Kisalföld logö

2018. 08. 22. szerda - Menyhért, Mirjam 20°C | 31°C Még több cikk.

Igent mondtak: egy eurót ajánl a város a tulajdonrészért

Sopron - A városvezetés egyeurós vételi ajánlatot tesz az FC Sopron többségi, 79 százalékos tulajdonrészének megvásárlására – ez derült ki Sopronban a szerdai rendkívüli közgyűlésen. A városi önkormányzat a 2008-as költségvetésben 35 millió forintos támogatáshoz juttatja a klubot üzemeltető kft.-t, illetve 50 millió forint tagi kölcsönt nyújt.
Az FC Sopron megmentésére tettek kísérletet tegnap a rendkívüli közgyűlésen Sopronban. Abdai Géza alpolgármester elmondta, a mai taggyűlésen realizálódhat a vételi szándék.

„A városvezetés segíteni akarja a klubot, hogy átvészelje a mostani nehéz helyzetet, az MLSZ felé kifizettünk közel kétmillió forintos büntetést" – tette hozzá Abdai Géza alpolgármester.

A közgyűlésen Dénes Ferenc, a felkért szakértői cég munkatársa elmondta: „Hiányoztak a stratégiai döntések, megnehezítette a klub életét a tulajdonosváltás, illetve a rossz menedzseri döntések. Fontos kérdés, kell-e egyáltalán élvonalbeli klub. Ha kell, ezt az önkormányzatnak kell-e finanszíroznia? Európában alapvetően az utánpótlás-nevelést támogatják az önkormányzatok, illetve a létesítményeket tartják fenn."

Abdai Géza szerint nem szabad a klub megmentésének lehetőségét elszalasztani, a következő cél pedig egy tőkeerős támogató keresése.

„Túl sok a bizonytalanság, rengeteg információ hiányzik a jó döntéshez" – foglalta össze Nagy Tamás (MDF) a kockázatokat.

Sass László (Fidesz) arra világított rá, hogy egy később eladhatóvá tehető csapatot nem támogat a közgyűlés, ha nemmel szavaz. Mint mondta, nem kevés pénzről van szó, de kockázatot kell vállalni.

A képviselők végül 15 igen, 1 nem, 7 tartózkodás mellett a határozati javaslatot elfogadták.

Olvasóink írták

 • 7. sportos 2008. január 18. 20:42
  „És honnan vesszük rá a fedezetet????”
 • 6. apu 2008. január 17. 18:19
  „Így igaz jobban meg kellett volna nézni kivel kezdenek, lásd a Vác korábbi kálváriáját, szintén olasz tulajdonosokkal. Eső után köpönyeg”
 • 5. horváth lajos 2008. január 17. 18:13
  „Őrültség volt a digókkal kezdeni, sem mosakodni, sem fizetni nemszeretnek, nem hiszem el, hogy jogilag nem lehet tenni ellenük.
  Ha nem jönnek miért nem megyünk ki mi tárgyalni velük. íAz idő sürget nem kéne presztizst csinálni abbólki megy a másikhoz!”
 • 4. soproni 2008. január 17. 11:53
  „Nagyon jo polgárok pénzáböl kifizetni 200milliót!
  Semmit nekik el lehet menni dolgozni azt kész! Város vezetés is hasznott huzz csak belöle az tuti! Máshova is lehetne tenni ezt a pénzt!”
 • 3. akki 2008. január 17. 10:44
  „Bocs, de Sopronban kb. 5000 embert erdekel a foci. Ők is fizetenek adót, és többségük azt szeretne hogy a befizetett adojanak egyreszet igen is olyan dologra forditsak amire ő szeretne. A triatlon szerinted hany embert izgat? ettol fuggetlenul a csapat költségvetéséhez képest az önkormanyzat maximum egy kisebb tamogatast nyujthat es nyujtott a focinak....”
 • 2. Geronimo 2008. január 17. 10:27
  „Ez hihetetlen és elfogadhatatlan. Motantól egy rossz szava se legyen ennek a tutyi-mutyi városvezetésnek az előzőre. Nem az lett volna a legférfiasabb megoldás ha azt mondják? - fiúk éveken át támogattunk titeket, mellettetek áltunk de eljátszottátok az esélyt most jöjjön más. Más sportágaknak mint például a triatlon, az úszás, az atlétik, a torna vagy a vitorlázás tized ennyi pénzből csodát tudnának tenni és jólműködő utánpótlásbázist tudnának építeni. De ők még egy esélyt sem kapnak ...”
 • 1. látó 2008. január 17. 08:11
  „Újra és újra elmondom a profi sport működési költségeinek fedezésében nincs helye állami vagy önkormányzati pénznek, mivel ezek 90 %-t lenyúlják! Az önkormányzat feladata "szerintem" ahogy az Unióban is a feltételek biztosítása volna (létesítmények, intézmények tömegsportjának támogatása, kialakítása) nem pedig klubok vásárlása és kétes követelések átvétele...ez valóban az adófizetők pénzének elherdálása, ahogy történt az a Walter éra idején és zajlik sajnos most is...a végeredmény pedig vagy az önkormányzati kötelező feladatok megcsonkítása, vagy az adófizetők terheinek növelése lesz....Tisztelt "képviselő" úrak és hölgyek ideje volna lassan megtanulni rangsorolni, bár félek Önöktől ezt aligha várhatjuk...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri ETO FC–Gyirmót 0–0

Küzdelmes találkozón az erős szél alaposan megnehezítette a játékosok dolgát. Helyzetek ugyan… Tovább olvasom