Kisalföld logö

2017. 07. 20. csütörtök - Illés 19°C | 34°C Még több cikk.

Ikrek: éremért a VB-n

Nagy Péter és Nagy Gergely a Győri Vízisport SE két válogatott kenusa is indul a szegedi világbajnokságon.

Nagy Gergely és Nagy Péter
Nagy Péter és Nagy Gergely a Győri Vízisport SE két válogatott kenusa. Az iker testvérpár tagjai egy hajóban eveznek az augusztusi szegedi világbajnokságon. A nemzetközi viadalon dobogóra szeretnének állni.
A közelmúltban rendezett II. Hídépítő-kupa felnőtt és ifjúsági válogatóversenyen eldőlt, hogy a Győri VSE két kenusa, Nagy Péter és Nagy Gergely is képviselheti a nemzeti színeket az augusztus 5. és 7. között rendezett szegedi síkvízi világbajnokságon. Sőt, az iker testvérpár tagjai egy hónap múlva négyesben ötszáz méteren egy hajóban szállnak vízre és küzdenek meg a legnagyobb ellenfelekkel, várhatóan orosz és ukrán vetélytársakkal.

A sportolók a Kisalföld érdeklődésére elmondták: a vb-n mindenképpen dobogós helyen szeretnének végezni. Úgy vélik, négyesben erre reális esélyük van. Mindketten tíz éve fogtak először lapátot a kezükbe. Sokat köszönhetnek egykori nevelőedzőjüknek, Horváth Istvánnak. Nélküle most biztosan nem készülhetnének világbajnokságra. Természetesen jelenlegi edzőiktől, Weisz Róberttől és Szabados Krisztiántól is rengeteget tanulnak. A nyári időszakban hetente tizenkét alkalommal tréningeznek, de iskolaidőszakban is nyolc kőkemény edzésen vesznek részt. Többek között erősítőterembe járnak, de a futás is gyakran szerepel a programban.

Az aktív sportolás mellett a tanulás is fontos szerepet játszik a fia-
talemberek életében. Mindketten idén érettségiztek, Gergely a győri Hild-, míg Péter a Pálffy-iskolában fejezte be a középiskolai tanulmányait. Előbbi várhatóan a Budapesti Műszaki Egyetemen koptatja tovább a padokat, utóbbi pedig még egy évig marad a korábbi iskolájában, majd jövőre a közgazdaság-tudományi egyetemre jelentkezik. Péter ugyanis szeretne kijutni az októberi ausztráliai maratoni világbajnokságra. Ez az oka annak, hogy egyelőre még nem jelentkezett felsőoktatási intézménybe. Érdekessség egyébként, hogy Gergely még a szóbeli érettségijét is elhalasztotta, mivel vasárnap este ért haza egy válogatóversenyről. Így hétfő helyett szerdán tett eleget a követelményeknek. Tegyük hozzá: sikerrel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Horpácsi sztárvarázs

A sztárok győzelmével végződött a sopronhorpácsi falubúcsú fénypontjának szervezett mérkőzés. Az olimpiai világ- és Európa-bajnok sportolókból álló vendégtársaság közönségszórakoztató találkozón 3–2-re legyőzte a megyei harmadosztályban szereplő helyi együttest. Mintegy 1300-an tekintették meg a a futballcsapat mérkőzését a sztársportolókból verbuvált alakulat ellen. Tovább olvasom