Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Ismét lesz hazánkban is Abilimpia

A képességek versenyén részt vehet bárki, aki valamilyen fogyatékossággal él, és úgy érzi, valamely meghirdetett kategóriában átlagon felüli teljesítmény elérésére képes.
A képességek versenyén részt vehet bárki, aki valamilyen fogyatékossággal él, és úgy érzi, valamely meghirdetett kategóriában átlagon felüli teljesítmény elérésére képes. A jelentkezők közel negyven szakmában bizonyíthatják rátermettségüket, így jeleskedhetnek könyvelésben, posztertervezésben, ruhakészítésben vagy épp hulladék újrahasznosításban.

A képességek és készségek versenyének magyarországi szintfelmérő fordulóját 2003. október 17-18-19-én Lakiteleken, a Népfőiskola területén rendezi meg a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége a Szociális és Családügyi Minisztérium támogatásával.

Az Abilimpiai Mozgalom már a világ számos országában elterjedt. A mozgalom célja, hogy felhívja a figyelmet a sérült emberek foglalkoztatásának hiányosságaira, és arra, hogy a fogyatékossággal élők is hasznos tagjai lehetnek a munkaerőpiacnak.

Az Abilimpa Világversenyét idén Indiában, Új-Delhiben rendezik meg, ahol az egyes nemzetek legjobb versenyzőikkel képviseltethetik országaikat. Abilimpiát Magyarországon először 2002-ben rendeztek. Az akkori fordulókban Siófokon mintegy 100 sérült versenyző vett részt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szlovákokkal erősítettek

Szlovák játékosokkal erősít a Győri ETO HC-Rudolph. A pálya helyzetében viszont nincs előrelépés.… Tovább olvasom