Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Janics Natasa krokodilok közt edz

Dusev-Janics Natasa április végén jön haza Mexikóból, ahol jól érzi magát, készül a válogatóra. A „vízen, ahol kajakozunk, vannak krokodilok, én is láttam egyet" – írja, s azt is, hogy Kovács Katival tartja a kapcsolatot.
„Nagyon élvezem itt az edzéseket, mert még nem fáztam igazán. Jó időben jobban megy az edzés is" – üzeni Dusev-Janics Natasa Mexikóból.

A jelenleg győri színekben versenyző olimpiai bajnok kajakos hónapok óta Közép-Amerikában edz, s láthatóan jól érzi magát. „Február 4-én szálltam vízre, az elején voltak nehézségeim, de nekem sosem megy jól az elején. Most már mondhatom, hogy kezdem élvezni is néha. A sikerélmények sokat segítenek." A gerincsérvvel műtött sportoló azt írja lapunknak, a dereka még nem százszázalékos, s épp emiatt kellett „sok új dolgot bevezetni az edzésprogramba".

Jó időben jobban megy az edzés is – írta lapunknak Dusev-Janics Natasa. (A fotókat a család töltötte fel a Facebook-oldalukra.)
Jó időben jobban megy az edzés is – írta lapunknak Dusev-Janics Natasa. (A fotókat a család töltötte fel a Facebook-oldalukra.)

Természetesen szóba került olimpiai bajnok társa, Kovács Katalin is, aki tőle több ezer kilométerre, az abu-dzabi edzőtáborban gyűjti a kilométereket és szintén a nyári vb-re készül. „Reméltem, hogy meglátogat Kati itt, Mexikóban – legalább két hétre –, de nem kérhetek tőle ilyet, hisz neki is van lánya. Biztos vagyok benne, hogy inkább vele szeretne lenni, mint a gyagya kajakpárjával" – jön a „natis" válasz, de persze van komoly része is, mégpedig a hazai riválisokról: „Sosem foglalkoztam mással, most sem fogok. Néha beszélek Danutával és persze többet Katalinnal. Általában arról, hogy vagyunk, mi újság... A Maty-éri víz majd megmondja, hogy ki edzett a legtöbbet és a legokosabban..."

Kovács Katalint is kérdezte az Index Janicsról, ő szerdán azt mondta: „Már a szülőszoba után három nappal is azt kérdezték tőlem, hogy akkor ugye megyek majd párost Natasával. Csak azt tudom mondani, ne szaladjunk ennyire előre. Nem óvatosságból, hanem az élet rendjéből fakadóan. Ebben a sportágban semmi sem természetes, semmi sincs ingyen, nem úgy van, hogy előre leosztották a lapokat."


A Dusev-Janics házaspár április végén repül haza. A csapattársaknak üzeni, hogy Győrben első dolga lesz lemenni a vízi telepre, amit majd kávézás és fagyi követ.

Kislányuk, Milana iskolás lett kint: „Tanul ezerrel, betűket, számokat, zenét, angolt, spanyolt." Mexikó egyébként is jól áll Janicsnak, hisz „kedvesek itt az emberek és nagyon bulizósak, ami nekem nagyon tetszik. Nyugodtabbak, mint az európaiak. Mindenre azt mondják, tranquilo (nyugi), meg manana (holnap). Nagyon szeretnek enni és inni, én is híztam itt egy kicsit... Ugyanakkor nehéz őket rávenni arra, hogy keményen eddzenek, de a férjemnek – legalább néhány esetben – még az is sikerült!"

Lesz majd miről mesélnie Janicsnak, ha az unalmas edzések elleni csodaszerről kérdezik itthon. Íme egy válasz Mexikóból: „A vízen, ahol kajakozunk, vannak krokodilok. Én is láttam egyet. Nem volt valami jó élmény, de továbbeveztem és nem bántott. Nagyon sok a teknős is, meg a pelikán és az iguána." Áprilisig őket kell leelőznie Janicsnak, aztán jöhet a hazai válogató. 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csodagól Gyirmóton - Sarokkal, 16 méterről lőtt gólt - videó

Birtalan Botond szépségdíjas gólt sarkazott a Gyirmót-Békéscsaba meccsen. Tovább olvasom