Kisalföld logö

2018. 10. 17. szerda - Hedvig 9°C | 22°C Még több cikk.

Idén már a jövő a tét az Ászoknál

Az előző évadban volt egy gyengén szereplő A csoportos és egy igen erős NB I/B-s férfi kosárlabdacsapata Sopronnak. A nyáron, mint ismeretes, „házasságot kötött” egymással az Ászok és a SMAFC. Az első félév alapján azt mondhatjuk: az egyesítés nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, ugyanakkor semmi nincs még veszve.

Az új klub vezetősége az A csoportos együttes számára a biztos bentmaradást tűzte ki célul. Ez teljesen reális elvárásnak tűnt, ugyanis az A csoport létszámát 12-ről 14 csapatra emelték, s sok szakember szerint erősen felhígult a legmagasabb osztály mezőnye. Ehhez képest a soproniak az utolsó, a sereghajtó pozíciójából vágnak neki a 2004-es évnek, viszont a saját nevelésű fiatalokból álló B csoportos gárda nagyjából azt nyújtotta, ami várható volt tőle: a középmezőnyben zárta az őszi szezont.

Szalai János szakmai irányításával kezdte az évadot az Ászok-SMAFC együttese, majd miután a 9. fordulóban, a MAFC ellen, hazai pályán hosszabbításban alulmaradt a társulat – és addig egyetlen meccset, a ZTE ellenit nyerte meg –, a vezetőség Szalaival szerződést bontott és a tapasztalt Vetési Imrét nevezte ki vezetőedzőnek.

– Pár héttel a történtek után mi a véleménye a csapat élén eltöltött időszakról? – kérdeztük a korábbi szakvezetőtől, Szalai Jánostól.
– Négy-öt olyan játékos ment el az egyesítés után, akire én számítottam volna a soproni csapatban – fejtegette a szakember. – Ezek után az általam elképzeltnél érezhetően gyengébb játékoskerettel vágtunk neki az évadnak. Ennek ellenére is elvállaltam a csapat irányítását.

– A játékoskeret ismeretében, visszagondolva mi az, amit másként csinálna?
– Nézze, tudom, hogy sokan a szememre vetették, hogy nem bántam elég keményen a csapattal, a srácokkal. Nem tudom, ez mennyire volt hiba, én azonban úgy gondolom, a játékosokkal nem volt gond, más egyéb kérdésekben viszont lehettem volna keményebb. A fiúk nagy részével mind a mai napig tartom a kapcsolatot, és szurkolok nekik, valamint utódomnak, hogy bentmaradjon a társaság. Amúgy, amikor megérkezett a harmadik légiós, McDaniel, akinek volt némi kondicionális lemaradása, sőt, a sérült Vilcinskas helyére centert is hozott a vezetőség, érezhető volt, hogy ha a MAFC-ot itthon nem tudjuk legyőzni, akkor változtatni fog a vezetőség.

Nos, a MAFC-tól hosszabbításban kikaptak a soproniak, a vezetőség pedig váltott, az utolsó három bajnokin már Vetési Imre irányította az Ászok-SMAFC együttesét. Dombóváron és Nyíregyházán alulmaradt az együttes, viszont a Szolnok ellen, hazai pályán bravúros győzelmet aratott hosszabbításban.

– Dombóváron kimondottan rosszul játszottunk, Nyíregyházán pedig nagyon gyenge védekezéssel kezdtünk – kezdte az általa irányított három bajnoki rövid összegzését Vetési Imre.

– Ott később voltak már jobb periódusaink, de a végére fejben elfáradt a társaság. Aztán itthon, a Szolnok ellen, ha a játék nem is volt tökéletes, küzdeni tudásból jelesre vizsgázott a társaság. McDaniel fokozatosan kezdte magát utolérni, a kispadról beszálló fiúk is sokat tettek a csapat összteljesítményéhez. Ez a hozzáállás jó alapot adhat a továbbiakra, bár még nagyon sok a javítanivaló. Elsősorban a védekezésben, de a támadójátékon is rengeteget kell csiszolni. A fiúk a Szolnok ellen bizonyították, hogy helyén van a szívük. Nagyon kemény tavasz áll előttük, de bízom a csapatban, hogy meg tudja oldani a feladatokat!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Barthez fantasztikus visszatérése

Az év első hétvégéjén a legtöbb országban még pihentek a csapatok, de azért akadt olyan hely, ahol… Tovább olvasom