Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Idegenben a továbbjutásért

Szerdán 18 órakor a Hat Agro-UNI Győr a cseh Brno, 20 órakor az Uniqa-Euroleasing Sopron a francia Arras otthonában lép pályára az Euroligában.
A Hat Agro-UNI Győr létfontosságú összecsapás előtt áll, ugyanis egy esetleges győzelemmel fél lábbal már a legjobb 16 között érezheti magát az együttes. Fűzy Ákos vezetőedző azonban óvatos, mert nem tudja, mire számíthat tanítványaitól.

„Jó úton jártunk az elmúlt időszakban, de Komlón ismét leromboltuk azt, amit előtte felépítettünk. Igazán én magam sem tudom, melyik arcát mutatja majd a csapat Brnóban. Bízom benne, hogy azt, amelyiket korábban láttam. Idén nem először fordul elő, hogy azt mondhatom, ismét itt a gyors javítási lehetőség. Eddig jól jöttünk ki az ilyen szituációkból, remélem, így marad ez szerdán is. Persze korántsem lesz könnyű dolgunk, hiszen két ponton is eltűnt az előnyünk, amelyek az első győri mérkőzésen győzelemre vezettek bennünket. Az egyik a hazai pálya, a másik a mélyebb rotáció, ugyanis a Brnóban vannak visszatérők, míg nekünk valószínűleg nélkülözni kell Simon Zsófiát" – mondta a győri szakvezető, aki hétfőre pihenőnapot adott játékosainak.

„Fontos, hogy a lányok fizikálisan és mentálisan is magukhoz térjenek, kiszakadjanak egy kicsit a megszokott ritmusból, foglalkozzanak egy kicsit magukkal, párjukkal, családjukkal, hogy aztán frissek, motiváltak legyenek Brnóban, s átérezzék annak fontosságát, hogy milyen lehetőség kapujában állnak. A két pont megszerzéséhez mindenképpen jó védekezésre és fegyelmezett játékra lesz szükség" – tette hozzá Fűzy Ákos.
Átlépni a szintet. Az Uniqa-Euroleasing Sopron eddig egyszer győzött, éppen mai ellenfelét verte hazai környezetben. A francia csapat – mely még siker nélkül áll – a soproniakhoz hasonlóan szoros mérkőzéseken szenvedett el több vereséget is a sorozatban.

Székely Norbert vezetőedző kiélezett csatára számít: „Hasonló cipőben jár az Arras, mint mi. Jól szervezett gárda, mely próbálja kihozni a rendelkezésére álló játékosállományból a legtöbbet. Különösen támadásban van több variációs lehetőségük. Ki lehet azonban azt is jelenteni, hogy nem jobbak nálunk, így mindenképpen győzelemre törünk. A soproni mérkőzés nagy küzdelmet hozott, de az volt az eddigi leggyengébb teljesítményünk az Euroligában. Bízom benne, ezúttal is meglépjük azt a szintet, melyet az elmúlt találkozókon is megtettünk az Euroligában, és akkor egy várhatóan szoros mérkőzésen le tudjuk győzni a francia együttest."

Székely Norbert a klub honlapján Amber Holtról is nyilatkozott: „Örülök Amber érkezésének, sokat segíthet nekünk a felkészültségével, sokoldalú tudásával. Komplex játékos, aki a korábbi szezonokban is alárendelte mindezt a csapat érdekének. Ezt várom tőle most is. Remélhetőleg gördülékenyen be tud illeszkedni csapatunkba, talán még Johnsonnál is gyorsabban."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Futballal emlékeztek Fehér Mikire

A győr-szabadhegyi magyar–német általános és középiskola kilencedik alkalommal rendezte meg a… Tovább olvasom