Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Jégre lép az utánpótlás: I. Győri Jégkorong Nap

Vasárnap az I. Győri Jégkorong Napra várják a gyerekeket. A legkisebbek kipróbálhatják a sportágat, és több érdekes programon is részt vehetnek.
A győri műjégpálya átalakítása 2010 októberében mérföldkőhöz érkezett, ekkor adták át a megújult kiszolgáló épületet. A korcsolyázást kedvelőket és a jégkorong híveit kitűnő körülmények várják Kiskúton.

"Itt az ideje, hogy méltó helyére kerüljön a jégkorongsport is Győr városában. A kibővített öltözőkkel most már adottak a feltételek az utánpótlás korosztály létszámának bővítésére, ezért elhatároztuk, hogy megszervezzük az „első győri jégkorong napot" ahol a gyermekek megismerkedhetnek ezzel a nagyszerű sportággal. A jégkorongozás alapjainak tanulását a 4 - 10 éves korban célszerű elkezdeni, ezért elsősorban ezt a korosztályt várjuk – természetesen szüleikkel együtt – rendezvényünkre - monta Bartalis József az ETO HC edzője. Nem csak bemutatóval készültünk, szeretnénk, ha egy vidám, ugyanakkor aktívan eltöltött napot tudhatnánk majd magunk mögött. Bemutató edzéssel, korcsolyaoktatással indítunk, majd ügyességi versenyekkel folytatjuk, ahol sok-sok értékes nyeremény várja gazdáját szponzoraink jóvoltából. Különféle sportruházati cikkeket, ingyenes családi jégpálya-bérletet, Ugripark bérleteket lehet majd nyerni, különdíjként pedig értékes védőfelszerelést kaphat az edzők által legtehetségesebbnek ítélt fiú vagy éppen lány."

Jégen az utánpótlás.
Jégen az utánpótlás.


 
A program:

10.00 - 10.30: az ETO HC szupermini / mini csapatának bemutató edzése

10.30 - 11.00: korcsolya oktatás és felkészülés a vetélkedőkre

11.00 - 11.15: jégkészítés (megnézhetitek hogyan dolgozik a rolba)

11.15 - 12.00: vetélkedők sok-sok értékes nyereménnyel

12.00 - 13.00: egy óra szabad korcsolyázás az egész családnak

13.30 - 15.00: Győri ETO HC - Crvena Zvezda mérkőzés -

A versenyek után az egész család együtt korcsolyázhat, zárásképpen pedig az ETO HC előkészítő korosztályának mérkőzését nézhetik meg az érdeklődők. A szervezők pedig remélik, hogy újabb tehetségek kapnak kedvet a jégkoronghoz.

"Ilyen toborzó utoljára akkor volt, amikor ide kerültem Győrbe. Ennek már jó 15 éve. Remélem sok gyerekkel sikerül megkedveltetni a jégkorongot. Az egyesületnél az utánpótlás nevelés egyébként kiváló színvonalú. Négy korosztályban 75 gyerek sportol nálunk. Ezen kívül van ifi, és felnőtt csapatunk is. Szerdán jártak nálunk a Magyar Jégkorong Szövetség képviselői, akik felmérték az utánpótlás színvonalát, tájékozódtak az itt folyó munkáról. Szó volt arról, hogy miben lehetnek a segítségünkre, hogy még több tehetséget neveljünk ki ennek a sportágnak. A hosszútávú tervek között szerepel, hogy ismét legyen egy erős felnőtt együttesünk, elképzeléseink szerint azokból, akik nálunk ismerték meg az alapokat" - zárta a beszélgetést Bartalis József.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hat klub, tizenkét aranyérem

Az erőviszonyok megváltozását jelzi, hogy a legutóbbi pontvadászatban három vidéki csapat (DVSC,… Tovább olvasom