Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 1°C Még több cikk.

IX. samsung olimpiai futófesztivál

Remek időben, de az elmúlt évek alatt megszokottnál kevesebb résztvevővel rendezték meg Győrött, a város központját is érintő útvonalon az immár kilencedik olimpiai futófesztivált.

Illusztráció
Nagyon hiányoztak a máskor hatalmas létszámban jelen lévő iskolai csoportok, de ha már a vakáció idejére tűzték ki az idei nemzetközi olimpiai napot és vele a Samsung Olimpiai Futófesztivált, akkor számolni lehetett azzal, hogy az iskolák mozgósítása és vele a több ezer iskoláskorú futásra jelentkező hiányozni fog. Ezzel együtt nagyszerű versenyt rendeztek a Jakab Erzsébet szakedző irányításával dolgozó szervezők: a városközponton keresztülhaladó útvonalon végig jók voltak a kijelölések, biztosított volt a versenyzők védelme.

Arról pedig, hogy a verseny színvonala ne szenvedjen csorbát, maguk a futók gondoskodtak: jó iramú, valóban a legjobbak érvényesülését hozó 5000 méteres verseny zajlott vasárnap délelőtt Győrött. A versenyzők között megtalálhatók voltak a 3–4 éves legkisebbek, mint a mindössze három és fél éves Obertol Róbert, valamint a legidősebb generáció tagjai, élükön a korelnök veterán atlétával, Bejó Józseffel.

A nők versenyében az abszolút első helyet a tavaly is győztes iskolás lány, Badis Anissza, a Győri Dózsa atlétája szerezte meg, a férfiaknál pedig az öt éve fáradhatatlanul próbálkozó volt soproni atlétának, a sarródi illetőségű Vámosi Gergelynek sikerült most végre győznie. A díjkiosztásnál mellettük még az abszolút verseny helyezettjei is szép díjakat kaptak.

A nőknél a győztes mögött sorrendben befutó Koncz Ágnes, Pintér Zsuzsanna, Lenzsér Csepi Ildikó, Lenzsér Adrienn és Vukovics Adrienn, a férfiaknál pedig Molnár László, Somogyi Péter, Balogh András, Nyitrai Levente és Rákóczi Zoltán. Ugyancsak sokan örülhettek a tombolán kisorsolt nyereményeknek is, amelyek között Samsung televíziókészülék, mikrosütő és egyéb értékes tárgyjutalmak is szerepeltek.

A verseny végén Jakab Erzsébet főszervező úgy nyilatkozott lapunknak, hogy sikeres versenyt zárhattak, amelyen megmutatkozott, hogy kik azok, akik igazán elkötelezettjei az atlétikának.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ronaldinho nehéz döntése

Ronaldinho is belekerült a "Beckham-féle háromszögbe". A PSG brazil labdarúgójának három… Tovább olvasom