Kisalföld logö

2017. 11. 25. szombat - Katalin 4°C | 14°C Még több cikk.

Integrál-Dac: mindenkitől jobb teljesítményt várnak

A megyei csapataink közül az Integrál-DAC végzett ősszel a legelőkelőbb helyen az NB II Nyugati csoportjában.

Mivel a Gyirmóttól – igaz, még mindig csak első fokon – kilenc pontot vontak le a két 21 év alatti labdarúgó szerepeltetésének hiánya miatt, megyei csapataink közül az Integrál-DAC végzett ősszel a legelőkelőbb helyen az NB II Nyugati csoportjában. A kék-fehérek 15 mérkőzésből ötször diadalmaskodtak, hétszer értek el döntetlent, háromszor maradtak alul, s lettek hetedikek. A gárda a szezonban 29 gólt szerzett, s 21-et kapott. Legtöbbször a volt válogatott Korsós Attila – hétszer – talált az ellenfelek kapujába. Őt a kiegyensúlyozott, jó teljesítményt nyújtó, szintén volt élvonalbeli játékos, Baumgartner Attila (öt góllal) követte. Imrik László, Pákolicz Dávid 4–4, Herczeg Miklós 3, Lajtos Dávid 2, Császár Attila, Germán Ferenc, Orovecz András, Vasas Zoltán 1–1 góllal járult hozzá az eredményhez.

OTTHON JOBBAN MENT

A csapat hazai környezetben volt jobb, Korsósék négyszer diadalmaskodtak a Pápai úti egyre szépülő – az idény közben villanyvilágítást is kapó – sportlétesítményben, idegenben azonban mindössze egyszer, Mosonmagyaróváron sikerült mind a három pontot begyűjteniük. Valószínű, ez is közrejátszott abban, hogy idény közben – négy fordulóval a szezon vége előtt – a nagy reményekkel a csapathoz érkező egykori olimpiai bajnok labdarúgóNagy László edzőt a korábbi E TO - futballista , Preszeller Tamás váltotta a kispadon. A váltás miatt az együttes őszi értékelésére a nádorvárosi klub megbízott ügyvezetőjét, Im re Krisztiánt kértük fel.

„A tulajdonosi kör és vezetőség a bajnokság végére a dobogó elérését tűzte ki célul – kezdte Imre Krisztián. – Nagy László vezetőedző személyében biztosítottnak láttuk a célkitűzéseink elérését, s az ETO-val kötött fiókcsapati megállapodás szerint nyolc tehetséges, az élvonal szintjéhez közel lévő, ambiciózus fiatalt sikerült leigazolni. A fiatalokkal együtt több rutinos volt élvonalbeli labdarúgót is szerződtettünk, Vasas Zoltán, Jerson Da Silva és Korsós Attila személyében."

ÉRTHETETLEN PONTVESZTÉSEK

Vereséggel kezdődött a szezon, majd javított az együttes. Aztán egy remek siker a Dunaújváros ellen, majd meglepő vereség következett Hévízen. „Tisztában voltunk vele, szükség van egy bizonyos időre ahhoz, hogy a keret összerázódjon és egységes legyen. A kezdeti hullámzó teljesítmény talán ennek volt betudható. Az őszi helyezésünket okozó pontveszteségek érthetetlen módon, a tabella alsó részén helyet foglaló csapatok ellen következtek be. Az őszi tabella utolsó öt helyezettjével szemben hat pontot veszítettünk el." Négy fordulóval a szezon vége előtt a klub menesztette a korábbi szakvezetőt, Nagy Lászlót. A következő, Soroksár elleni találkozón játékos-edzőként Korsós Attila irányította a gárdát.

„A sok elhullajtott pont egyértelművé tette, a félidőben jelentősebb lesz a leszakadásunk az élmezőnytől. Nagy László személyében egy kiváló embert ismertünk meg, de úgy ítélte meg a vezetőség, az utolsó három mérkőzésre az akkori első három helyezett ellen nem fogja tudni kellőképpen felpörgetni a csapatot. Ezen mérkőzések mindegyikében benne volt a vereség lehetősége, és a kilenc pont veszteség visszafordíthatatlan hátrányt jelentett volna."

JÓL DEBÜTÁLT AZ ÚJ EDZŐ

Az utolsó háromőszi fordulóra Preszeller Tamás lett a vezetőedző. „Preszeller Tamást rendkívül nehéz helyzetben kértük fel, s ő igent mondott. Az első perctől kezdve azonosulni tudott a vezetőség elvárásaival, és vállalta a bajnokság végére kitűzött célok elérését. Úgy gondoljuk, az új vezetőedző és a csapat együtt jó eredménnyel zárta az utolsó három fordulót, hiszen a Gyirmót elleni hazai döntetlennél közel álltunk mérkőzés megnyeréséhez, értékes pontot hoztunk el a Siófok otthonából, végül az utolsó hazai meccsen a Barcs ellen magabiztos győzelmet arattunk. Ezt Preszeller Tamás részéről mindenképpen eredményes bemutatkozásnak ítélte meg a vezetőség." Végül a hetedik helyen zárt ősszel az együttes.

„A másodosztály Nyugati csoportjának mezőnye a tavalyi szezonhoz képest jelentősen megerősödött, ennek ellenére nem elégedett a klubvezetés az őszi helyezésünkkel, hiszen ennél jóval magasabbak az elvárásaink a csapattal szemben." Több egyéni jó teljesítmény is akadt a kék-fehéreknél. „Külön nem emelnék ki senkit. Örültünk, hogy több fiatal játékos is be tudott épülni a csapatba, és pár forduló után Korsós Attila is megtalálta góllövő cipőjét. Akikkel nem voltunk elégedettek, azokkal már felbontottuk a szerződést, akik viszont maradnak, azoktól jobb teljesítményt várunk tavasszal. A keret magja nagyjából egyben marad, viszont lesznek jelentősebbnek mondható változások is.

Az ETO-val megkötött fiókcsapati megállapodást fel kellett bontanunk, mivel bizonyos feltételek számunkra nem voltak elfogadhatóak. Ez jelentős áldozat volt részünkről, mivel így egy huszonegy év alatti játékos sem maradt a csapatban. A legfontosabb feladatunk, hogy ezt a hiányt megfelelő minőségű játékosokkal pótolni tudjuk, és folytassuk a fiatalításra vonatkozó hosszú távú elképzeléseinket. Az őszi utolsó fordulót követően, sőt, még a két ünnep között is teszteltünk játékosokat, de konkrét nevekről még nem tudunk beszámolni."

A csapat – amely már elkezdte a felkészülést a tavaszi szezonra – célkitűzése változatlan. „Az első egy-két hét a kemény edzések mellett a próbajátékosok további tesztelésével telik. Szeretnénk minél előbb lezárni az igazolásokat, hogy az újonnan érkező fiatalok minél gyorsabb beilleszkedésével folytatódhasson az érdemi munka. Célkitűzésünk továbbra is dobogós hely, melynek eléréséhez kiegyensúlyozott teljesítményre lesz szükség az egész csapat részéről."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Öt soproni címeres mezben

Az FC Sopron, illetve jogelődje, a Matáv FC együtteséből eddig öt játékos szerepelt a magyar… Tovább olvasom