Kisalföld logö

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 4°C Még több cikk.

Jó volt a folytatás

Amilyen nehezen indult, olyan szépen és sikeresen fejezte be az őszi évadot a Röhnisch Foton Sopron női kosárlabdacsapata. A csapat kialakításának nehézségei és az első négy bajnokin elszenvedett vereség után talpra állt, és zsinórban hat mérkőzésen veretlen maradt.

– A kezdeti nehézségek, az együttes kialakítása körüli hercehurca mennyire voltak hatással a csapat szereplésére? – kérdeztük a Foton szakvezetőjét.

– Nem is elsősorban a csapat megalakítása körüli hercehurcára utalnék a kezdeti nehézségek kapcsán, hanem inkább arra, hogy emiatt riválisainknál jóval később, hozzájuk képest csaknem egy hónap késéssel kezdtük el a felkészülést – mondta Válé Flórián. – Nyilván a csapat indulásával kapcsolatos gondok miatt is volt egy kis káosz a fejekben, s a kései kezdés miatt a bajnokság elején még korántsem állt össze a csapat játéka, no meg ekkor még a fizikai felkészítést is folytatni kellett.

– Ezt hogyan vészelte át az együttes?

– Annyiból szerencsénk volt, hogy az első négy mérkőzést azok ellen a csapatok ellen játszottuk, amelyek ellen papíron csúcsformában sem lett volna sok esélyünk. A bajnokság négy legjobb csapata elleni meccset tulajdonképpen a felkészülés részének szántuk.

– A továbbiak azt mutatták: jól sikerült a felkészülés...

– Így van, hiszen azt követően nem kaptunk ki, sőt, már az Orsi ellen is volt esélyünk a győzelemre, azt a meccset nem ellenfelünk nyerte meg, hanem mi vesztettük el. A Szekszárd elleni mérkőzés következett, és ott szoros, nagy csatában nyertünk. Így utólag azt kell mondanom, az a győzelem jelentette a fordulatot, attól kezdve felszabadultabban játszott a csapat.

– De azért egy kis szerencséje is volt, hiszen a Szegednél a bosnyák center, Secerbegovic már, míg a BSE-ben az amerikai Palmer még nem játszott a Foton ellen...

– Ha így nézzük, lehet, de azért azt se felejtsük el, hogy nálunk viszont Hadarics hiányzott sérülés miatt, az utolsó mérkőzésen, Zalaegerszegen pedig Radnóthy lázasan játszott. Ráadásul az általunk legyőzött BSE pár héttel korábban – szintén Palmer nélkül – legyőzte a Diósgyőrt.

– Egyénileg hogyan értékelné a csapatában játszó kosarashölgyek teljesítményét?

– A B csoportban játszó Kocsis, valamint Halmos kivételével a csapat összes játékosa kiegészítő ember volt saját klubjában az előző évadban. Én úgy ítélem meg, hogy itt, a Fotonnál az előző szezonban nyújtott játékához képest mindenki előrelépett, többet mutatott. Szőke Ildikó nagyon „elkapta" a fonalat, és telitalálat volt Radnóthy Krisztina csapatkapitánnyá választása is. P mind a pályán, mind azon kívül példát mutatott. Ami a fiatalabbakat illeti, az ő teljesítményük hullámzó volt. Halmos például jól kezdett, de a végére került hullámvölgybe. Pont fordított volt a helyzet Kocsissal, aki az évad vége felé többször is extrát nyújtott. Burgmannak és Horváthnak is akadtak egészen remek meccsei, de gyengébb játékai is, ám ami a hozzáállást illeti, annak tekintetében összességében mindenkiről csak jót tudok mondani. Amennyiben ez így marad, bár nagyon kemény és nehéz tavasz elé nézünk, továbbra is szép eredményekkel örvendeztethetjük meg szurkolóinkat és támogatóinkat.
A szakvezető említette, hogy a BSE a Városmajorban – ahol a Foton nyerni tudott – legyőzte a Diósgyőrt. Ezt a tényt vélhetően játékosaiban is tudatosítja, hiszen januárban az első hazai mérkőzését a miskolciak ellen vívja Válé Flórián együttese.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Roberto Baggio visszavonul

Minden idők egyik legjobb olasz futballistája, az 1993-as év Aranylabdása, Roberto Baggio a szezon… Tovább olvasom