Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 12°C | 14°C Még több cikk.

Húsz év után futballoznak ismét

Egy település, egy sportember címmel a Kisalföld egy hosszú sorozatot indított. Ebben Győr-Moson-Sopron megye 184 községéből olyan egyéniségeket mutatunk be, akik sokat tettek vagy tesznek a településük sportjáért. (61.)
A legutóbbi önkormányzati választáson vált hivatalossá Újudvar, a mostani nevén Mosonudvar leválása Mosonmagyar- óvártól, bár már az 1990-es évek előtt volt a falunak egy focicsapata, amit teljes működésében a Lajta-Hansági Állami Tangazdaság támogatott.

– Amire büszkék is vagyunk, hiszen ez a csapat megjárta a felsőbb osztályokat is, annak ellenére, hogy csak kis közösségünk volt – ezt már Brunner Ká- roly (35), a megye egyik legifjabb egyesületének elnöke mondja a jelenlegi klub elődjéről. – Sajnos a gazdaság egyre rosszabb helyzetbe került, aminek következménye, hogy a kilencvenes években megszűnt az együttes. Ezek után több mint húsz évig nem volt futballcsapata Újudvarnak és nagyobb rendezvények sem voltak a faluban.

Jó néhány lokálpatrióta a település önállóságát szorgalmazta, s munkájuk eredménye két évvel ezelőtt meg is született.

– Amikor a várostól levált Mosonudvar, Vedrődi György és pár futballista rögvest megkereste az önkormányzatot, hogy szeretnének csapatot alakítani az új, önálló településen. Az önkormányzat támogatta az ötletet. Sok helybeli fiatal is örült a hírnek, mivel a környező településeken fociztak, viszont mindenki szerette volna, ha helyben is alakul egy csapat. A cél eléréséhez elkezdtük megvalósítani a feltételeket. Épült egy vadonatúj öltöző, a régi focipálya egy részét fel kellett újítani. Eszközöket kaptunk, labdákat, mezeket, melyeknek nagyon örültünk. A lehető legtöbbet és a legjobb eredményt szeretnénk elérni, hogy a falu is büszke legyen ránk, hisz húsz éve nem volt itt ilyen sportélet, mint most. Vasárnaponként a hazai mérkőzéseinkre száz-százötven ember jön ki szurkolni.

A 2011/2012 szezonban a tizedik helyen végeztek a megyei harmadosztály Mosonmagyaróvári csoportjában Vedrődi György vezetésével. Utána új emberek érkeztek, megváltozott a vezetés. Az új elnök szerepét pedig azóta Brunner Károly tölti be.

– Bár Mosonmagyaróváron születtem, Újudvaron laktam 2003-ig. Utána elkerültem a faluból, a szívem azonban mindig visszahúzott. Az elmúlt nyár elején beszélgettem Móritz Gáborral, az akkori edzővel, aki elmondta, hogy nincs elnöke a csapatnak és megkérdezte: vállalnám-e az elnöki tisztséget. Így kezdtük meg a mostani bajnokságot. Az a célunk, hogy községünkben megteremtsük a sportolás, a labdarúgás feltételeit az ifjúság összetartása érdekében.

Rinczki Lajos, Mosonudvar polgármestere:
– Az önálló önkormányzat felsorakozott a sportegyesület mint civil szervezet mögött. Nem lehet más a célunk egyelőre, mint egy olyan közösségi élet kialakítása, amely összefogja a település fiatalságát. Reméljük, hogy a kicsiktől a felnőttekig mindenki megtalálja helyét a sportegyesület keretein belül, s a lehetőségeinkhez mérten ezen a területen is tudunk előrehaladni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hétvégi sportműsor - izgalmas mérkőzések

Tovább olvasom