Kisalföld logö

2018. 11. 18. vasárnap - Jenő -1°C | 5°C Még több cikk.

játék helyett most horgászik

Vayer Gábor nem lehet elégedett. Csapata kiesett a portugál élvonalból, s ő is csak ritkán jutott szóhoz. Találkozhatott Scolari brazil szövetségi kapitánnyal. Szabadsága alatt horgászik és búvárkodni tanul.

Vayer Gábort jövőre is fotózhatják a Santa Clara fala előtt.
Nem zárt jó évet Vayer Gábor a portugál Santa Claránál. Az egykori győri labdarúgó csak elvétve jutott szóhoz a csapatban, mely ráadásul az utolsó fordulóban elbukta a bentmaradás lehetőségét, így a nyári szünetet követően – melyet itthon tölt a játékos – a másodosztályú bajnokságra kezdheti meg a felkészülést.
– Egészen az utolsó pillanatig volt esélyünk a megkapaszkodásra, végül azonban nem éltünk a lehetőséggel – mondta Vayer Gábor.

– Kikaptunk, így búcsúzni kényszerültünk. Volt egy kis letargia a csapaton belül, de sok idő nincs a kesergésre. Bár én már itthon pihenek, ahogyan hallom, zajlik a munka a háttérben, alakul a jövő évi csapat.

– Lesz ebben helye Vayer Gábornak?
– Úgy gondolom, igen. Azokkal a játékosokkal, akikre nem tartanak igényt, már tárgyaltak, sőt, öt játékost már el is küldtek azok után, hogy év közben is négy játékos elhagyta a klubot. Nekem még nem szóltak, azzal búcsúztak tőlem, hogy július 10-én kezdjük a felkészülést.

– Ez azt jelenti, hogy jövőre több lehetőséget kap?
– Ebben csak reménykedni tudok, s minden edzésen azon leszek, hogy az epizódszerepek ne rám jussanak. Az biztos, hogy új edzővel kezdjük a munkát, ráadásul olyan trénert szerződtettek, akinek az első osztályban volt élő szerződése. Szóval nem sajnálják a pénzt a klubnál, amit mi sem mutat jobban, minthogy a négy nagynak nevezett együttes, a Benfica, a Sporting, a Porto és a Boavista mögött az ötödik legnagyobb költségvetés a Santa Claráé.

– Mégis kiestek?
– Igen. Bár azt tudni kell, hogy a sziget elég messze van a kontinenstől, így az utazás és a szállás is sok pénz emészt fel. Ennek ellenére a többi dologban sem szenvedett hiányt az egyesület, sorra jöttek a brazil játékosok, az edzőnk is brazil volt.

– Nem szívlelték egymást a trénerrel?
– Semmi bajunk nem volt egymással, csak a honfitársaiban jobban bízott. Még akkor is, ha ők sem termelték a gólokat. Ráadásul éppen neki köszönhető az egyik legnagyobb élményem. A mester, akit Carlos Alberto Silvának hívnak, s ő irányította a Szöulban olimpiát nyert brazil csapatot, jó barátságban van Luiz Felipe Scolarival. A tavaly Ronaldóékkal vb-aranyat nyert edző, aki most portugál szövetségi kapitányként dolgozik, ellátogatott hozzánk. Nagyon nagy dolognak tartom, hogy ilyen kaliberű emberrel találkozhattam, s ami meglepett, hogy sztársága ellenére semmilyen allűrje nincsen, közvetlen, egyáltalán nem vág fel múltbeli sikereivel. A futballról vallott nézetei pedig mindenki számára érdekesek lehetnek.

– Milyen ars poeticát vall Scolari?
– Azon túl, amit mond, még az is érdekes, hogy ezeket hogyan tudja a gyakorlatban alkalmazni. Az eredmények pedig eddig őt igazolták. Odahaza sokszor tapasztaltam azt, hogy a taktikához akarják idomítani a keretet, itt viszont ez fordítva működik. Scolari is elmondta, hogy ő előbb felméri a keretben lévő lehetőségeket, s ahhoz igazítja a taktikát.

– Ön mivel tölti a szabadságát?
– Aktív pihenéssel, amiben központi szerep jut a családomnak. Persze a régi vállalkozásaim megvannak, azok ügyeire is kell fordítani egy kis időt. Ezen felül azonban horgászom – a legutóbb például tizenöt kiló halat fogtam –, valamint egy búvártanfolyamra is beiratkoztam. Július 9-ig élvezhetem a szabadságot, utána irány vissza Portugáliába.

– Az ottani másodosztályról milyen ismeretei vannak?
– Nehéz dolgunk lesz a visszajutást illetően, hiszen most is heten küzdöttek az első három helyért. Sok függ attól, milyen keretet sikerül összehoznia a vezetőségnek, illetve hogyan sikerül a rajtunk. Ami számomra pozitív lehet, a másodosztályban várhatóan támadóbb szellemben játszunk, mint tettük azt idén, s ebben talán nekem is több szerep jut.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Várszegi: inkább az MTK

Várszegi Gábor, a Ferencváros labdarúgócsapatát működtető részvénytársaság többségi tulajdonosa… Tovább olvasom