Kisalföld logö

2017. 05. 30. kedd - Janka, Zsanett 17°C | 30°C Még több cikk.

Integrál-Dac: cél a feljutás

Hét új labdarúgó kezdi a tavaszt kék-fehérben, akadnak közöttük rutinos és volt volt első osztályú játékosok.

Kattintson a képre >>
„ Elnézést kérünk a szurkolóinktól, a labdarúgás iránt érdeklődőktől, hogy eddig nem hoztuk nyilvánosságra az Integrál-DAC keretében télen történt változásokat. Az utóbbi időszak néhány kedvezőtlen eseménye késztetett erre bennünket. Már ezen a szinten is igazi piaci versenyhelyzet alakult ki a játékosokért, az utolsó napig voltak függő ügyeink és nem szerettünk volna elkiabálni egyetlen átigazolást sem" – kezdte mondandóját Imre István, az Integrál-DAC tulajdonosa.

Hét új labdarúgó kezdi a tavaszt kék-fehérben, akadnak közöttük rutinos, volt első osztályú játékosok és feltörekvő fiatalok is.
Molnár Levente (33) kapus a Matáv FC Soprontól érkezett, de korábban sokáig védett a Győri ETO-ban is. A védősorba igazolták Orovecz Andrást (30) és Juhász Tamást (30) a Lombard FC Pápától és Csikós Sándort (20) a Matáv FC Soprontól. A középpályán kaphat szerepet Imrik László (20), a csatársorban Laki Balázs (20), ők a Győri ETO-tól érkeztek, valamint Szőke Péter (30), aki Ausztriából jött haza, korábban a ZTE és a Matáv FC Sopron labdarúgója is volt.

Kölcsönbe távozott az Integrál-DAC-tól Varga László Kapuvárra, Alasztics Bálint Tétre, Tóth Gábor visszatért az ETO-ba, Tamási Gábor és Segovits Zoltán Gyirmótra igazolt, másutt folytatja pályafutását Lajber Zsolt, Lakatos Attila és Varga József is.

„ Az NB II-ben hatalmas hajrá kezdődik tavasszal a másodosztályba kerülést jelentő első hat helyért. Számításaink szerint tizenkét csapat küzd majd ezért, és ennek megfelelően télen mindenki igyekezett megerősíteni a játékoskeretét. Az Integrál-DAC célja mindenképpen az első hatba kerülés, ám a dobogó elérését sem tartom elképzelhetetlennek. Kiváló a kapcsolatunk az ETO FC-vel, Reszeli Soós István szakmai igazgató a csapat kialakításához és felkészüléséhez is jelentős támogatást adott. Ugyancsak köszönet illeti a Matávot, személy szerint Gőbl Gábor ügyvezetőt és Pintér Attila edzőt a nekünk nyújtott segítségért."

Az utánpótlás-nevelés területén is szeretnének előrelépni, ezért új koncepciót dolgoztak ki. Az utánpótlás szakmai vezetésével Botos Antalt bízták meg. Az Integrál-DAC minden feltételt meg akar teremteni a színvonalas képzés érdekében.

„ A stadion edzőpályáját újrafüvesítettük, a kicsiknek új kis pályákat építünk, a győri önkormányzattal a területre vonatkozó tárgyalások megtörténtek. A műfüves pálya beruházása sajnos leállt, nem jött létre a szerződés, mert a finanszírozás felté- telei nem voltak egyértelműek. Jövőre azonban mindenképpen felépítjük. Szeretnénk megvenni a Széchenyi-egyetem pályáját, amely közbeszerzési kiírás, a rektor úrnak szóban már bejelentettem az igényünket. Mi továbbra is sportcélokra akarjuk használni, ezért remélem, számunkra kedvező döntés születik."
A tulajdonos azt mondja, már az átigazolásokhoz is jelentős segítséget kaptak a régi DAC-szimpatizánsoktól, azt szeretnék, ha tavasszal Győr futballszerető közönsége is a csapat mellé állna.

„ Az első hazai mérkőzésre – a sorsolás szerint a Komló ellen játszunk, de az időjárás még közbeszólhat – egyébként nem szedünk belépőjegyet."

Horváth Dénes, a csapat edzője: „Az új futballistákat mi választottuk, nekik a teljesítményükkel kell igazolni döntésünk helyességét. A felkészülés során értünk el biztató eredményeket. A bajnoki mezőny rendkívül kiegyenlített, de csapatunk képes arra, hogy a szezon végén az első hat között végezzen, ami azt jelentené, az Integrál-DAC nyártól a magyar labdarúgás második vonalában futballozhat."

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Matáv FC Sopron–Hévíz 2–2

A felkészülés során először játszhatott edzőmérkőzést Sopronban a Matáv csapata. Tovább olvasom