Kisalföld logö

2018. 11. 15. csütörtök - Albert, Lipót 2°C | 11°C Még több cikk.

Itthon is letenne az asztalra

Amikor eddig csereként beállt a mérkőzéseken, többnyire lendületet adott az FC Sopron csapatának. Freud Gábor Újpestről kölcsönbe érkezett a hűség városába.

A fiatal játékos eddig egyetlen klubban, az Újpestben futballozott:
„Közel, körülbelül tíz percre laktunk – s laknak most is a szüleim – az Újpest-pályától. Ötévesen, óvodásként már játszottam, holott akkor még fiatalabb voltam annál, mintsem le lehetett volna igazolni. Aztán azóta tizenhét évet töltöttem Újpesten, végigjártam a korosztályos csapatokat, s két éve felkerültem az első csapat keretébe."

Több mint másfél évtized után – igaz, kölcsönbe – Sopronba került, erről a következőket mondta:

„Az Újpest első csapatában az előző két évben összesen tizenhat élvonalbeli mérkőzésen játszhattam, ami nem túl sok, s az igazolásokat látva érezhető volt, hogy idén sem lesz túl sok lehetőségem. Több csapat is érdeklődött irántam, de a soproni megkeresésnek örültem igazán. Szép a város, ráadásul sok olyan fiatal játékos érkezett a csapatba, akiket régebbről már ismertem, akik nagyjából egykorúak velem. Nem kerültem tehát ismeretlen, új közösségbe, és jól is érzem magam Sopronban."
A felvetésre, hogy ha sikeresebben rajtolt volna a gárda, még jobban érezné magát, ezt mondta Freud Gábor:

„Most a Nyíregyháza elleni meccs a legfontosabb. Remélem, hazai közönség előtt, a szurkolók segítségével sikerül hozni, s akkor elindulhatunk felfelé, s ez a fiatal csapat bebizonyíthatja: többre hivatott annál, mint ahol most áll a tabellán."

A futballal kapcsolatos céljairól a következőket mondta:
„Személy szerint az a célom, hogy előbb beverekedjem magam a csapatba, majd stabilizáljam a helyem a soproni kezdő tizenegyben. Huszonkét évesen ez reális elvárás önmagammal szemben. Sokan vannak, akik itthon szinte semmit nem mutatva azonnal külföldre akarnak menni. Hosszabb távon nekem is ez a célom, de előtte meg itthon is szeretnék bizonyítani, letenni valamit az asztalra."

Botár László

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Érem- és kvótaszerzésben reménykednek a győriek

Csütörtökön az előfutamokkal indul Duisburgban a sík vízi világbajnokság, melyen a győri Graboplast… Tovább olvasom