Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

Integrál-DAC: új edző, új csapat

Teljesen kicserélődött játékoskerettel vág neki a hétvégén rajtoló NB II-es bajnokságnak az Integrál-DAC. A csapat új vezetőedzője, Szentes Lázár szerint felelőtlen dolog lenne ígérgetni a szerepléssel kapcsolatban.

Akárcsak a Mosonmagyaróvári TE 1904, a másodosztályú Integrál-DAC csapatánál is alapos változások történtek a nyári átigazolási szezonban. Mint arról a Kisalföldben korábban már beszámoltunk, a bajnoki idényt követően a nádorvárosi klub vezetősége az első csapat keretébe tartozó összes labdarúgót szabadlistára tette, így szinte mindenki távozott a gárdából.

A kapus Drasko Vojinovic és a védő Páles Tamás maradt csak meg „hírmondónak" az előző együttesből. A kék-fehérekhez igazolt viszont Bali Péter (Bp. Vasas), Deli Zoltán (Lombard Pápa), Ferkó Csaba (MTK, III. kerület), Fleischhacker Miklós (Hévíz), Galántai Dávid (BKV Előre), Hegedüs Norbert (Bp. Vasas, Soroksár), Kalcsó Gábor (FC Ajka), Kerekes Zsolt (Jászapáti), Lődör Tibor (Budafok), Ludánszki István (ZTE), Töltősi András (FC Sopron), Varga Ferenc (Makó), Vastag Norbert (Tisza Volán Szeged), Gál András, Gál Bence, Lajtos Dávid, Laki Balázs, Szabadfi András, Czanik Károly és Varga István (mindegyik Győri ETO FC).
A kispadon is változás történt: Preszeller Tamás helyét a Rába ETO egykori kiváló csatára, Szentes Lázár foglalta el, akinek teljesen új csapatot kell építenie.

„Gyakorlatilag a nulláról indultunk, viszonylag korán elkezdtük feltérképezni a játékosokat – mondta Szentes Lázár.
– Több tucat játékos fordult meg nálunk, akik különböző osztályokból és előélettel, az ország különböző részeiből jöttek hozzánk. Július közepén zárult le ez az időszak. Igaz, még az utolsó pillanatban is érkeztek hozzánk labdarúgók. Nyilván ez a szituáció senkinek sem volt könnyű. Igyekeztünk taktikailag, kondicionálisan és technikailag is egy szintre hozni őket. Ezek közül a taktikát a legkönnyebb, a technikai részét a legnehezebb elsajátítani. A kondíció megszerzése is több időt igényel."
A szakember szerint felelőtlen dolog lenne ígérgetni a bajnoki szerepléssel kapcsolatban.

„A játékosok nagy része nem ebben az osztályban futballozott, közülük kevesen ismerik a Nyugati csoportot. A vezetőség sem határozott meg konkrét célt. Az biztos, hogy szeretnénk szakmailag és erkölcsileg is megfelelő módon képviselni a klub tulajdonosát" – fejezte be az Integrál-
DAC vezetőedzője.

Imre Krisztián, a klub megbízott ügyvezetője elmondta: a tulajdonosi kör hajtós, ütközős, felszabadult, kellően motivált játékot, valamint természetesen a lehető legjobb szereplést és kiváló csapategységet vár a társaságtól.

„Számszakilag nem beszéltünk célokról, ez a félév ugyanis nem a kitűzött célok hajkurászásáról szól. Sokkal inkább a csapatépítésről, egy új klubszellem elsajátításáról. Hiszünk abban, hogy ennek meglesz az eredménye. A bajnokságban szeretnénk meglepetést okozni, különösen hazai pályán készülünk erre" – mondta Imre Krisztián.

A 2007/2008-as bajnoki idényben szereplő Integrál-DAC csapata.
Fotó: Krizsán Csaba

Kovács Balázs

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Érem- és kvótaszerzésben reménykednek a győriek

Csütörtökön az előfutamokkal indul Duisburgban a sík vízi világbajnokság, melyen a győri Graboplast… Tovább olvasom