Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Jegy-botrány: Hová tűnt az 5000 BL-döntős belépő?

Kézilabda - Már hajnalban hosszú sorban álltak a szurkolók a Magvassy Sportcsarnok előtt. Arra vártak, hogy belépőhöz jussanak az Audi ETO-Viborg kézilabda BL-döntőre. Nyolc órakor kiderült, csupán néhányan vásárolhatnak belépőt.

A többieknek maradt a mérgelődés, és a találgatás: Vajon hová tűnt az 5000 jegy? A választ a klub elnöke adta meg.

A BL-döntőre kedden kezdte el árusítani a jegyeket az Audi ETO. A szurkolókat korábban úgy tájékoztatták, hogy 8 órakor nyit a pénztár, és egy ember maximum öt belépőt vehet. Több százan már
órákkal korábban beálltak a sorba. A pénztár nyitás után pár perccel azonban közölték a drukkerekkel, hogy változtak a "szabályok". Csak a bérletesek vásárolhatnak belépőt. Egy személy egy tikettet.

Vanyus Attila a Győri ETO FC elnöke a szurkolóknak is elmondta, hogy miért tudnak csak ilyen kevés belépőt eldni a pénztárnál:
" A BL-döntő helyszíne, a Veszprém Aréna 5100 fő befogadására alkalmas. A jegyekből 700 db kerül Veszprémbe. Kiadunk 300 VIP jegyet. 500 db kerül Dániába, 800 db az ETO bérleteseihez, 500 db a csapat tagajainak jut. 750 db-ot kap a B-közép, 150 db-ot a főszponzor Audi, 500 db-ot a további szponzorok, és 200 db-ot a város, illetve a Sportigazgatóság. A sajtó képviselői 100 helyre tarthatnak igényt"

Négy tatabányai szurkoló már a sportcsarnok parkolójában mérgelődött: "Nagyon korán itt voltunk Győrben, mert ismerősöktől, az internetről olyan információnk volt, hogy kevés jegy maradt mára. Arra gondolni sem mertünk, hogy nem lehetünk ott a BL-döntőn. Nagyon csalódottak vagyunk, de nem maradunk itt háborogni. Nem értjük, hova tűnt el ilyen rövid idő alatt 5000 jegy, de belenyugodtunk, hogy ez van."

Móni is korán kijött a csarnokhoz, de még be tudott jutni az épületbe: "Háromnegyed hétkor érkeztem, és utolsóként, az egyik oldal bejáraton bejutottam a csarnokba, ahol már kb. 50 szurkoló előttem volt a sorban. Akik utánam érkeztek, már csak a zárt ajtók előtt várakozhattak. Biztos voltam benne, hogy jegyhez jutok, hiszen úgy tudtam, minden drukker öt belépőt vásárolhat. Ehhez képest teljesen más volt a helyzet. Az első néhány ember után közölték, hogy nincs több jegy, és csak a bérletesek vásárolhatnak. Nem értem, hogy miért csak néhány jegy maradt mára. Tartok attól, hogy a hűséges szurkolók helyett jó kapcsolatokkal rendelkező öltönyösök tapsolnak majd a Viborg elleni meccsen a lelátón."

Hoppon maradt jegyvásárlók Győrben - Fotó: H. Baranyai Edina

Zsolt egy barátjával érkezett: "Kicsit későn jöttünk, így éppen hallottuk a klubelnök tájékoztatását, arról, hogy miért nincs több belépő. Akárhogy osztok-szorzok "mutyizást" sejtek."

Szabó Ádám és Németh Szilveszter reggel hat óra óta álltak sorba, de így sem volt esélyük jegyhez jutni: „Azt mondták a klubnál, jöjjünk nyugodtan, reggel nyolctól vehetünk jegyet. Ehhez képest fél kilenckor már az összes elfogyott, hihetetlen, hogy így kiszúrtak velünk. Ezután is fogunk meccsre járni, mert nem a játékosok tehetnek erről a helyzetről. Nekik viszont kellene a szurkolás, de aki szurkolna, az nem lehet ott, helyettük olyanok ülnek Veszprémben a lelátón, akik nem is ismerik a csapatot. Mint például az a „szurkoló", aki az imént azt kérdezte a sorban, ki az a Vanyus Attila..."

Egy kapuvári szurkoló, kérdésünkre elmondta, az elégedetlen jegyvásárók többször bekiabálással adtak hangot nem tetszésüknek: "Jövőre egyedül szurkolsz!"

Olyan esetről is hallottunk, volt, aki azért vett ki szabadságot erre a napra, hogy jegyet vásároljon.

Olvasóink írták

164 hozzászólás
 • 164. Korrekt5 2009. május 14. 12:28
  „65. nitaa 2009.04.28. 13:57
  Tisztelt Polgármester Úr!

  Tisztelettel egy elkeseredett szurkoló............................

  ............Ez az email amit írtam. És én is bírom benne, hogy ott leszünk a párommal együtt, akár a Viborg szektorban is, de a Győrt biztatva. Ismerősök feltették a kérdést ennek hallatán, hogy nem félek beülni a vendég szektorba ha lehetőségem lesz rá, mert hogy a Dánok is elég fanatikusak, de nem félek:)

  ********************************************************************************************************************************
  Mond csak NITAA!....hogy lehet ekkora nagy badarságot irni, hogy a Dán szurkolóktól félni kellene?
  Fanatikusságot nem szabad összetéveszteni a mindenkori sportszerü fellépéstöl.
  Nincs EU-ben még egy olyan sportszserü közönség mint a Dán, már nem egyszer kaptam elismerést dijakat külömbözö magas forumoktól. Ök soha nem szidják a játékosaikat stb.
  Majd legalább most megtanulod, hogy hogyan kell a csapatot buzditani, fanatikusan de spoertszerüen.”
 • 163. lacim6 2009. május 01. 12:17
  „162. nasi12 Te beteg vagy senki nem kívánja a vereségüket, hogy te mekkora egy tapló paraszt vagy.”
 • 162. nasi12 2009. április 30. 21:47
  „bocsika, bocsika!
  Én abban reménykedtem, hogy a fradi fellebez majd, ám erről eddíg semmi hír.

  Apránként gyarapodnak a jegyek is, hiszen ahogy mondtad a városnak 50-el kevesebb kell az igényeltnél, remélem a Dánok sem jönnek ötszázan, maradhat ott is akár 100-150 jegy, és ezt így végig lehetne zongorázni mindenkin, aki jegyet igényelt.
  Én csak abban reménykedem, hogy azok akik már a mérkőzés előtt a lányok vereségét kívánják, mert első körben azonnal nem jutottak jegyhez, az életbe soha ne legyen módjuk élőben megnézni a lányokat.”
 • 161. bocsika 2009. április 30. 08:43
  „Jó hír! Felszabadult ca.50jegy. Az önkormányzatnak és a sportig.-nak nem kellett a 200jegy. Ne izguljatok, úgy sem kapjátok meg. Miért is egyenlőbbek ők, mint akik adójából éldegélnek és költekeznek. Azért ez most demagóg volt! Mint nasi12! Megint azt a kétszáz szurkolót védi, akitől senki sem irigyli.
  Milyen fanatikus! még a zárt kapus meccsre is elutazik.”
 • 160. nasi12 2009. április 29. 22:50
  „Üdv mindenkinek!
  Megszólíttatam itt vagyok.
  Sajna eddig meló volt, mivel csak úgy tudok menni Dániába, hogy előtte hetekig túlóra, túlóra hátán.
  A fanatikusok tudják, ott kell lenni Dániában, mert ahhoz hogy értelme legyen a Veszprémi találkozónak, azért a Gigantikumban kell megharcolni.
  Hiába van száz jegye is valakinek a visszavágóra, ha az már egy érdektelen találkozó lesz.
  Apropó, én ma is azt hallottam, hogy van még hely a Dániába induló buszokra.
  - - - -
  Még nem fordult elő olyan eset, hogy egy igazhitű ződfehér szurkoló, ha nagyon ott szeretett volna lenni egy találkozón, ne tudta volna azt megoldani!
  Aki máris feladta, az már biztosan nem lesz ott az Arénában.
  Ezt értse mindenki úgy, ahogy akarja!
  Ha valaki kételkedik kijelentésemben, majd szombaton a Debrecenbe menő buszon, vagy kedden a Népliget felé utazván, érdeklődjön azoktól a fanatikusoktól, akik a fél világot bejárták már a lányok után.
  Persze ők, nem rugdalják a csarnok ajtaját, és nem Vanyusoznak, nem lázadoznak, hanem kultúráltan szervezkednek, és mindig összehozzák, amit szeretnének, és csodák csodája a végén valahogyan mindig összejön nekik a hiányzó néhány jegy.
  Pedig némelyikük diák (egyetemista), tehát a pénzfa sem az udvarukban nő a legmagasabbra, ám szervezni azt qurvára tudnak.
  - - - -
  A vezetőség hozott egy döntést, ezen már nincs mit rágódni.
  Döntöttek arról, hogy a busás anyagi haszonról lemondva, inkább megadják a lányoknak a lehetőséget a kiváló eredmény eléréséhez.
  Igen a tizenkétezer eladott jegy bevétele komoly hasznot hozott volna a kasszába, ám a lányok is úgy döntöttek, talán az Aréna atmoszférája, hangulata előnyösebb lesz majd a nehéz percekben!
  Mert, hogy nagyon nehéz lesz, azt mindenki tudja, és nekünk a visszavágó szokott a legnehezebb lenni!”
 • 159. Heco107 2009. április 29. 21:54
  „Idézetem a klub honlapjáról:
  Azoknak akik minden meccsen kint vannak!
  Lehet védeni a klub elnökségét?Igen!Lehet szidni őket?Igen!Biztosan nagy érdemeik vannak abban,hogy a csapat ilyen sikeres.Csakhogy most jön a nagy DE!Ezt nagyon elszúrták!Mintmár az előzőekben leírtam minden meccsen kint vagyok a legjobb barátommal.Győri vagyok,és 1989 óta járok (szülő nélkül) minden győri vonatkozású mérkőzésre.2000-ig mindig tagja voltam a B-középnek,(azóta családom van és ez maradt az egyetlen ,,szórakozásom"),átadtam a helyem az ifjaknak,de azóta is állva szurkolok.Néha nem látszik rajtam,de nálam jobban nem kell senkinek jobb ETO-snak lennie.Két napja letargiában vagyok,hogy nem lehetek ott életem talán legfontosabb meccsén.Férfi vagyok,de ha ezt most mondanom kéne elcsuklana a hangom.A gyengébbek kedvéért leírom ez nem egy anekdóta,hanem az én Érzésem!És aki nem így érez a klubja iránt az elgondolkodhat azon,hogy Ő az igazi SZURKOLÓ nagy betűkkel?Ide illő tökéletes idézet:Az embertől mindent elvehetnek,de az álmait soha,azt nem.Álmodozom róla,esetleg jövőre,talán.....,de lehet,hogy az is csak álom marad.
  Lostmannak meg csak annyit,hogy a szurkolói jegyek miatt hiába is hívná valaki a Kinga számát,ugyanis hétfő reggel óta ki van kapcsolva!!(ami a Kinga szempontjából érthető is)”
 • 158. MTT 2009. április 29. 20:55
  „ezek után ne várjanak a szurkolóktól empátiát, csak a nagyon igazi drukkert nem hatja meg, hogy lemaradt.....”
 • 157. Löw 2009. április 29. 20:18
  „Bárhogyan is van,a vezetöségtöl több tapintatosságot várt volna el a szurkoló.
  Az hogy továbbra is Hajrá lányok! Hajrá ETO! - ez egy percig se lehet kérdéses.
  DE ezt a hibát mégegyszer nem biztos, hogy el kellene követni.”
 • 156. rózsa36 2009. április 29. 20:14
  „igazmondó (111.),
  szerintem téged azért utálnak, amid nincs...”
 • 155. Komissar 2009. április 29. 19:20
  „A Veszprém férfi bl döntőt 7 évvel ezelőtt egy tornacsarnokban (mert akkor még ott lehetett) játszotta. Akkoriban ez is sokadjára sikerült, így a vezetőség tisztában volt azzal, amit most az ETO vezérkara elmulaszt. Azaz a jegyet a szurkolóknak kell adni. Volt is hangulat, ami nagyban segítette a fiúkat a győzelemhez, igaz a visszavágón a "bírók" is segítették a németeket.
  Azóta a veszprémiek annak tudatában építették az Arénát, hogy az addigi nem alkalmas bl-meccsre.
  De az, hogy a befogadóképességnek csak 10%-a kaphat jegyet, több, mint nevetséges.”
 • 154. Dia1122 2009. április 29. 19:00
  „Pálinger Kati ragaszkodik a szúrkolokhoz!!!!!!!
  neki azok az emberek kellnek a Veszprémi Arénába,akikkel együtt élik át a sikert meccsről-meccsre!
  és nem azokhoz az emberekhez ragaszkodik a csapat,akik duzzognak,és azt mondják:"többet nem megyek szurkolni." (ez a baj a magyarsággal)
  igen is kell szurkolni,buzdítani a csapatot!!!!!!!!
  nem kell a csapattól elfordulni,mert: Vanyus Attila szétoztotta a gyeket kedveszerint.
  a Dánoknak 500jegy jutott,de több mint valószinű,hogy nem lesz rá akkora igény,mint nálunk!
  és aki kitartó annak még lehet,hogy jut!!!
  nem kell szidni és utálni senkit!!
  nekem se jutott jegy :( pedig minden meccsen részt veszek,de remélem lesz megoldás erre is,mint minden másra!
  az hogy az öltönyösök nem tudnak szurkolni:arra meg az a véleményem,hogy nem baj!
  de legelább szembesülnek azzal,hogy mennyit kell dolgozni,és hogy odakell tenni magának az embernek,ha elakar érni vmit az életbe.
  H.A.J.R.Á E.T.O!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!(4EVER-HA LESZ JEGYEM-HA NEM!)”
 • 153. Löw 2009. április 29. 17:58
  „Keserü s szájízem: ....mióta is tudjuk,hogy Györben nem lehet döntöt rendezni?
  Mióta is áll az ETO a döntök kapujában?
  Aztán ilyen amatör sogor koma jóbarát jegyelosztást is csak ritkán lehet összehozni.
  Szerény véleményem: jobban is meglehetne becsülni a szurkolót. Föleg a mai válságos idöben.
  Ez olyan régi idök begyepesedett gondolkodására vall. Kár érte.”
 • 152. gralaci 2009. április 29. 16:32
  „Egyetlen kérdés!
  Az osztogatott jegyekből mennyi a szponzoroké és mennyi a szerezz már nekem kategória?”
 • 151. dummy 2009. április 29. 16:18
  „Két szélsőség között őrlődök vagy beszerzem a bérletet én is a jövő szezonra, vagy pedig a büdös életbeki se megyek a Magvassyba.Most a bennem levő düh miatt az utóbbi felé húzok.Az öltönyös brancsbeliek pedig elmehetnek a sunyiba.Ők hány meccset izgultak eddig végig kinn a csarnokban?????????????????????????????????????”
 • 150. H.Gabi 2009. április 29. 15:05
  „osztógép, mielőtt osztod a népet, gondolkodj!!! Eduarda Amorim nem játszik a BL-döntőben, ergo nem hozza a rokonait!!És igenis kellett a csajoknak a jegy, hiszen életükben most játszanak először BL döntőt!Nem ezekkel a jegyekkel kellene foglalkozni!!”
 • 149. Gab2000 2009. április 29. 14:49
  „Osztógép én egy tényt közöltem 500db jegyet kapott az ellenfél összesen szúrkolóstól családtagostól a reggeli nyilatkozato szerint ne engem baszogass hogy mit hiszek el és mit nem Ő ezt tényekként közölte.”
 • 148. osztógép 2009. április 29. 14:45
  „Gab2000:

  és a külföldi játékosok össze rokonai is jön (pl. Brazíliából is..)???
  ti még elhiszitek amit vanyus elvtárs hazudozik? erre bezzeg megtanították a párt iskolában....”
 • 147. RickCartman 2009. április 29. 14:34
  „Oké a sok hozzászólás, de tud valaki végre valami
  tényleg kivitelezhető megoldást?
  Mert a mostani helyzetről ezerszer leirtátok, hogy rossz.Ha nem lesz másként, rossz is marad.
  Megoldást, és GYORSAN, nem utólag kérünk magyarázkodásokat és mellébeszélést, azzal tele a padlás!!!!!!”
 • 146. Gab2000 2009. április 29. 14:24
  „Vanyus Úr ma elszólta magát a Kossuth Rádióban.
  Az előzetes igények szerint akár 25.000 db jegy is elkelt volna és ennek ellenére nem vitték el meccset az Arénába Bp-re.
  Nézetem szerint tök mindegy lett volna, hogy Veszprémba vagy Budapestre kell autózni, de szurkoló az lett volna elég a szurkoláshoz.
  Meg azt is mondta, hogy a kézis lányoknak nagy a családjuk és a 18 játékos ezért igényelt 600db jegyet.”
 • 145. Kicsi32 2009. április 29. 13:01
  „A legtöbb dologban, amit Szitu írt, egyetértek. De vajon kit "szolgálnak" ki a kézilabda vezetői és játékosai azzal, hogy a csapat játszik (és ilyen jól), kiknek játszanak hétről hétre? Kíváncsi lennék, akkor is ennyien támogatnák-e a csapatot, ha pl. üres nézőtér előtt játszanának, mert mindenki "tojna" a kézilabdára. Abban, hogy egy csapat jó, a drukkereknek is nagy szerepe van. És őket is ki kell szolgálni. Mert ha elfordulnak a csapattól... (minek támogatni, ha úgysem nézik?...)”
164 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ua anyád! - Így szidják a bírót a megyében az edzők

Magyar labdarúgás - Egyre gyakrabban hallani - sportnyelven szólva -, hogy a focibírók nem állnak a… Tovább olvasom