Kisalföld logö

2018. 11. 16. péntek - Ödön 2°C | 10°C Még több cikk.

Ifjú horgászok országos bajnoka

Igaz, hogy Attila tizenöt éves, mégis már tíz éve horgászik. S miután kategóriájában bajnoki győzelmek sorozatát szerezte meg, a minap első lett az országos horgászbajnokság ifjúsági kategóriájában.
Győzelmi serlegek: Eddig húsz elsőséget számlál a koroncói Vörös Torma Attila, az országos ifjúsági horgászbajnok.
A Koroncón élő Vörös Torma Attila már ötéves korában ott sertepertélt ugyancsak neves versenyhorgász édesapja mögött a versenyeken. S amint lehetett, már el is indult a gyermekek között. Az egyik versenyen egy tévériporter arról akarta faggatni őt, hogy mióta horgászik, mire Attila annyit válaszolt: „öt perce". S ez abban az értelemben igaz is volt...
– Szeretem a természetet, azt a nyugalmat, ami a vízen van. Leülök horgászni és nem tudom megunni.

Versenyeken sem figyelek a beszédekre, csak a horgászással foglalkozom. Élvezem, ahogyan kifogom a halakat, legyenek bármilyen aprók is. S bizony legtöbbször visszadobom őket – foglalta össze gondolatait a sporthorgászat szépségéről Attila.

Az országos bajnokságot a ráckevei Duna-ágon rendezte meg a Magyar Sporthorgászok Országos Szövetsége. Az ifjúsági kategóriában 14 induló jutott be a döntőbe, ahol a három forduló után Vörös Torma Attila öt helyezési ponttal szerezte meg a győzelmet.

– A második nap után dekára és pontra holtversenyben az első helyen álltunk a később második helyezettel, így a harmadik napon dőlt el az elsőség – emlékezett az országos bajnokságra Attila, szerényen hallgatva arról, hogy vetélytársa az olasz világbajnokságon második volt. Mindezt édesapja vetette közbe, aki azt is elmondta, hogy nem kis teljesítmény pár dekás halakból összefogni a győzelemhez szükséges mennyiséget. Volt, hogy egy perc alatt hat kishalat emelt ki az ifjú bajnok.

– A harmadik forduló elején megláttam a sneciket, kiválasztottam a botot és akkor éreztem, hogy sikerülhet. Végig három és öt méter közötti spiccbottal horgásztam, szúnyoggal.

– Ahhoz, hogy az országos bajnokságra felkészülhettem és eljuthattam, szüleim mellett a Koroncói Horgászegyesületnek, Kiss József elnöknek, két ismert sporthorgásznak, Hamar Péternek és Hamar Ferencnek, valamint Pető Istvánnak kell köszönetet mondanom – mondta elköszönéskor az ifjú bajnok.

Minden hétvégén vízparton a család

A Vörös Torma család minden hétvégén együtt jár horgászni, közben szabadtűzön főzőcskéznek. Kivétel csak akkor van, amikor a kisebbik fiú focizni megy csapatával. Attila, aki a Pálffy Miklós Kereskedelmi Szakközépiskola második évfolyamát kezdi ősszel, focizni is szeret. Persze szívesen rakosgatja, törölgeti azt a húsz serleget és számos érmet, amit a horgászversenyeken kapott győzelmeiért. Többször volt már megyei bajnok, s idén egy kategóriával feljebb indulva az utánpótláskorúak között megnyerte a balatoni évadnyitó versenyt is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

122 méter, 3 perc 38 másodperc egy levegővel

Tanya Streeter már három kategóriában állított be világrekordot. Bizonyítani akarta, hogy a merülés… Tovább olvasom