Kisalföld logö

2018. 07. 18. szerda - Frigyes 18°C | 26°C Még több cikk.

Janics Natasa Olaszországban készül

Kajak-kenu - Néhány nap múlva Olaszországba utazik Janics Natasa, a női kajakozás kétszeres olimpiai bajnoka, aki az idén az EB-n és a vb-n is aranyéremmel gazdagította tekintélyes éremgyűjteményét. A szegedi Démász versenyzője új szokásához híven ezúttal is a felkészülés „egyéni" formáját választja, az olimpiai ezüstérmes olasz Jozefa Idem vendégszeretetét élvezve.
– Megkedveltük egymást az évek során, Jozefa Idem már többször is meghívott Itáliába, egészen pontosan abba a Velencétől nem túl messze eső falucskába, ahol van egy szép nagy tó, a versenyzőtársam „saját" edzőpályája – nyilatkozta Janics Natasa. – Csak a bennfentesek tudják, hogy Idem valójában német állampolgár, és e minőségében vett részt számos világversenyen, aztán összetűzésbe került a szövetségével és azóta Olaszországnak szállítja az érmeket. Az elkövetkező napokban együtt gyakorlatozunk majd, a felkészülésnek ezt, az eddig ki nem próbált formáját mindenképpen jónak tartom, s szerintem ugyanez lesz Jozefa véleménye is.

Mint ismeretes, Janics Natasa is megvívta idén a maga háborúját, igaz, neki nem a szövetséggel, hanem a női szakág vezetőjével, Fábiánné Rozsnyói Katalinnal gyűlt meg a baja. Ennek egyik nemkívánatos következményeként 2007-ben csak a nem olimpiai versenyszámként elkönyvelt 200 méteres távon bizonyíthatott, ott viszont száz százalékos sikerrel. Most már csak az a kérdés, 2008-ban a pekingi olimpiai játékok esztendejében vajon visszarendeződnek-e a sorok, konkrétabban ismét vízre szállhat-e a Janics Natasa és a Kovács Katalin alkotta – sokáig verhetetlennek kikiáltott – páros?

– Ezzel a kérdéssel én már nem szeretnék foglalkozni, majd az olimpiai felkészülés végén, a válogató versenyek után kiderül, ki a jobb, ki mire érdemes – folytatta diplomatikusan Janics Natasa, aki a közelmúltban elvesztette mobiltelefonját, melyet a T-Mobile egy új készülékkel pótolt.

Janics Natasa 2004-ben Athénben imponáló fölénnyel nyert a K1 500 méteren és aztán Kovács Katalinnal a K2 500 méteren sem találtak legyőzőre. Egy évvel később a szakvezetői döntéshez igazodva már csak kettes és négyes számokban versenyzett, így lett háromszoros Európa- és világbajnok. Tavaly szédületes tempóban hat Európa-bajnoki aranyat gyűjtött be, majd a szegedi vb-n újra hat győzelem jelezte fantasztikus felkészültségét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra Arrabona-fesztivál és sokorói futás

Tömegsport - Két rangos amatőr futóversenyt rendeznek a megyében a hétvégén. A III.… Tovább olvasom