Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Janics és Kammerer biztos EB-induló

Dusev-Janics Natasa a szegedi válogató legeredményesebb versenyzője lett.

Remekül zárta a győri Graboplast VSE a szegedi válogatóversenyt. Az egyesület sportolói minden más klubnál több (összesen 8) döntő után örülhettek a győzelemnek, Dusev-Janics Natasa pedig három első és egy második helyével kiemelkedett a mezőnyből.

A háromszoros olimpiai bajnok kajakozó 500 egyesben második lett a Londonban aranyérmes Kozák Danuta (Újpest) mögött, 200 egyesben, valamint Kovács Katalinnal (Honvéd) 200 és 500 kettesben ugyanakkor magabiztosan nyert.

„Rögtön a verseny után mondták az újságírók, hogy én lettem a legsikeresebb ezen a válogatón, nem csoda, hogy nagyon örülök. Jól alakultak a döntőim, elégedett vagyok. Persze jó lett volna ötszáz egyesben is nyerni, de nem akarok telhetetlen lenni, hiszen ha csak egyetlen aranyat sikerül nyernem, most akkor sem lennék csalódott" – összegzett Janics, aki a győzelmek után ifjúsági versenyzőkkel ünnepelt.

Megjegyezte, hogy 200 párosban Kovács Katalinnal 2005 óta minden alkalommal elsőként értek célba, a következő hetekben pedig Szolnokon sokat készülnek majd együtt, hogy az Európa-bajnokságon is sikerrel szerepeljenek.

A kiváló formában lévő versenyző akár 500 négyesben is indulhat június közepén a portugáliai EB-n, hiszen Storcz Botond szövetségi kapitány a válogatási elvek értelmében az egyes és a páros eredményei alapján tesz javaslatot a csapathajóra.

Joggal örül Dusev-Janics Natasa, hiszen a szegedi válogató legeredményesebb versenyzője lett.
Joggal örül Dusev-Janics Natasa, hiszen a szegedi válogató legeredményesebb versenyzője lett.


A londoni aranynégyes győri tagja, Fazekas-Zur Krisztina kevésbé lehet elégedett, hiszen 500 méteren egyesben nem került a legjobb négy közé, Szabó Gabriellával (Honvéd) párosban pedig 200 és 500 méteren is harmadik lett. 1000 egyesben másodikként, 200 egyesben harmadikként ért célba.

Az olimpiai ezüstérmes Kammerer Zoltán, Pauman Dániel, Tóth Dávid, Kulifai Tamás kajak négyes (utóbbi három a Vasas sportolója) szoros csatában megnyerte a válogatót Kucsera Gáborékkal szemben, így szintén kivívta az EB-szereplés jogát.

„Kiváló hétvégét zártunk. Az már a hivatalos csapathirdetés előtt is látszik, hogy soha annyi győri versenyző nem szerepelhetett eddig világversenyen, mint amennyi részt vehet majd a júniusi kontinensbajnokságon. Örömünket az teszi teljessé, hogy minden szakágban lesz indulója az egyesületnek, ráadásul Natasa szenzációs teljesítménnyel biztosította helyét a válogatottban" – értékelt Kadler Gusztáv, a győriek szakosztályvezetője, a Magyar Kajak-kenu Szövetség általános alelnöke.

A sportvezető megjegyezte, hogy az ifjúságiak párhuzamosan rendezett tájékoztató versenyén is eredményesen szerepeltek a klub kajakozói és kenusai. Külön említést érdemel a négy első helyet elért Takács Tamara teljesítménye.

A fiatalok eredményei. K II, ifjúsági, 500 m: 1. Takács Tamara, Czéllai-Vörös Zsófia. C I, ifjúsági, 500 m: 1. Khaut Kristóf. K I, ifjúsági, 500 m: 1. Takács Tamara. C II, ifjúsági, 500 m: 1. Khaut Kristóf (Graboplast), Hajdu Jonatán Dániel (Dunaferr). K IV, ifjúsági, 500 m: 1. Bordács Blanka, Czéllai-Vörös Zsófia, Takács Tamara, Túri Edina. K I, ifjúsági, 200 m: 1. Takács Tamara. C II, ifjúsági, 1000 m: 2. Balla Levente Gellért, Svajda Vajk. K II, ifjúsági, 1000 m: 2. Túri Edina (Graboplast), Zetkó Patrícia (Csepel). C I, ifjúsági, 200 m: 2. Khaut Kristóf. C I, ifjúsági, 200 m: 3. Koncz Mercédesz. C II, ifjúsági 500 m: 3. Balla Levente Gellért, Svajda Vajk. C I, ifjúsági, 1000 m: 3. Khaut Kristóf.

Olvasóink írták

  • 1. aradir 2013. május 29. 13:13
    „Az igen tisztelt győri sportújságíró figyelmébe ajánlom kollégái tájékozottságát.

    "A győri Lantos Ádám egyesben és Nagy Péterrel párosban is nyert szombaton délután a kenusok 200 méteres távján a kajakosok és kenusok idei első válogatóversenyén, a szegedi Maty-éren."

    http://sport365.hu/egyeni-sportok,kajak-kenu,kajak-kenu-valogato-lantos-es-a-dombi-kokeny-duo-duplazott,55331”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Utánpótlás-vezetőt keresnek Csornán

Bár a felnőttgárda az átszervezések miatt ősztől a megyei I. osztályban folytatja, Csornán az elmúlt… Tovább olvasom