Kisalföld logö

2016. 10. 26. szerda - Dömötör 8°C | 15°C

Játék az NB II-ben prémium és bundák nélkül

Prémium nélkül játszotta végig a szezont az MTE 1904 csapata, ám a bundavádakat visszautasítja a csapat edzője, Soós Imre. Schafranek távozna, Vincze Ottó két hete a Wittmann parkban edz.
Hétvégén felröppent a hír, miszerint a mosonmagyaróvári csapat a Siófok számára sorsdöntő utolsó bajnokira nem akart kiállni, mivel jó néhány játékosnak tartozik a klub. Soós Imre edző többek közt erről, az anyagi nehézségekről, a fiatalok beépítéséről és helytállásáról, az állítólagos bundavádakról és a jövőbeni tervekről beszélt a Kisalföldnek.

– A klub nehéz anyagi helyzete mennyire befolyásolta a játékosok teljesítményét?

– Szenzációs eredménynek tartom a nyolcadik helyünket, hisz a Nyugati csoportban akadt olyan klub, mely nálunk háromszor nagyobb költségvetéssel dolgozott és mögöttünk végzett. Anyagi nehézségek továbbra is vannak az egyesületnél, ám az MTE 1904 él. A csapat prémium nélkül játszotta végig a szezont, pedig tizenhárom győzelmünk volt. Ebben az osztályban a középcsapatok premizálását figyelembe véve több millió forinttól „estünk így el". Ez az eredmény azért is dicséretes, hiszen ennek tükrében látható, hogy egy jelentős motiválási és fegyelmezési eszközt vesztettem el.

– A tanulókat leszámítva hány játékos dolgozik a futball mellett?

– Egy sem, ezért is érinti őket érzékenyen a klub nehéz anyagi helyzete.

– Tartozik az MTE a játékosoknak?

– Úgy tudom, jelenleg az ak- tuális havi fizetések esedékesek.

– Emiatt került szóba, hogy esetleg nem állnak ki a Siófok elleni meccsen?

– Ez „kacsa"! A játékosok sportemberhez méltóan viselkedtek, hiszen mi egy tét nélküli mérkőzésre készültünk, míg a másik oldalon a bajnokság megnyerése volt a cél. Ennek ellenére becsületesen odatették magukat, és azzal a céllal utaztunk Siófokra, hogy pontot vagy pontokat szerezzünk és tisztességesen fejeződjön be a bajnokság.

– A pénztelenség miatt lesznek távozók?

– Ezt a szót, hogy pénztelenség, nem használnám. Nyilván mindenki szeretne jobb anyagi körülmények között működő csapatba kerülni, s egy jó játékos iránt, mint például Kertész, valószínűleg nagyobb lesz az érdeklődés is. Ez egy természetes folyamat, a világ bármely pontján így működik. Eddig egyedül Schafranek jelezte, hogy távozni szeretne. Egyébként akik ősszel elmentek tőlünk, azok sem váltották meg a világot új csapatukban.

– Ön marad a kispadon?

– Június végén lejár a szerződésem, ez már nem rajtam múlik. Természetesen tárgyalunk a folytatásról.

– Ha marad, tervezi újabb fiatalok beépítését?

– Tavasszal sok volt a sérültünk, emiatt sok fiatal lehetőséget kapott, s bizonyították, lehet rájuk számítani. A bronzérmet szerzett U19-es csapatból tízen játszottak a felnőtteknél s megállták a helyüket. Melléjük olyan játékosokat igazolnék, akik példaképek lehetnek a többiek előtt, de természetesen a fiataloké a jövő.

– A tavasz során többször bundagyanúval vádolták a csapatot. Egy ízben egy internetes portál konkrétan leírta, hogy a Felcsút elleni 1–6-ért hárommilliót kaptak az óvári játékosok. Ön mit tud erről?

– Aki látta a meccset, tudja, hogy egy csereként beállt fiatal játékosom élete első NB II-es mérkőzésén nem tudta elviselni a rá nehezedő terhet, s hat perc alatt három óriási hibát vétett, melyekből három gólt kaptunk s végül le is kellett cserélni. Ezekkel a hibákkal ez a meccs el is dőlt, hiszen a Felcsút van annyira jó csapat, hogy ekkora előnyt egy félidőn keresztül meg tudjon tartani. Ehhez nem kellett bundázni, ráadásul még újabb három góllal megterhelték a hálónkat.

– Az NB II-re készül a gárda?

– Igen. Ennek a városnak el kell tartania egy másodosztályú csapatot, s van is rá igény: Szombathely után a második legtöbb néző Mosonmagyaróváron volt. Az utánpótlás számára is fontos a magasabb osztály.

– Az önkormányzat ennek ellenére éves szinten 12 millióval kevesebbet utal a klub számlájára...

– Ha szerény körülmények között is, de létezik a klub. Viszont rengeteg a költség: az utazás, a játékvezetői díjak, a felszerelések hatalmas összegeket visznek el az egyesülettől.

– Állítólag Vincze Ottó is a Lajta partján edz...

– Igen, baráti viszonyban vagyunk, két hete van itt, s csak jókat tudok mondani róla. Példaértékű munkát végzett, beállt a fiatalok közé, akik felnéznek rá. Csapatomnak is szüksége lenne egy ilyen játékosra, hiszen a fiatalok rengeteget tanulhatnának tőle mind játékban, mind mentalitásban. 

Cséfalvay Attila
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rajtengedélyt kapott a Sopron

Minden akadály elhárult az FC Sopron élvonalbeli indulása elől. A többségi tulajdonos, Vízer László… Tovább olvasom