdemleges nem történt a pályán. A játék a 70. perc táján élénkült meg, Farkas, majd Végh mutatott be bravúrt.

A hajrában egy szöglet után Pomper a játék képe alapján teljesen váratlanul megszerezte a vezetést az elég passzív Videoton számára. A meccs végén előbb Tóth Mihály, majd Tóth Norbert előtt adódott abszolút gólhelyzet, de míg a Matáv támadója egyenlítés helyett a kapu fölé lőtt, addig a fehérváriak középpályása értékesítette helyzetét és bebiztosította csapata számára a győzelmet.

Komjáti András: – Az első félidőben irányítottuk a játékot, helyzeteink is voltak, de kihagytuk azokat. Szünet után is nyomás alatt tartottuk a Videotont, ám a hajrában egy súlyos védelmi hiba miatt ellenfelünk vezetést szerzett és ezután szétesett a játékunk.

Bicskei Bertalan: – Nem játszottunk jól, de nyertünk. Az első félidőben a szervezett Sopron fölénk kerekedett, voltak helyzeteik is, de nem tudtak előnyt szerezni. A fordulópont Pomper gólja volt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baumgartner Zsolt jó helyezést vár Montmelóban

Az imolai nyitányon 10. Baumgartner Zsolt szerint reális célkitűzés, hogy a Forma-3000-es nemzetközi… Tovább olvasom