Kisalföld logö

2018. 11. 15. csütörtök - Albert, Lipót 2°C | 11°C Még több cikk.

Játsszon és nyerjen jegyeket a kajak-kenu maraton VB-re!

Szeptemberben Győr ad otthont a kajak-kenu maraton-világbajnokságnak, 2007.09.05-09.09.között. Játsszon velünk és nyerjen belépőt a VB-re! A helyes megfejtők között 2x25 db jegyet sorsolunk ki.

Válaszoljon a kérdésekre, majd a helyes válaszokat szeptember 07-ig küldje el a jatek@kisalfold.hu címre.

Kérjük adja meg telefonos elérhetőségét is, hogy értesíteni tudjuk, ha Önre mosolyog a szerencse!

Olvassa el az alábbi szöveget és válaszoljon a kérdésekre.

"Aranybetűkkel íródott a 2006-os esztendő a győri kajak-kenu sport történetébe, de idén ha lehet, szeretnénk túlszárnyalni a tavalyi eredményeket is" - fogalmazott Kadler Gusztáv, a Győri VSE kajak-kenu szakosztályának elnöke a klub évnyitó sajtótájékoztatóján. A GYVSE kajakosai, kenusai a tavalyi Európa- és világbajnokságokon összesen öt arany-, hat ezüst-és két bronzérmet szereztek. A legjobb versenyzők - sík vízen Kammerer Zoltán, Benkő Zoltán, Kadler Viktor, maratonon Csay Renáta, Salga István és Bindl Róbert 2007-ben is képesek lehetnek hasonló eredményekre. Sőt, Csay tavaly két ezüstérmet szerzett a trémolat-i maraton-vb-n, idén a győri világbajnokságon, hazai vizeken ezekből legalább egyet aranyra is válthat. Sokat várnak a sportág egyik nagy reménységétől, Nagy Péter kenustól is, aki eddig utánpótlásszinten jeleskedett, de most már a felnőttek között is kijuthat a ponteverdai EB-re vagy a duisburgi vb-re. Kadler Gusztáv hozzáf ő zte: a szakosztály anyagi helyzete stabilnak mondható, az önkormányzat ígérete szerint változatlanul támogatja a nemzetközi szinten is eredményes sportágat, a szponzorok között pedig a régi mellett újak is felt ő nnek majd.

Sári Nándor mesteredző a felkészülés menetéről adott tájékoztatót. A sík vízi válogatottak az osztrák sítáborból a kedvezőtlen hóviszonyok miatt korábban hazatértek és az elmúlt tíz napban Győrött készültek, elsősorban futóedzéseket végeztek, valamint uszodába és erősítőterembe jártak. A hét közepétől ismét síelés következik, majd február 12-től április elejéig tartó ausztráliai meleg vizes edző táborba utaznak a legjobbak. Győr lesz a házigazdája 2007. szeptember 5. és 9. között a maraton kajak-kenu világbajnokságnak és a feladatnak minden tekintetben szeretnének megfelelni.

Molnár Péter városi sportigazgató: Győr 1999 után másodszor ad otthont maraton-vb-nek. Az elsőt mérföldkőként emlegetik a sportág történetében, tehát önmagunknak is magasra tettük a mércét. A sok egyidejű esemény miatt a legnagyobb gondot a megfelelő mennyiség ő szálláshely lefoglalása jelentette, de úgy néz ki, sikerül mindent rendben megoldanunk. Az előkészítőmunka a terveknek megfelelően halad, reméljük, a folyók vízszintje is optimális lesz a vb idejére."

Kadler Guszáv hozzátette: minél látványosabban igyekeznek megrendezni a világbajnokságot, a szurkolók kiszolgálása érdekében ezért úgy tervezik, hogy számonként hat kört és öt futószakaszt kell teljesíteniük a versenyzőknek. A Nemzetközi Kajak-kenu Szövetség (ICF) maratonbizottsága áprilisban Győrött tartja ülését és azon dönt, elfogadja-e ezt a tervezetet.

A Magyar Televízió és az Eurosport is közvetíti a szeptemberi eseményt, amelyen a tervek szerint ismét lesz flycam, a futószakaszon pedig gocam, ezek a rendszerek ugyanis kiválóan beváltak a tavalyi szegedi síkvizi világbajnokság alkalmával is.

Válaszoljon a kérdésekre!

1. Hányadik alkalommal remdeznek Győrben kajak-kenu maraton VB-t?

a.) első

b.) második

c.) harmadik


2. Mikor rendeztek utoljára kajak-kenu maraton VB-t Győrben?

a.) 1995

b.) 1999

c.) 2004

3. Hol rendezték meg tavaly a síkvizi VB-t?

a.) Szeged

b.) Miskolc

c.) Pécs

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bajnokok Ligája sorsolás Monte-Carlóban

Labdarúgás - Csütörtökön Monte-Carlóban elkészítették a Bajnokok Ligája 2007/2008-as szezonjának… Tovább olvasom