Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 11°C | 21°C Még több cikk.

Jégkorong - Győri játékosok elismerése

Győri játékosokat választottak a legjobbnak a jégkorongosok a tavalyi eredmények alapján.
A jeges változatban a Svédországban játszó Bartalis István, az in-line szakágban az ETO HC-t erősítő Kiss Ákos érdemelte ki a címet.

Először lett az év játékosa idehaza Bartalis István. A győri származású, jelenleg a svéd Troja Lyngby együttesét erősítő 23 éves játékos maga is meglepődött azon, hogy őt választották meg a szakemberek 2013 legjobbjának a hokis mezőnyben.

Bartalis István felemás idényt zárt, így meglepte az elismerés.
Bartalis István felemás idényt zárt, így meglepte az elismerés.


„Nem mondanám, hogy a tavalyi volt a legsikeresebb évem, legalábbis klubszinten. A válogatottban azért akadtak sikerek, voltam csapatkapitány is az egyik tornán. Ez azt gondolom, nagy szó ilyen fiatalon" – kezdte Bartalis István, aki Csíkszeredán született, a jégkoronggal háromévesen ismerkedett meg, hétéves koráig Székesfehérváron játszott, majd az általános iskola alsó tagozatában Győrben, a felsőben a Budapest Starsban jégkorongozott. Másodikos gimnazista volt, mikor Svédországba szerződött, ennek már hét éve.

„Nagyon jól érzem magam, gyakorlatilag berendezkedtem már, az egy másik dolog, hogy jelenleg nem igazán megy a csapatnak, mert az utolsó helyen állunk. Elég szoros azonban a tabella, így van esély a rájátszást elérni. Egyénileg nem rossz a teljesítményem, center vagyok az első sorban, s harmadik a kanadai táblázaton" – folytatta a fiatal hokis, aki szerint az elmúlt évek egyik legnehezebb világbajnoksága vár a magyar csapatra.

„Dél-Koreában a feljutáshoz csoda kellene, a bentmaradásért harcolhatunk reálisan a szlovén, az osztrák, az ukrán, a japán és a dél-koreai válogatott ellen" – fogalmazott a válogatott támadója.
Hobbinak indult, komoly lett. Kiss Ákos nem először érdemelte ki a legjobbnak járó titulust. A jégen a Dunaújvárosban, in-line-ban többek között Győrben játszó sportoló ennek ellenére meglepődött, mikor megtudta a hírt.

Kiss Ákos nem először bizonyult az év legjobbjának. Fotók: facebook.com
Kiss Ákos nem először bizonyult az év legjobbjának. Fotók: facebook.com


„Több jó nevű jégkorongozó is játssza ezt a változatot, így nem gondoltam arra, hogy megint a legjobb lehetek. Emiatt még nagyobb megtiszteltetés ez a díj, örülök neki" – kezdte Kiss Ákos, aki az ETO-val az osztrák ligában szerepelt.

„A mi eredményünk nem számított bele a bajnokságba, számunkra viszont jó erőfelmérő volt. Nem ment rosszul a csapatnak, mert csak a későbbi győztes Utiktól kaptunk ki. A válogatottal harmadik helyezettek lettünk a vb-n, a bronzmeccsen Ausztráliát vertük" – mondta a sportoló, aki emellett Kiskőrösön és többek között Lencséssel, Revákkal, Kiss Tamással közösen a cseh Extraligában, a Pardubice színeiben is szerepelt az év során.

„Hetedik éve csinálom az in-line-t, kiegészítőnek indult, mára azonban már komolyan veszem, s szeretném később a nyári holt idényben a profik között is kipróbálni magamat" – mondta végezetül Kiss Ákos.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rudolf beteg, nem edzett a válogatottal

Rudolf Gergely betegsége miatt nem tudott részt venni a magyar labdarúgó-válogatott telki… Tovább olvasom