Kisalföld logö

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 9°C | 23°C Még több cikk.

Jó játékkal vereség, közepessel továbbjutás

Szombaton este látványos férfi kosárlabda-mérkőzésnek tapsolhatott a soproni publikum, no meg a szomszédos vasi megyeszékhelyről a hűség városába ellátogató több száz Falco-hívő.
illusztráció
Mindkét csapat kitett magáért, s ezúttal is, akár csak az elmúlt őszön, ötpontos szombathelyi siker született. Októberben 103–98-ra nyertek Zsoldos András tanítványai hazai pályán, s nem változott ez a helyzet február 8-án sem, amikor 82–77-re diadalmaskodott a magyar és román válogatottakkal felálló szombathelyi együttes.

A soproni csapat ezúttal remek kosárlabdázást mutatott be. A játékosok minden erejüket a védekezésre koncentrálták, így aztán sikerült is az ellenfél magyar és román válogatottait úgy semlegesíteni, hogy közülük csak Alexe tudott úgy istenigazából villogni, viszont a román kosárlabdázó a legjobbkor szerzett döntő pontokat társainak. A soproni gárdánál nagyon hiányoztak az öt napig betegeskedő Walke pontjai, ilyen kevés pontot mostanában nem „produkált" az egykori sokszoros válogatott kosárlabdázó. Horváth Ákos, a soproniak fiatal bedobója szédületesen három triplával kezdett, később azonban mezőnykosarat már nem tudott elérni, mindössze öt büntetőt tett rá három triplájára. A mérkőzés során meglehetősen gyakran találkoztunk bosszantó játékvezetői tévedésekkel. Lényeges felfogásbeli különbség azért volt a két játékvezető között, úgyhogy ennek ki szenvedte kárát, azt istenigazából nehéz eldönteni.

Gondok akadtak a játékvezetéssel vasárnap este is a női Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágó mérkőzésén, amelyen a Postás hamar ledolgozta Szolnokon összeszedett, február elsejei ötpontos hátrányát, s úgy tűnt, hogy akár csak a tavalyi őszi bajnoki meccsen, lépésben nyer majd Meszlényi Róbert hölgykoszorúja. Nem így történt, mert a Tisza partjáról érkezett együttes a jugoszláv Perovics vezérletével az első félidő közepétől csaknem a mérkőzés befejezéséig remekül kosárlabdázott, s méltó ellenfele volt a hazaiaknak, akik az elmúlt hét során némi pénzmaghoz is jutottak, ám lelkesedésük semmivel sem múlta felül a korábbit, amikor is a bankókat csak messziről figyelhették a zöld-fehér mezes soproni asszonyok és lányok. A Postás közepes formában kosárlabdázott, szóval megállapításunk szinte kivétel nélkül valamennyi játékosra vonatkozott. Kitett viszont magáért Englert, aki már a válogatottban is jól megállta a helyét , valamint a betegen is pályára lépő Ambrus. Pk ketten vitték a soproni gárdát, ám a többiek küzdőszellemére sem lehetett panasz.

Mindenesetre feszült légkörben ért véget a mérkőzés, amelyhez azt is hozzá kell tennünk, hogy a vélt játékvezetői tévedések mellett néhány eladott „szolnoki labda" is hozzájárult a soproniak nagyon fontos sikeréhez. Le a kalappal változatlanul a soproni hölgyek előtt, akik mostoha körülmények között is megállják a helyüket. Továbbra is várják Meszlényiék amerikai irányítójukat, Lambertet, aki édesapja betegsége miatt utazott vissza az Egyesült Államokba, s akit az elmúlt csütörtökre vártak vissza Sopronba új gazdái. A soproni klub kapcsolatba lépett a játékos menedzserével, remélhetően hamarosan eldől majd, hogy Lambert visszajön-e, avagy a közvetítő új játékost kínál majd a Postásoknak.

Február 17-én egyébként Budapesten tartják meg a március 15-én megrendezésre kerülő kupadöntő licitjét. A megbeszélésen ott lesz a Postás is, ám a zöld-fehéreknél uralkodó „gazdasági körülmények" miatt valószínűleg a licitbe a Postásnak nem dobják be a kalapjukat. Kivéve persze az az eset, ha addig jelentkezik egy kisebbfajta Krőzus...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kimaradt ziccerek

Graboplast-ETO–Cornexi-Alcoa 26–26 (13–11) Tovább olvasom