Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Ivana Matovic új kihívásra vágyik

Három szezont töltött Sopronban a montenegrói center, aki most az Euroliga-győztes Szpartak Moszkva csapatához távozik. A csapat búcsúvacsoráján a soproni időszakáról és terveiről faggattuk.

– Hogy érezte magát Sopronban, milyen volt az itt eltöltött három év?
– Azt gondolom, egész pályafutásom szempontjából meghatározó éveket töltöttem Sopronban. Nagyon szeretném megköszönni Natalia Hejkovának és Székely Norbertnek, hogy bíztak, hittek bennem. Úgy vélem, az itt töltött évek alatt nagyon sokat fejlődtem minden téren.

– Sok szakember máris Európa egyik, ha nem a legjobb centereként emlegeti. Önnek mi a véleménye erről?
– Az, hogy ezeket az összehasonlítgatásokat nem igazán szeretem, ezt meghagyom a szakembereknek. Nem foglalkoztatnak ezek a képzeletbeli rangsorok, s a saját játékomról sem beszélek szívesen, mondhatnám azt is, beszéljen helyettem a játékom. A csapatot, melyben játszom, szeretném a legjobb tudásom szerint segíteni.

– Válogatottszinten is?
– Ez egy érdekes helyzet. Ha jól emlékszem, június hatodikáig eldönthetem, a szerb vagy a montenegrói válogatottban játszom a továbbiakban.

– A magyar bajnoktól Európa legjobb csapatához, az Euroliga-
győztes Szpartak Moszkvához igazol. A Szpartak szakvezetőjének, korábbi soproni edzőjének, Natalia Hejkovának az ajánlata mennyit segített a döntésében?

– Nem Hejkovával, hanem a tulajdonos Sabtaj Kalamanoviccsal tárgyaltam, de nyilván volt edzőm keze is benne van a dologban. Új kihívásokra vágytam. Mikor Sopronba szerződtem, nagyon reméltem, hogy a bajnokságot és a kupát is meg tudjuk majd nyerni. Ez sikerült, s most, hogy az Euroliga győzteséhez igazoltam, mi más lehet a cél, mint azt a címet megvédeni, azaz Euroliga-győzelem részese szeretnék lenni.

– Említette a soproni sikereket. Mit gondol, minek volt köszönhető, hogy a most befejeződött évadban az MKB-Euroleasing magyar szinten minden címet begyűjtött, azaz bajnok és kupagyőztes lett?
– A jó szakmai munkán túl két dolgot emelnék ki. Az első, hogy Németh Bernadett és Kocsis Boglárka személyében olyan irányítók mozgatták a csapatot, akik játékukat abszolút alárendelték a csapatnak, ellentétben a tavaly itt játszó Nikki Teasleyvel, akire sok mindent lehet mondani, de azt nem, hogy élt-halt volna a csapatért. A másik dolog, ami szerintem rengeteget jelentett a sikerek elérésében, az az volt, hogy Sopronban olyan kiváló társaság, közösség jött össze, amelynek tagjai remekül együtt voltak, s megértették egymást pályán s azon kívül egyaránt.

Botár László

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tippmester: élesedik a küzdelem

Már csak egy forduló van hátra a Tippmesterből. Hamarosan eldől, ki nyeri meg a kétszemélyes… Tovább olvasom