Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Jekatyerinburg-MKB Sopron Euroleasing 71-69

Ford hamar vezetést szerzett a Jekatyerinburgnak, de Németh Bernadett hamar kiegyenlített.
Ford hamar vezetést szerzett a Jekatyerinburgnak, de Németh Bernadett hamar kiegyenlített, sőt, büntetőből hamar vezetést is szerzett. A folytatásban ő és Cserny vezérletével jobbára az MKB vezetett, a negyed közepén az ezúttal bátran vállalkozó irányító triplájával 12–8-ra megugrott az MKB. A meccs elején a Jekatyerinburg gyakorlatilag egyemberes együttes benyomását keltette, csak Ford jelentett veszélyt a zöld-sárgák kosarára.

A játékrész második felében aztán villantak a született oroszok, Szitnyak és Zakaluzsnaja. A 7. perc elején át is vette a vezetést a hazai együttes, ám a szakasz vége egyértelműen a soproni csapaté volt! Az előző meccsen a nyakán sérülést szenvedett Matovic pályára lépett, s gyors 4 ponttal adta mindenki tudtára, hogy nincs komoly baj, a szakasz végeredményét aztán Gorbunova állította be.

A második szakasz elején olyan játékosok „szóltak hozzá" a partihoz, akik az első negyedben „csendben" voltak. Kuzina két duplával villant, eredményes volt Batkovic és Sauret is. Soproni részről Károlyi tette le névjegyét egy triplával. Amikor szoros lett a meccs, újra jött a Cserny–Németh duó. Előbb a csapatkapitány villant, a negyed közepén pedig az irányító újabb triplájával 8 ponttal húzott el a Sopron. Közben Horváth Zsófia is fontos kosarat és lepattanókat szerzett. A másik oldalon Milan Veverka merész lépésre szánta el magát: együtt volt a pályán csapata három centere, Batkovic, Ford és Zakaluzsnaja – de csak vergődtek. Az MKB előnye Branzova büntetőivel 10 pontra nőtt, de Whalen és Barnes révén felzárkózott a Jekatyerinburg. Ekkor Gorbunova dobott egy nyugtató triplát, majd Németh emelt be egy újabb hármast. Nem volt gyenge pont az MKB játékában, néhányan extrateljesítményt nyújtottak, ennek volt köszönhető a szünetig megszerzett 12 pontos előny.

A második félidő elején Whalen próbálta versenyben tartani a Jekatyerinburgot, de találataira Honti és Branzova felelt. A negyed közepén Szitnyak triplája adott lendületet a Jekatyerinburgnak, támadásban kiestek addigi ritmusukból a zöld-sárgák. A hosszú idő után újra eredményes Ford révén 10 ponton belülre került a hazai csapat, Batkovic triplájával pedig 5 pontra csökkent az MKB előnye. Cserny betalált, majd a Sopron elérte, hogy ellenfele képtelen volt a támadóidő alatt kosárra dobni! Támadásban több labdát eladtak a soproniak, fokozatosan csökkent az előny. A negyed hajrájában a „leblokkoló" vendégek ellen fordított az orosz együttes.

B Ez Honti kosarával indult. Óriási volt a harc, Karpova a legrosszabbkor szerezte első kosarát, Barnes révén pedig 5 ponttal ellépett a Jekatyerinburg. A Sopron nem esett szét, Branzova és Honti kosaraival a negyed közepére egy pontra feljött. Időt kértek, rendezték soraikat a hazaiak. Gorbunova kipontozódott, Ford és Karpova dupláira Károlyi triplával felelt. Sajnos amikor egy pontra feljött a Sopron, valaki mindig újítani tudott a hazaiaknál. Batkovic két kosarával három perccel a vége előtt újra 5-tel „ment" a házigazda. A hajrában Matovic próbálta versenyben tartani a vendégcsapatot, kosaraival fél perccel a vége előtt 1 pontra jött föl az MKB. Nyolc másodperccel a befejezés előtt Barnes az egyik büntetőt dobta be, a második után azonban Batkovic visszaszerezte a lepattanót, így nyert a Jekatyerinburg. Döntés a harmadik meccsen, jövő szerdán Sopronban!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Brnovic még nem ígér gólokat

Bojan Brnovic négy és fél évre szerződött a Rába partjára. Úgy érzi, jól döntött, s már az első felkészülési mérkőzésen a kapuba talált. A volt debreceni labdarúgó korábban nyolcszor szerepelt a szerbia-montenegrói U21-es válogatottban, amelynek mérkőzésein hatszor talált az ellenfél hálójába. A felnőttválogatottban 2002. április 17-én Litvánia ellen góllal mutatkozott be. Tovább olvasom