Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Igor úgy érzi, jól választott csapatot

Sokan elkönyvelték, hogy a Kispesten remek szezont záró Igor Bogdanovic a fővárosban folytatja pályafutását, a szerb válogatott labdarúgó azonban egy évig biztos, hogy a Győri ETO FC futballistája lesz.
Igor Bogdanovic az elmúlt hónapokban kölcsönben a Budapest Honvédban szerepelt. Nem is akárhogyan. Remek szezont zárt, aktív részese volt például a fővárosiak kupasikerének. A szerb támadót marasztalták is, mégsem a kispes- tieket választotta, de nem is „anyaegyesületénél", a bajnok Debrecennél folytatja pályafutását, hanem a Rába-parti együttest erősíti a hamarosan kezdődő évadban.

Nem is vette ezt jó néven a Honvéd tulajdonosa, George F. Hemingway, aki nemrég úgy nyilatkozott, Bogdanovic azért távozott Kispestről, mert épp a dupláját keresi majd Győrben, mint amit a Honvédnál kapott.

– Cseppet sem udvariasan beszélt korábbi klubjának tulajdonosa arról, miért az ETO FC-t választotta. Valóban csak a pénz miatt döntött a zöld-fehérek mellett?
– kérdeztük Igor Bogdanovictól.

– Nem elsősorban a pénz miatt választottam új csapatomnak a győri együttest. Az ETO-tól minden tekintetben jobb ajánlatot kaptam. Sokáig úgy gondoltam, hogy a Honvédban kezdem el a következő bajnokságot, úgy érzem, jól ment Kispesten a játék. Aztán megkerestek Győrből, többször beszéltem Egervári Sándorral is. Meggyőztek, s mivel láttam, hogy komolyan szeretnék, ha itt játszanék, megegyeztünk.

– Közrejátszott a döntésében, hogy nem ismeretlen közegbe került?

– Honfitársaim, volt csapattársaim játszanak a csapatban, ez ugye, nem is kell hangsúlyoznom, hogy mennyire megkönnyítette a választásomat. Jól ismerem Sztevanovicot, Böőrt, Bajzátot, Brnovicot és a szintén most idekerült Supicot is.

– Remekül, góllal mutatkozott be az ETO-ban, a Paks ellen...

– Ennek örültem is, de nagyon sok következtetést levonni sem abból, sem a többi felkészülési meccsből nem szabad. Majd meglátjuk, élesben a bajnokságban mire leszek leszünk képesek.

– Három kiváló támadó van most a ETO-ban, közülük valószínűleg csak kettő kap majd szerepet a kezdőcsapatban. Hogyan látja a helyzetét?

– Tisztelem és elismerem Bojan Brnovic és Bajzát Peti képességeit, remek játékosok. Tudom, hiszen mindkettővel játszottam egy együttesben. Biztosan nagy harc lesz közöttünk a csapatba kerülésért, ám azt is tudom, hogy ez a versenyhelyzet nemcsak az ETO-nak, hanem nekünk, futballistáknak is a hasznunkra válhat. A jó konkurencia ugyanis még jobb teljesítményre sarkallhat.

– Négy éve légióskodik hazánkban, kiválóan beszéli a nyelvünket. Megszerette Magyarországot?

– Annyira, hogy lett volna lehetőségem korábban Törökországban maradnom vagy akár Belgiumba szerződnöm, de nem tettem, mert vissza akartam jönni. Szeretek itt élni, futballozni. Nagyon várom a bajnokságot, ami szerintem sokkal jobb lesz, mint az előző volt, s bízom benne, hogy az ETO is erősödött. Úgy érzem, jól választottam...

Szeitz Tibor

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Józsi György új kihívás előtt

Győrbe igazolt a volt zalaegerszegi Józsi György s három évre kötelezte el magát a zöld-fehérekhez. A középpályásnak a ZTE-nél lejárt a szerződése, úgy érezte, új célokra volt szüksége. Tovább olvasom