Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

Ismét futball-láz a győri óvodákban

Labdarúgás - Tavaly nagy sikerrel debütált a győri óvodák csapatainak részvételével az I. Labdarúgó Ovifoci-kupa.

A Magyar Gyermek Labdarúgó Szövetség által útjára indított, három – őszi, téli, tavaszi – felvonásból álló kispályás versenysorozat idei megyeszékhelyi tornáit is a Győri Ovifoci Club rendezi meg.

Knausz Lászlóné, a Győri Ovifoci Club ügyvezető elnöke a Kisalföldnek elmondta: szombaton három helyszínen hat-hat óvoda együttese rúgja majd a labdát. A Tulipános Általános Iskola tornatermében a belvárosi, a Bóbita, a Bisinger, az evangélikus, a ménfőcsanaki és a győrszentiváni óvoda kicsijei lépnek pályára. A Nádorvárosi Közoktatási Központ tornacsarnokában az intézmény Vackor Óvodája, a Brunszvik, a Mesevár és a Sün Balázs ovi két gárdája találkozik, míg a Móra Ferenc Általános Iskola és Gimnázium tornatermében az Erzsébet ligeti, a Kassák, a Lepke, a Móra, valamint a gyárvárosi Tündérkert és Waldorf óvoda focistapalántái mérkőznek.

Mindhárom helyszínen délelőtt 9 órakor indul útjára a labda, és a két első helyezett, összesen hat csapat jut tovább a november 28-i városi döntőbe.

– Bízunk benne, hogy ezúttal is élvezetes mérkőzéseket vívnak egymással a legfiatalabb korosztály képviselői, akik több mint kétszázan lesznek – nyilatkozta a Kisalföldnek Pálfalvi Gábor, a Győri Ovifoci Club társadalmi elnöke, aki a három helyszín között „ingázik" majd, hogy felügyelje a gyermektorna menetrendjét. – Öt-hat éves apróságokról van szó, a többség csak október elejétől jár a foglalkozásokra, hiszen az előző nagycsoportosok szeptembertől már iskolába járnak. Így a legfontosabb, hogy egy nagyot focizzanak, jól érezzék magukat. Persze az eseményre kilátogató labdarúgó-szakemberek a gyermekek mozgásából, gömbérzékéből bizonyos következtetéseket már most levonhatnak. A focistapalántáinkkal most sem lesz gond, hiszen ők lelkesek, aranyosak, kivétel nélkül győzni akarnak, s ezért mindent meg is tesznek a pályán. Ezért arra kérjük a hozzátartozókat, hogy ne akarjanak a főszereplőknél jobban gólt rúgni, győzni. Csak biztassák őket és ezzel segítsék a szervezők munkáját.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Válogatottakat nevelt a magyar futballnak

Labdarúgás - Gremola Ferenc októberben lépett a nyolcvanötödik évébe, de délceg alakja ennek… Tovább olvasom