Kisalföld logö

2018. 10. 19. péntek - Nándor 9°C | 21°C Még több cikk.

Húszmillió sporttámogatásra

A Győr városi közgyűlés által márciusban elfogadott középtávú sportkoncepció szellemében a csütörtöki közgyűlés elé Jungi Csaba alpolgármester azt a javaslatot terjeszti elő, hogy az eredetileg elkülönített 11 millió forint kiegészítésével összesen 20 millió forintot fordítson az önkormányzat a város sportéletében jelentkező legégetőbb gondok megoldására.
A 9 milliós kiegészítés a sporttevékenységet folytató szervezetek pályázati támogatására biztosított 12 millió forintos előirányzatból történne.
Ha a közgyűlés elfogadja az előterjesztést, akkor csaknem 12 és fél milliót a városi labdarúgóklubokban zajló utánpótlás-nevelés támogatására, hárommilliót a Győri Dózsa SE kiszolgálólétesítményeinek karbantartására, s több mint négy és fél milliót a Gy. Dózsa működési kiadásainak támogatására fordítanának.
Az alpolgármester egy másik előterjesztése a sportiskolai jellegű utánpótlásképzés támogatásának felosztására vonatkozik. Az idei költségvetés erre a célra tízmillió forintos keretet biztosít. Mint más években is, ennek az összegnek a felosztása az OKSB által megtárgyalt és elfogadott sportiskolai koncepcióban meghatározottak alapján történt, figyelembe véve a sportcsoportok létszámát, a szakmai munka minőségét és az adott sportágnak a városi sportkoncep-

cióban elfoglalt helyét. Ennek szellemében az idén többek között a Balassi-iskolában zajló tornászképzésre egymillió-kétszázezret, a Révaiban folytatott evezés- és a Balázs-iskolában már hagyományos kézilabdaképzésre egyaránt 700.000-et, a Fekete- és a Móra-iskolában kialakított kosárlabdaképzésre egyformán 500.000-et, a Kölcseyben végzett cselgáncsképzésre 450.000-et, továbbá a Kossuthban felvállalt kajak-kenus képzésre 400.00-et fordítanak. Ugyancsak 400.000 forint jut a tulipános iskolának a kajak-kenus, a szabadhegyinek pedig a labdarúgás foglalkozásra, valamint öt iskolának jut az atlétikaképzés támogatására szánt összegből. A sportiskolai jellegű támogatás két részletben, az első, illetve a második félév során kerül kiutalásra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felkészülés a Philips-félmaratonra

Ismét közelebb kerültünk egy héttel a június 16-i II. Philips-félmaraton időpontjához, amely… Tovább olvasom