Kisalföld logö

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 4°C Még több cikk.

Interjú Marcos Angulóval, a Rába-ETO edzőjével

"Azért fogunk dolgozni, hogy negyedszerre is megnyerjük a bajnoki címet, és mivel ez más futsal csapatnak még Magyarországon nem sikerült, ezzel egyből történelmet is írjunk" - mondta a Rába ETO mestere.

- A magyar bajnoki cím mellé a bajnokság legjobb edzője díj is az Ön kezébe került. Elégedett az ETO-nál eltöltött első félévével?

- Számomra hatalmas megtiszteltetés, hogy én lehettem Magyarország legjobb futsal edzője, főleg úgy, hogy fél évet dolgozhattam a Rába ETO-val. Nagyon remélem, hogy a futsal Magyarországon egyre nagyobb rangot vív majd ki magának a sportágak között és ezúton szeretném megköszönni a kollégák támogatását, valamint a rám leadott szavazatokat.

Nagyon sajnálom, hogy nem lehettem itt a díjátadón, de ha a következő bajnokság végén i s én érdemelném ki a díjat, azt mindenképpen szeretném személyesen átvenni.


Marcus Angulo mérkőzés közben.
Marcus Angulo mérkőzés közben.


- Egy hónap pihenő után már itt is az újabb kihívás, a hazai rendezésű UEFA Futsal Cup selejtező csoport. Elég erős-e a keret, hogy továbbjusson ebből az erős csoportból?

- A mi csoportunk az egyik legerősebb. Az Araz, az azerbajdzsáni bajnok Európa egyik legjobbja, szinte minden évben kvalifikálta magát az elit körbe, és két évvel ezelőtt a harmadik legjobb futsal csapat volt Európában. Természetesen most is úgy jönnek majd Győrbe, hogy megnyerjék a csoportot.

Az Eindhovenben is remek játékosok vannak, mellettük a C csoport győztes csapata lesz még az ellenfelünk, velük kell megküzdenünk az Elit körbe való jutásért. Kemény és intenzív edzésekkel készülünk, mindenki nagyon várja már a mérkőzéseket.

A csapatunk magja megmaradt, két kiváló és nemzetközi szinten is tapasztalt játékossal egészítettük ki a keretet, Juanra és Fabio személyében.

- Meglesz-e a történelmi negyedik bajnoki cím, kerül-e négy csillag a címerre?

- Azért fogunk dolgozni, hogy negyedszerre is megnyerjük a bajnoki címet, és mivel ez más futsal csapatnak még Magyarországon nem sikerült, ezzel egyből történelmet is írjunk. Nem lesz könnyű dolgunk olyan csapatok ellen, mint a Berettyó, Gödöllő, Aramis. Mi mindenki ellen a kellő tisztelettel lépünk pályára, de csak a győzelem elfogadható a számunkra, és ezért a pályán mindent meg is fogunk tenni.

- Miben kell fejlődnie a Rába ETO-nak, hogy biztos tagja legyen az európai "elit körnek"?

- Szerintem az ETO jó úton halad, hogy az egyik meghatározó futsal csapattá váljon Európában. vezetőség keményen dolgozik, hogy a célok eléréséhez a legjobb játékosokat szerződtesse. Itt szeretném megköszönni a vezetőknek, hogy az általam kiválasztott játékosokat igyekeznek leigazolni.

Tudom, hogy ez nem könnyű feladat, de úgy érzem, megbíznak az ítéleteimben és ezzel együtt a munkámban is, és ennek megfelelően döntenek. Nagy tiszteletben tartom a klubot, és remélem, munkámmal hozzá tudok járulni a fejlődéséhez a nemzetközi porondon.

- Az utánpótlás nevelés elsődleges feladat. Miben tud segíteni az utánpótlás edzőknek, hogy munkájuk színvonala még jobb legyen?

- A futsalban Spanyolországban jó pár évvel ezelőtt volt olyan a helyzet, mint most Magyarországon. A futsal fejlődésének kulcsa nem az edzőképzésben van, mert rengeteg technikailag fejlett és erős fizikummal rendelkező játékos van a csapatokban, hanem abban, hogy megtanulják a koncepciót, és a taktikai elemeket, és ezeket kell az edzőknek elsajátítani, ennek a fejlesztésén dolgozik az ETO, és én is ezt szeretném megtanítani az utánpótlás csapatoknál dolgozó szakembereknek, munkájukat segítve intenzíven bekapcsolódva a gyerekek képzésébe.

- El tudná-e képzelni, hogy a magyar válogatottat is irányítsa az ETO mellett? Van-e fantázia a magyar futsal válogatottban?

- Ez a kérdés nem merült fel bennem, mert teljes energiámmal a Rába ETO-ra koncentrálok. Én azért jöttem Magyarországra, hogy munkámmal támogassam a helyi futsal fejlődését. Nagy tiszteletben tartom Frank Tamás szövetségi kapitányt és a munkáját, jelenleg tehát nem foglalkozom mással, mint a saját csapatommal. Azt, hogy mit hoz a jövő most még nem tudom, ha úgy adódik, hogy valahol egy országot képviselő válogatottat vezethetek, nem fogok elzárkózni a lehetőségtől.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tour de France 2012 - Bradley Wiggins győzött

A várakozásoknak megfelelően Bradley Wiggins a vasárnapi zárószakaszon megőrizte az összetettben vezetőnek járó sárga trikót. Tovább olvasom