Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 24°C Még több cikk.

Iskola az ETO Parkban

Együttműködési megállapodást írt alá a Győri ETO FC és a Győri Ovifoci Klub. Iskola lesz az ETO Park harmadik emeletén. Elküldi fellebbezését az UEFA-hoz az ETO FC.

Együttműködési megállapodást kötött a Győri ETO FC és a Győri Ovifoci Klub. A városban több mint 10 éve működik az ovifociklub, amely óvodai foglalkozások keretében szeretteti meg a sportot, azon belül is a labdarúgást a nagycsoportosokkal. A cél, hogy a legügyesebbek az ETO-ban focizzanak.

„Eddig is volt bizonyos együttműködés az ovifociklub és az ETO között, most hivatalossá vált a megállapodás – mondta Pálfalvi Gábor, a klub társadalmi elnöke. – Jelenleg huszonegy intézmény huszonnégy csoportjában ismerkednek meg a gyerekek az óvodában a futballal. Cél, hogy az ügyes gyerekek egy minőségi együtteshez, az ETO-hoz kerülhessenek, ahol a klub szakemberei többek közt felmérhetik majd a képességeiket is."

Pálfalvi Gábor és Klement Tibor írta alá az ovifociklub és az ETO közötti megállapodást. Fotó: K. Cs.
Pálfalvi Gábor és Klement Tibor írta alá az ovifociklub és az ETO közötti megállapodást. Fotó: K. Cs.


Hír még az ETO-val kapcsolatban, hogy a klub a héten küldi vissza fellebbezését az UEFA-hoz. Ahogy arról beszámoltunk, az Európai Labdarúgó Szövetség licencproblémák miatt egy évre kizárta a Győri ETO FC csapatát az európai kupasorozatokból. A testület megállapítása szerint a 2009. december 31-ével lejárt tartozási kötelezettségének – Jarmo Ahjupera vételárának maradékáról van szó – nem tett az ETO FC eleget. A fejleményekről Klement Tibor ügyvezető beszélt.

„A múlt héten megjött az UEFA indoklása, ami nem tartalmazott újdonságot. Továbbra is egy eseményt említenek, ami elsősorban jogi, másodsorban számviteli kérdés. Ezzel kapcsolatban az én álláspontom szerint a klub a licenckérelemnél helyesen járt jel, nem titkolt el semmit, a döntéshozó testület birtokában volt minden adat. Nem nyugszunk bele az elsőfokú döntésbe, a héten elküldjük a fellebbezésünket, bízva abban, hogy megváltoztatják az elsőfokú határozatot. Kizárólag a teljes felmentés jelenthet erkölcsi elégtételt."

Az ügyvezető beszámolt az akadémiát és a stadionban épülő hotelt érintő változásokról is.

„Az akadémia kapcsán közbeszerzési pályázatot írtunk ki az iskola megépítésére. Az a döntés született, hogy egy helyen hozunk létre egy komplett iskolát, az ETO Park harmadik emeletén. A terveink szerint diákjaink szeptemberben már ott kezdhetik a tanévet. Folytatódik a hotel építése, a gépészeti feladatok vannak csak hátra, kívülről az épület már készen van. A tervek szerint jövő év elején indítjuk el az elsősorban biznisz- és konferenciaszálloda tényleges működését."

Olvasóink írták

  • 1. csikar 2011. július 08. 19:47
    „Tisztelt Klement Úr! A fellebbezést már rég el tetszettek küldeni, legalább is az előző nyilatkozatai alapján. Csak a teljes felmentés lehet a cél! Nem dönthetnek másként, mert az összes adat már a birtokukban volt a döntéskor. Ezeket mind Ön mondta, az újság szerint.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Asztalitenisz - Teljesített célkitűzések

A Soproni Turris SE az év eleji célkitűzéseket teljesítette, emellett az utánpótlásban is több… Tovább olvasom