Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 2°C Még több cikk.

Húszmillió az aranyért

A magyar férfi kézilabda-válogatott célja, hogy a legjobb hét között végezzen a pénteken kezdődő és február 4-ig tartó németországi világbajnokságon.

A torna a 2008-as pekingi olimpia egyik kvalifikációs versenye is egyben: az aranyérmes automatikusan ötkarikás  résztvevővé válik, míg a 2–7. helyezett szerepelhet majd olimpiai  selejtezős tornán jövő májusban. A vb-2., -3. és -4. helyezett rendezője lesz egy-egy kvalifikációs viadalnak.  

Skaliczky László szövetségi kapitány az eseményt felvezető  keddi, a SYMA-csarnokban tartott sajtótájékoztatón kiemelte: bátor és merész a célkitűzés. 

„Sérülések, betegségek nehezítették a közös munkát. A csapat  december tizenhetedike óta gyakorol együtt, több hasznos mérkőzést  játszottunk. Úgy vélem, sikerült a taktikai elképzeléseket megfelelő  módon gyakorolni, most pedig már az éles csaták következnek."
A kapitány hangsúlyozta, a legfontosabb, hogy a csoportból jusson tovább a gárda. A dán, a norvég és az angolai válogatott közül legalább kettőt kellene legyőzni. Ez nem egyszerű feladat,  mert a két skandináv alakulat eleve roppant erős, ráadásul a  kvartett küzdelmeire Kielben, a dán határhoz közel kerül sor,  ezáltal Dánia mellett Norvégiából is több ezer szurkolóra lehet  számítani. 

„Meghatározó lesz, hogy az átlövők és beállósok milyen  teljesítményt nyújtanak. Úgy vélem, a kapusposzt erősödött azzal,  hogy Puljezevics Nenadot sikerült honosítani" – tette hozzá  Skaliczky. 
Szóba került, hogy a világ egyik legjobb átlövőjének tartott veszprémi Perez Carlos miért nem kerettag. Erre a kapitány azt válaszolta, a játékos maga szólt, hogy nem érzi magát vb-re alkalmas  formában. 
Sinka László, a magyar szövetség (MKSZ) főtitkára elmondta, a  premizálási rendszer a célkitűzéshez igazodik. Az első helyért 20  milliót, a másodikért 16, a harmadikért 14, a negyedikért 12, az  ötödikért 9, a hatodikért 7, a hetedikért pedig 6 milliót osztanak  szét a játékosok között.  

Amennyiben a csapat nem végez a legjobb hét között a vb-n, akkor  az egy év múlva esedékes Európa-bajnokságon kell jól szerepelnie. A  kontinenstorna aranyérmese is olimpiai résztvevő lesz, ezenfelül  pedig a földrészről még egy olyan válogatott részt vehet selejtezős  tornán, amely a vb-ről kvalifikáltakat leszámítva a legjobb helyen  végez. 
„Egyre nehezebb kijutni az olimpiára. Négy éve a vb-n a hetedik hely  még athéni szereplést ért, most pedig kvalifikációs tornát" –  jegyezte meg Sinka. 

A rendezvényen köszöntötték a 2006-os női  Európa-bajnokságot ötödik helyen záró válogatott tagjait,  szakvezetőit. A gárda a helyezéssel elérte, hogy selejtező nélkül  vehet részt az idei vb-n és a jövő évi EB-n. A játékosok között  összesen 5 millió forintot osztottak ki. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Regedei egyszer talán visszatér

Tíz év után távozik Győrből Regedei Csaba, a Győri ETO FC volt válogatott labdarúgója. Tovább olvasom