Kisalföld logö

2017. 10. 24. kedd - Salamon 9°C | 13°C Még több cikk.

Így nem is lehet nyerni

Bár győzelmi reményekkel utazott Franciaországba, simán kikapott az Aix-en-Provence együttesétől az Euroleasing-Orsi Sopron női kosárlabdacsapata az Euroligában.

Vajda Anna: Bátran vállalkozott, s 10 pont fölé jutott.
A két együttes játékosállományát összehasonlítva pedig nem tűnt gyengébbnek az Orsi. Talán erre alapozta a szlovák edzőnő, Natalia Hejková a mérkőzés előtt győzelmi reményeit. Amikor ezt mondta, akkor nyilván meg sem fordult a fejében az, ami az Aix-en-Provence – a soproniak számára az öt és fél évvel ezelőtti Ronchetti-kupa-győzelem okán amúgy szép emlékű – csarnokában történt. Márpedig Franciaországban együttese összes rutinos kosarasa csúnyán – sportnyelven szólva – betlizett, azaz valós tudásától messze elmaradva nagyon gyengén teljesített.

A mérkőzés statisztikáját elemezve azt mondhatjuk: egy átlagon felüli, bátor játékot lehet említeni az Orsinál, Vajda Annáét. Bátran vállalkozott, egyedül ő jutott 10 pont fölé a soproniak közül. Török Szilvia 7 pontjával és 5 gólpasszával még a jobbak közé tartozott...

A négy, sok-sok nagy csatát megélt, jelentős nemzetközi tapasztalattal rendelkező légiós – a számok alapján – árnyéka volt önmagának. Zakaluzsnaja 9 lepattanója nem rossz, ám ha azt nézzük, hogy a közel kétméteres orosz center 28 játékperc alatt mezőnyből mindössze 4 alkalommal próbálkozott a kosárszerzéssel – ez közel áll az alibizéshez...
Gordana Kovacevic legalább vállalkozott, igaz, a 3/12-es mezőnymutatójában nem volt túl sok köszönet a csapat számára. Hogy az irányító, Iveta Bieliková 3 pontot szerzett, az önmagában nem lett volna gond, ha jobban kiveszi részét az előkészítésből. Az általa adott 2 gólpassz azonban tőle egy ilyen mérkőzésen édeskevés.

A légiósok közül talán a legjobb teljesítményt Sanja Vesel nyújtotta, de az legalábbis elgondolkodtató, hogy ehhez a titulushoz elegendő volt mindössze 7 pont és 4 lepattanó... P is jóval többre képes.

Összességében tehát kiderült, hogy hiába hozzák nagyjából magukat a magyar fiatalok, ha nincs, aki „húzza" őket, azaz ha a rutinos, harcedzett játékosok így „kosárlabdáznak", akkor nincs sok keresnivalója a soproni együttesnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szabics Imrére egyre többen figyelnek fel

A világ egyik legtekintélyesebb sportnapilapja, az olasz La Gazzetta dello Sport felfigyelt Szabics… Tovább olvasom