Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 0°C | 7°C Még több cikk.

Idegen pályán a riválisok ellen

A hétvégén folytatódik az NB II-es kézilabda-bajnokság. A nőknél a győri VKCSK – szombaton Veszprémben kezd a gárda – a harmadik helyről vág neki a tavaszi szezonnak. ponttal marad el a listavezető Graboplast-ETO III-tól és a Vasvártól.
Az ebben az osztályban újonc együttes hátránya nem nagy, hiszen mindössze két
A cél, hogy az ősszel kivívott rangot ne veszítse el a gárda. Kissé nehezíti a csapat dolgát, hogy a sorsolás nem a legkedvezőbb. A riválisok (ETO, Vasvár, valamint az üldöző Veszprém) ellen idegenben lép pályára a VKCSK.
A télen több játékos is a győriekhez került. Új szerzemény a Pápáról érkezett Jókai Eszter, a Nyúlról igazolt Józsa Veronika, a tanítóképzőtől jött Czigány

Beáta, valamint az ETO-s Kántor Katalin.
A győriek a heti négy, majd heti három edzés mellett rengeteg edzőmérkőzést játszottak. Említést érdemel a Kisalföld-kupa, melyet megnyertek a győriek, a büki nőnapi tornán viszont ötödikek lettek.
Az őszhöz képest még annyi változott, hogy a hazai mérkőzésekre a Magvassy-sportcsarnokban kerül sor.

* * *
A férfiaknál az Unitranscoop-Győrújbarát hazai pályán kezd, szombaton 18 órakor a győrújbaráti sportcsarnokban az Alsóörs vendégeskedik.
Psszel a vártnál kicsit gyengébben teljesített a gárda, az első pár fordulóban nem úgy jöttek össze a mérkőzések, ahogyan azt várni lehetett. A felkészülés sem volt problémamentes, betegségek, sérülések hátráltatták a munkát. A legnagyobb problémát a gólerős Szabó András ujjtörése jelenti, hiszen az átlövőre legkorábban csak a harmadik fordulóban számíthat Vesztergom Zoltán edző.
A célkitűzés egyébként az első öt hely valamelyikének megszerzése, ehhez azonban jobb kezdésre lesz szükség. A sorsolás most nehezebbnek tűnik, mint az előző félévben, de az Uni-

transcoopnál remélik, most mégis jobban szerepel majd a csapat.
A felkészülést heti 3–4 edzéssel csinálták végig a játékosok, s részt vettek a Kisalföld-kupán is, ahol ötödikek lettek.

* * *
Győrújbaráton a női csapat egyelőre a megyei első osztályban szerepel, igaz, utcahosszal vezeti a mezőnyt. A tervek között egyébként az szerepel, hogy már jövőre az NB II-ben induljon a gárda, de nagy valószínűség szerint egy második csapat továbbra is a megyei pontvadászatban szerepel majd.
A klub – melyet még az egykori világválogatott kapus, Tímár Béla hívott életre jó két évvel ezelőtt, s jelenleg Báló Ferenc elnök és Bodrogi Csaba szakosztályvezető irányításával a Kaps-Vill támogatásával működik – szóban már megállapodott az ETO-val az együttműködésről, várhatóan az egyik utánpótláscsapata játszik majd Győrújbarát néven. A szakmai háttér Joósz Attila révén biztosított, az ő személye garancia a minőségi munkára.

Az egyesület célja, hogy egyrészt egyfajta hátteret biztosítson a Graboplast-ETO számára. Várhatóan ez nem azt jelenti, hogy innen kerülnek az első osztályba a játékosok – heti két edzéssel erre csekély az esély –, sokkal inkább Győrből kerülhetnek ide a fiatalok, akik számára ezáltal lenne biztosított a versenyeztetés. A másik szempont, hogy a településen biztosított legyen a sportolási lehetőség.
A győrújbarátiaknál több egykori élvonalbeli kézilabdázó is szerepel, közülük Szabó Hédi érdemel külön említést, hiszen a korábban kapusként „tevékenykedő" játékos most mezőnyben játszik.
A gárda a napokban rendezett egy tornát, a Kaps-Vill-kupát három NB II-es csapat előtt meg is nyerték. A Győrújbarát mögött a Vasvár, a Dorog és a Veszprém végzett. A gólkirály Édel Marianna (Győrújbarát) lett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bejutott Kaiserslautern a labdarúgó Német Kupa döntőjébe

A bajnokságban az utolsó helyen álló Kaiserslautern jutott be elsőként a labdarúgó Német Kupa… Tovább olvasom