Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Janics Natasa már Győrben edzett - videó, fotók

Dusev-Janics Natasa 200 és 500 méteren egyesben szeretne jó eredményeket elérni.


Dusev-Janics Natasa háromszoros olimpiai és tizennyolcszoros világbajnok kajakos először edzett kedden Győrött azóta, hogy a Graboplast-VSE versenyzője lett.

Sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az idén elsősorban 200 és 500 méteren egyesben szeretne jó eredményeket elérni. A győri klubban az edzője Tokár Krisztián lesz, a férje, Andrian Dusev szaktanácsadóként dolgozik majd vele.


Videó: Oxygen


A szerződése a 2016-os riói olimpiáig szól. Győrött szeretnék, ha Janics Natasa példaképe lenne a klub fiatal versenyzőinek.

Janics Natasa első edzése Győrben


Részletek:

Először edzett kedden Győrben, új állomáshelyén a háromszoros olimpiai bajnok kajakos, Dusev-Janics Natasa. Új klubja, a Graboplast Győri VSE bejelentette, hogy a trénere hivatalosan Tokár Krisztián lesz, míg bolgár férje, Andrian Dusev szaktanácsadóként segíti a felkészülését. A versenyző tavaly ősszel jelezte, hogy szülőhazájában, Szerbiában folytatja pályafutását, de miután a magyar szövetség nem járult hozzá országváltásához, március elején közölte, hogy mégis Magyarországon marad.

Egy nappal később az is kiderült: nem korábbi klubjában, Szegeden, hanem Győrben kajakozik tovább. Janics a délutáni tréningen szemerkélő esőben, hidegben szállt vízre a Mosoni-Dunán, vele tartottak az egyesület legjobb női versenyzői is. Ezt követően az egyik helyi szállodában sajtótájékoztatót tartott a győri klub a sportoló részvételével. A 18-szoros világbajnok kajakos először arról beszélt, hogy októberben miért akarta elhagyni Magyarországot, majd ismertette azt is, miért írt levelet Baráth Etelének, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKKSZ) elnökének, miszerint újra szeretne magyar színekben versenyezni. "Tulajdonképpen egyszer már elmondtam a távozásom okát és akkor is az igazat mondtam - magyarázta Dusev-Janics.

- A férjem más országban szeretett volna edzősködni. Sokáig húztuk a döntést, és mivel a családomat is egyben akartam tartani, dél felé vettük az irányt. Gyorsan rájöttünk azonban, hogy nagyot hibáztunk, hiszen Szerbiában az ottani szövetség, az olimpiai bizottság és a minisztérium nem működött jól együtt. Sokat kellett várnunk a válaszokra, másként alakultak a dolgok, mint ahogy elterveztük. Tudtuk, hogy azt az állapotot a riói olimpiáig nem tudjuk bevállalni. Elsősorban az én érdekeimet figyelembe véve jöttünk vissza.

Amikor elmentünk, akkor is azt mondtam, a férjem nem érezte jól magát itt, nem pedig én." A magyar szurkolók egy jelentős része a történtek után elfordult a versenyzőtől, aki erről így vélekedik: "Megértem azokat, akik csalódtak bennem és azokat is, akik haragszanak rám és nem bocsátanak meg nekem. De sokan nem tudhatják hogyan gondolkodom és nem látnak bele a családi életembe sem, szerencsére. Most úgy látom, hogy már többen vannak, akik visszafogadtak azért, hogy magyar és győri színekben fogok versenyezni. Amikor hazatértem a portugáliai edzőtáborból, Budapesten például a repülőtéren szurkolók fotózkodtak velem. Húsvétkor Szegeden edzettem a Maty-éren, ott is mindenki biztatott, ezúton is köszönöm nekik." Dusev-Janics Natasa múlt pénteken tért haza a portugáliai edzőtáborból, s mint mondta, többé-kevésbé elégedett a jelenlegi formájával és főként az egyes számokra koncentrál majd az idei viadalokon. "Nem vagyok teljesen elégedett, még van mit dolgozni rajtam. Jó csapatba jöttem haza, itthon vagyok és biztos vagyok benne, hogy ezeket a kis hibákat a válogató versenyekig ki fogjuk javítani.

Elsősorban az egyesekben szeretnék minél gyorsabban menni, a kétszáz méter a fő cél, de ötszázon is jól szerepelhetek. Mindent meg tudok nyerni, ha minden úgy megy, mint eddig" - fogalmazott. A versenyző új edzője, Tokár Krisztián megerősítette, hogy a kajakos jó fizikai állapotban szállt vízre Győrben. "Érzékelhető, hogy Natasa jó formában van. A kislánya születése után a második alapozást végezte, a mostani már keményebb, összeszedettebb volt, mint a korábbi felkészülése. Biztos vagyok benne, hogy a válogatókon már a régi Natasát fogjuk látni versenyezni" - mondta Tokár. Kadler Gusztáv, a győri egyesület szakosztályvezetője - egyben az MKKSZ alelnöke és Tokár apósa - elmondta: nagy reményeket fűznek Douchev-Janics Natasa leigazolásához és biztosak benne, hogy az egyénisége húzóerő lesz a klub több szép reményű, a korosztályában nemzetközi szintű eredményekre képes versenyzője - Farkasdi Ramóna, Takács Tamara, Czéllai-Vörös Zsófia - számára is. "Janics Natasa szerződésének írásba foglalása még folyamatban van, de minden szerződés annyit ér, amennyit betartanak belőle. - válaszolta Kadler Gusztáv az MTI kérdésére.

- A szintén háromszoros olimpiai bajnok Kammerer Zoltán tizennyolc éve a klubunk tagja úgy, hogy mindössze egy amatőr versenyzői szerződés köti hozzánk. A főbb pontokban Natasával természetesen megállapodtunk és a szerződése a riói olimpiáig szól majd." A sajtótájékoztató zárásaként Ábrahám Csaba, a Győri VSE ügyvezető elnöke úgy köszöntötte a 30 éves Janics Natasát, mint aki visszatért a folyók városába. A fiatal Janics ugyanis - még jugoszláv színekben - 1999-ben háromnegyed évig Győrben készült a versenyekre. A kajakost jelképesen is befogadták új klubjába azzal, hogy a sajtó képviselői előtt átadták számára a győri egyesület felszerelését.

Olvasóink írták

54 hozzászólás
 • 54. gonzo 2013. április 04. 19:41
  „:))Jajj dundi,lököd itt ezt a negédes,lekezelő stílust-"Ne süllyedj le hozzám"-,mikor meg nem figyelsz erre olyan szavakat használsz,ami egy kocsisnak is becsületére válna-leköpném(elképzelem,ahogy odaállsz egy ember elé és leköpöd),lesz@rom-szép kifejezések egy nő szájából.Hamar kiderül ám ha valaki megjátssza magát.Melyik az igazi dundi?:)
  Nos:A mi vitánk is ott indult(ilyenbe mással is keveredtél és hiába állítod,hogy konszenzusra jutottatok,addig kántáltad az igazad,míg a másik ráunt és kiszállt)hogy írtál valamit(egy parkolós cikknél,máshol Natasán kívül én még nem olvastalak)én reagáltam,a végén megállapítottad,hogy szöveget értelmezni nem tudok,sőt az értelmi képességeimmel is bajok vannak,(később arról beszéltél,hogy ezen hiányosságomat "kiveséztétek" valahol-no ezt sem olvastam sehol-az hogy te megállapítasz valamit az nem kivesézés,főleg nem csoportos-tehát amit állítasz az egyszerűen nem igaz)mert te bizony nem azt írtad,amit írtál.(Ugyanilyen vitád volt a másik esetben is,amit azzal zárt a partnered,hogy nevetséges,hogy egy internetes fórumon megsértődsz,ha nincs igazad-emlékszel biztos,utána neveztelek sértődős kislánynak(e személyeskedésért elnézést kérek)

  Szóval dundi,én úgy érzem az én retorikám veled szemben reakció volt és nem akció,de ha javasolhatom ássuk el a csatabárdot,megfogadom a tanácsaidat,bár bírálataid jó részével nem értek egyet,olyannak írsz le,aki csak kötekedni tud,észérvei nincsenek-én ezt nem így érzem,de lehet,hogy tévedek.Ezzel együtt is javasolom a békét,főleg azért,mert a világ egyik legnevetségesebb dolgának tartom mikor két nick haragban van egy internetes felületen:))Miközben lehet,hogy nap mint nap találkozunk,és esetleg beszélgetünk is:))”
 • 53. Japo 2013. április 04. 07:57
  „Gonzo! Demagógia? csupán azt szerettem volna jelezni,hogy amíg a társadalomnak vannak fontosabb elintéznivalói,addig nem ilyenekre kellene költeni a pénzt.Ez nem Natasa függő így igaz,de amíg a tűzoltók és más a társadalomnak fontos intézmények pénzhiánnyal küzdenek,addig ne szórják a lét se Natasára,sem Dzsudzsákokra és még sorolhatnám. Számomra ez olyan mint,ha Győrben a Te kerted lenne a legszebb,csodájára járna mindenki,szép zöld gyep,medence,pálmák stb. De ha valaki bemegy a lakásodba ledöbben mert orosz variálható szobabútor tárul a szeme elé. Tudod milyen az? Egy bála szalma egy százas szeg és egy Lenin kép,aztán úgy variálod ahogyan akarod! Ez lett volna az én "felháborodásom" lényege! Talán még az is fontos lehet,hogy azoknak volt eszük,akik nem fizették ki az átigazoláshoz szükséges 150.000 eurót,ők felmérték,hogy szerb ide,magyar oda erre nincs pénzünk tehát nem is olyan fontos!”
 • 52. dundi08 2013. április 04. 06:54
  „48. gonzo

  :) Ha már azt írod hogy "már csak erre telik,gúnyolódásra...", legalább a következő mondatodban ne csináld ugyanezt! Ebből is látszik hogy bár igazad lehet és leszólhatsz, semmivel nem vagy jobb mint én. Azért ezt vedd figyelembe. Annyi max a különbség, hogy te másokban meglátod azokat a dolgokat amiket a saját hozzászólásaidban figyelmen kívül hagysz és természetesnek tartasz!

  A cikkel kapcsolatban nincs nekem bajom azzal hogy te mondjuk szurkolsz egy Szerbnek. Én egy rossz szót nem írtam erre. Neked is más a véleményed és nekem is. Az hogy én írtam valamit és ez neked nem tetszett az talán azért van mert te is megszólítás nélkül célozgattál rám korábbi hozzászólásodban. Szóval ebben is ugyanazt csináltam mint te! Nézz már magadba te miket írsz mielőtt leszólsz másokat, és ne csodálkozz ha azt a nulla stílust kapod amit te is osztasz!

  Nem szokásom az IQ-mal hencegni, mert ezt nem célom megítélni. Én azt tudom, hogy vitáztam már itt emberekkel, és akik tudnak értelmesen beszélgetni azokkal közös nevezőre jutok akkor is, ha ellenkező a véleményünk. Akik viszont csak osztanak és igazából nem tudják alátámasztani a gondolataikat azokkal nem tudok mit kezdeni. Ismerem a korábbi írásaidat és nem az a jellemző rád hogy te az emberekkel beszélgetni tudnál. Azért láttam már igen jó kis hozzászólást tőled is ami tetszett, de neked egyszerűbb másokba kötni mint fikázás nélkül védeni az álláspontodat! Mi nem vagyunk egy szinten és ennyi. Ne süllyedj le hozzám! Maradj a te emelkedett szinteden és minden rendben lesz! Köszönöm!

  Ja amúgy megtisztelő hogy figyelemmel kíséred korábbi írásaimat is! Örömmel tölt el hogy tudsz olyan dolgokat idézni tőlem ami mély nyomott hagyott benned. Sajnos a te írásaidból én nem tudok ilyet idézni mert semmi nem fog meg annyira hogy idézhetném. További kellemes napot kívánok neked gonzo, és köszi hogy megszólítottál.”
 • 51. dedyke 2013. április 04. 01:02
  „"Tulajdonképpen egyszer már elmondtam a távozásom okát és akkor is az igazat mondtam - magyarázta Dusev-Janics
  SOHASEM ÉREZTEM MAGAM JÓL MAGYARORSZÁGON.(Ehhez nem kell semmi mást hozzátenni.)”
 • 50. Pretorianus 2013. április 03. 22:08
  „48. gonzo 2013.04.03. 20:52
  Mind a 3 cikk értékes. Mert több nézőpontból mutatja be a helyzetet és az embert, a környezetét. Én nem fogok köpködni rá, de szurkolni sem többé neki... Sportban erős /volt/, emberileg gyenge !”
 • 49. Beretta84 2013. április 03. 21:02
  „Miről csacsogsz kislány?? Fizesd te a férjét és a hőn áhított Natasádat... Aki nem érzi jól magát Magyarországon nincs itt keresnivalója..... A tapsoló sereg valamire emlékeztet az úttörőkre akik kötelezően tapsoltak valamikor ´´´ valakinek ´´´ Romániában...... erre varrjál gombot....”
 • 48. gonzo 2013. április 03. 20:52
  „46,már csak erre telik,gúnyolódásra és más elfogadhatóbb véleményéhez dörgölőzésre?
  Tudtál te jobbat is régebben,részlet egy hozzászólásodból,igazi gyöngyszem:
  "Most meg hogy szemétkedik, hagy legyen már egy kis ellenérzés is! Én a múltját tisztelem, a jelenét leköpöm. És engedtessék meg nekem hogy ne nyalogassam körbe az ánuszát. Azt meghagyom neked ha neked ez esik jól!"

  Később kettővel szintén a köpködés a fő motívum.Te az a dundi vagy,aki az intelligenciájával kérkedett itt régebben?

  Köpködés...igazi c.g.ny szokás,még a földre sem köptem soha,hiába,ki ilyen-ki olyan nevelést kap.

  42.Pretorianus,a 3. belinkelt cikk,úgy érzem tárgyilagosan öszefoglalja a dolgot,az első kettő nem sokat ér.Azért kösz!

  Japo,még annyit,a példáidban nem kevés a demagógia,már bocs.Ilyen alapon minden,ismétlem minden pénzköltésre lehet hozni 3 ellenpéldát,hogy az a pénz még máshol mennyivel hasznosabb lett volna,máshol mennyivel jobban rászolgáltak.Itt is megjelenik néha egy-egy hozzászóló,aki jön a "a kórházak meg a beteg kisgyerekek bezzeg"-véleménnyel.Igazuk van,oda is kellene.Még talán abban is,hogy nekik kellene előbb.De:hogy nem ők kapják,hogy nem ők kapják előbb,az nem annak a hibája,aki kapja.Persze:aki kapja lemondhatna a pénzről,kórházak,beteg gyerekek javára,de ez már egy olyan téma,egy olyan probléma,aminek megoldására mi itt azt hiszem kevesek vagyunk....”
 • 47. gonzo 2013. április 03. 20:03
  „43.Japo,amit hozzászólásod első részében írsz...hát azok az idők bizony már elmúltak...úgy 30-40 éve.Az ami most van,ugye nem Natasa hibája?Nem mondom,hogy ami most van az jobb,sőt(!)de nem Natasa és a Natasák hibája.

  45.Japo,igazad van a tűzoltós hasonlattal,sőt sok ilyet lehetne még felhozni.De:ez ugye szintén nem Natasa hibája?

  Az általad köpönyegforgatásnak nevezett dologról:Én így látom(nem biztos,hogy jól,én sem ismerem a részleteket):A lehetőségek,a történések(háború,egyebek)úgy hozták,hogy Natasa Magyarországon épített karriert,de nyilatkozatai alapján úgy érzem mindig is úgy érezte,valamikor hazatér.Ez talán érthető.Felcsillantották neki a reményt,hogy eljött az idő,Szerbiában felfejlődtek a lehetőségek,valamint férje is kifelé terelte ebből az országból.Örömmel hazatért,elsősorban a családját szem előtt tartva(tudom,egyesek szerint a pénzt...)de hamar rájött,hogy átverték,a lehetőségek közel sem olyanok,mint amire számított.Mivel a karrierje vége még messze van,vállalva a megvetést,a kritikákat visszakozott.Győrben a szakma örömmel fogadta,mások nem annyira.”
 • 46. dundi08 2013. április 03. 19:13
  „43. 45. Japo
  Én a hozzászólásaidhoz nem tudok mit hozzátenni. Mindent leírtál. Egyetértek veled. Majd hozzászól a kisebbség akik a szerencsétlenek mellé állnak, akiket jogtalanul bántanak. Meg is esett a szívem szegény Natasán. Most már én is sajnálom. Kérlek ne bántsátok a Szerb lányt!”
 • 45. Japo 2013. április 03. 18:45
  „Van még egy fontos válaszom azoknak akik azt írták tudom-e meddig lehet valaki élsportoló,és mit csinál utána? Igen tudom és visszakérdezek, tudjátok-e egy igazi Tűzoltó meddig tudja nyújtani azt a teljesítményt amit elvárunk tőlük és mi lesz velük utána? Ugye milyen érdekes? Natasa ezt választotta azzal együtt,hogy tisztába van azzal.hogy ezt meddig tudja csinálni. A tűzoltók is tisztába vannak erejükkel és képességükkel és azzal is,hogy 25 év kemény sokszor az életüket követelő munka után elmehetnek nyugdíjba. Ezt eltörölték pedig tűzoltókra nagyobb szükség van mint egy két kimagasló eredménnyel rendelkező sportolóra. Hiszen előbb utóbb az ő házuk is le fog égni,ha 60 éves embereknek kell a létrán ugrálni.”
 • 44. Hortib 2013. április 03. 18:26
  „Kirendelt rajongótábor!Nagyon nem szimpatikus ez nekem.Nincs rád szüksége Győrnek.Ideje civil életre váltani,áll meg a saját lábadon!”
 • 43. Japo 2013. április 03. 18:20
  „Én személy szerint nem vagyok irigy sőt, örülök ha valaki többre viszi mint az átlag. Azt azért ne felejtsük el,hogy pl a focistáink,kerékpárosaink munka után kimentek edzésre,azok közül akik tehetségesek voltak tovább léptek és Magyarországot képviselték magasabb versenyeken. Mikor eredmény is volt kaptak némi elismerést talán pénzt is, de ma már nem így van. Ha egy bizonyos összeget nem kapnak meg havonta,elfelejtenek focizni! Ezzel a lánnyal meg annyi a bajom anélkül,hogy személyesen ismerném,hogy Magyar színekben,Magyar támogatással lett az aki,és mikor megjött az eredmény kitalálta,hogy ő inkább szerb. Na ezzel van problémám eddig csak a parlamentbe láttam köpönyegforgatókat ma ilyen párt,holnap meg olyan párt,most itt van a sportban is. És nem irigy vagyok hanem szomorú,tudjátok hány fiatal vagy fiatal család él a szüleivel mert nem tudja kifizetni az albérletet?Hány családnak lenne szüksége pl önkormányzat által támogatott lakásokra,hogy egy kicsit megerősödjenek? Pedig dolgoznak keményen mégis olyan választ kapnak a hivatalokba,hogy álljon a sor végére mert még 475-en vannak önök előtt. Szerintetek azok akiknek a napi betevőt gond előteremteni,de beszélhetünk az éhes gyerekekről is, nekik milyen érzés ez,hogy van egy csomó pénze ám legyen megdolgozott érte,és mégis ingyen lakás azonnal és a többit nem is sorolom. A szponzorokról pedig annyit,hogy az általunk befizetett pénzből adják bárkinek is,mert abban biztos lehetsz,hogy az EON vagy a telefontársaság nem az igazgató pénzét adja oda. Az óriási nyereségből ami ha nem lenne akkora,kevesebb villanyszámlát,telefonszámlát,utalási költséget,tranzakciós díjat stb.fizetnénk.A politika után a legmocskosabb a sport szerintem”
 • 42. Pretorianus 2013. április 03. 17:55
  „Egy kis olvasnivaló, aztán döntsön mindenki ... :)
  http://sportgeza.hu/sport/janics0515/
  http://hvg.hu/sport/20120929_Sokan_profitaltak_belole_semmit_se_kerjun
  http://jochapress.blog.hu/2012/10/11/janicsot_nem_az_mksz_hanem_a_ferje_tette_arucikke”
 • 41. oxana 2013. április 03. 16:42
  „40. Mankapunka A te mivoltad több, mint zavaró.”
 • 40. Mankapunka 2013. április 03. 16:26
  „Senki sem beszélt róla gonzo, hogy szerb. Simán csak az emberi mivolta a zavaró.”
 • 39. gonzo 2013. április 03. 14:01
  „37.ember,hol olvastad,hogy azért akart Szerbiába menni,mert ott,ahogy te fogalmazol,"több a zsé"?

  Ezt csak azért monod és mondjátok,mert ez illik be a gyűlöletkampányotokba.

  38.oxana,üdvözöllek a kisebbségben!:)-mert ugye tudjuk,hogy a többség drKotászékat jelenti:)

  36.drKotász,valóban csúsztattam kicsit,elnézést.:)Nem az észt osztom,csak írom amit érzek.Meg bennem valahogy alapvetően megvan az,hogy amellé állok,akit bántanak.Főleg,ha úgy érzem,hogy érdemtelenül,mindenféle félinformációk alapján,konkrétumok ismerete nélkül bántják.”
 • 38. oxana 2013. április 03. 13:47
  „Gonzo, minden gondolatoddal egyetértek. Az is stimmel, hogy az emberek irigyek, mint a kutyák. Jó, hogy nekünk nem kell háború elöl menekülni, a honvágyat azért magyarázzák félre, mert nem tudják, mi az, ha az ember elszakad hazájától, mindegy, milyen okból. Ehhez a lépéshez nagyon sok bátorság kellett, mert számolt az ilyesféle kritikákkal. Ezt a lépést az itteni hozzászólók (néhány kivételével) nem tudták volna megtenni, mert hiányzik a bátorság, az az érzés, megfogom tenni, hiába is szórnak rám mindent. Voltam én is már olyan helyzetben, hogy visszakoztam, visszamentem azokhoz az emberekhez, akiket nagyon megbántottam. Nem küldtek el, ami manapság igen ritka. Az idöre bízták, hogyan csinálom dolgaimat. Az érzés, hogy mégis bíznak bennem, segített át ezen az idöszakon. Kemény volt nagyon. De megérte.”
 • 37. ember2 2013. április 03. 13:43
  „Szóval Natasa átjött Szerbiából. Itt magyar pénzből, és infrastruktúrával csináltunk belőle versenysportolót. Majd úgy látta, hogy több a zsé Szerbiában, ezért haza megy. De mivel még sem volt elegendő, ezért inkább vissza jött. Nem mondok semmit. Mindenki vonja le a következést.”
 • 36. drKotász 2013. április 03. 13:33
  „34. gonzo
  Ne ferdíts egyáltalán nem az általad említettekről van szó. Azzal sem vagy tisztában, hogy ő valóban közszereplő és te osztod az észt.”
 • 35. gonzo 2013. április 03. 13:20
  „Az előbb még lemaradt:ez a fürdőruhás kép mi célt szolgál?Mi köze a témához?

  Legközelebb mindenkiről közölnek ilyet,akiről olvashatunk?”
54 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Carlos Tévezt 250 óra közmunkára ítélték

A Manchester City 29 éves argentin csatára jogosítvány nélkül vezetett. Tovább olvasom