Kisalföld logö

2018. 11. 14. szerda - Aliz 6°C | 13°C Még több cikk.

Jánossomorja: jó rajt és hajrá

Jánossomorján a labdarúgó-szakosztályban új emberek kezébe került az irányítás.

Jelentős változások történtek az elmúlt nyáron Jánossomorján, hiszen nemcsak az egyesület élén, hanem a labdarúgó-szakosztály vezetésében is új emberek kezébe került az irányítás.

A szakmai munka vezetésével a nagy tapasztalatokkal rendelkező, rutinos edzőt, Turány Imrét bízták meg, aki feltérképezte a helyi viszonyokat és nagy elánnal látott munkához. Az elnökség a csapat elé az 1–10. hely valamelyikének megszerzését tűzte ki célul, amelyhez némi erősítést is párosítottak. Visszatért Ausztriából Varga Róbert, mellette kölcsönkapták az MTE-től Kurucz Norbertet és leigazolták Lébényből Andrejcsák Róbertet, valamint Csornáról Szűcs Imrét.

– Az is komoly erősítésnek számított, hogy a korábbi csapatot sikerült egyben tartani – kezdte értékelését Turány Imre. – Az idősebb játékosokat könnyebb volt meggyőzni, mint a fiatalokat, hiszen sajnos ők más utat választottak, nem kevesebb, mint nyolc fiatal távozott el tőlünk. Ennek ellenére úgy érzem, elégedettek lehetünk az őszi teljesítményünkkel, amellett, hogy van hiányérzetem is.

– Mi okozott hiányérzetet?

– Az őszi szezont három ciklusra tudnám osztani. Az elsőbe nyolc mérkőzés tartozik, amikor tizenhét pontot sikerült begyűjteni, ez jó teljesítménynek mondható. A második ciklusba három egymás utáni vereség tartozik, ami közül kettőt hazai pályán szenvedtünk el, s ezalatt mindössze egy gólt szereztünk. Ez a teljesítmény beárnyékolta az őszi produkciókat. A harmadikba az utolsó két mérkőzést sorolom, amely két győzelmet hozott, így valamit sikerült a végén helyrehozni.

– Mi volt az oka a visszaesésnek?

– Ezek a fordulók egybeestek az őszi ausztriai szüreteléssel és köztudott, hogy Jánossomorjáról sokan járnak át dolgozni, köztük labdarúgók is, és ez nagyon meglátszott az edzéslátogatottságon is.

– Hogyan értékeli az egyes csapatrészek teljesítményét?

– A kapusok és a közvetlen védelem váltakozó produkciót nyújtott, amikor biztonságos volt a védekezésünk, jöttek az eredmények. A középpályás sor ősszel kiforrta magát, tudtak alkalmazkodni mind a hazai, mind az idegenbeli mérkőzések taktikájához, velük elégedett vagyok. A csatársor teljesítményéről mindent elárul a szerzett húsz gól, ami kevés egy szezonban. Tőlük tavasszal többet várok, mi több, ebben a csapatrészben erősítést is tervezünk, mert szükségünk lesz gólerős támadókra.

– Milyen változások várhatók még?

– Az elnökségnek már jeleztem, hogy a bajnokság végére az első nyolc hely megszerzését tűzzük ki célul, tehát módosítjuk az eredeti elképzeléseinket, mivel ez a csapat többre képes. Remélhetőleg Szűcs Imre felépül hosszú sérüléséből és tavasszal már számíthatok a játékára. Szeretnénk elkerülni a sorozatos vereséget tartalmazó hullámvölgyet és minél eredményesebb játékkal kiszolgálni közönségünket.
A csapat őszi értékeléséhez tartozik még, hogy az elmúlt szezonban mindössze egy piros lapot kaptak a somorjaiak és sárga lapok miatt is mindössze három mérkőzést kellett kihagyni egy-egy játékosnak. A házi góllövőlistát Varga Róbert vezeti öt góllal, mögötte Drobnitsch és Görgits három-három, Szalka, Kurucz, Molnár Sz. és Molnár J. két-két találatot szerzett, míg Nagy László egy alkalommal volt eredményes.
A Jánossomorja az őszi idény zárása után a negyedik helyen áll, a 13 mérkőzésből 7 győzelemmel, 1 döntetlennel és 5 vereséggel, 20–17-es gólkülönbség mellett 22 pontot szerzett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A német elnök is megdicsérte Klinsmannt

Szép karácsonya volt Jürgen Klinsmann-nak, a napokban ugyanis egymást érik a német… Tovább olvasom