Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

Húsz év, huszonhat válogatott, két és fél ezer arany

Cselgáncs - A Koroncói Tutti Judo Klub idén ünnepli fennállásának huszadik évfordulóját. A Pákozdi Csaba és testvére, Emil nevével fémjelzett községi klub versenyzői a két évtized alatt a nemzeti bajnokság különböző kategóriáiban 116 bajnoki címet nyertek. Az érmek száma összesen 273.
Az országos bajnokságokon legeredményesebben Tamás Boglárka, Bejczi Zsuzsa, Bálint Tímea és Hetyei Szilárd szerepelt. Érdekesség, hogy Tamás Boglárka egy alkalommal a fiúk között is tudott aranyérmet nyerni.

A nemzetközi mérleg is figyelemre méltó. A klub versenyzői tizenkét Európa-bajnokságon  álltak tatamira, ezeken egy aranyérem, két negyedik és egy ötödik helyezés jött össze.

Az öt világbajnokságon két ezüst- és két bronzérmet nyertek a koroncói versenyzők. A Világkupák száma húsz, az összéremtermés pedig három arany, egy ezüst, két bronz, melyhez hat ötödik helyezés is társul.
Az Európai Olimpiai Reménységek Versenyén tizenegy alkalommal vettek részt a Tutti versenyzői, s két első, egy második és három harmadik hely mellett tizennégy ötödik helyezést hoztak össze.

A koroncói versenyzők huszonöt országban jártak. Huszonhat sportoló, 156 alkalommal állt tatamira válogatott színekben, s tizennégyszer arany-, kilencszer ezüst-, míg tizenötször bronzéremnek örülhetett. A harmincnyolc érem mellett két negyedik, huszonhárom ötödik helyezést is elért a válogatottkeret.

A nemzetközi porondon Bejczi Zsuzsa szerepelt a legeredményesebben: junior Európa-bajnok, katonai világbajnokság ezüst- és bronzérmese, ifjúsági birkózó-vb ezüstérmese, felnőtt és ifjúsági Világkupa-győztes. Mellette még Bálint Tímea, Véland Vivien és Fekete Kornél nyújtott kimagasló teljesítményt.

A klub versenyzői az elmúlt időszakban 702 hazai és 231 külföldi versenyen álltak tatamira, ezeken a versenyeken 2501 arany-, 1354 ezüst- és 1469 bronzérmet nyertek. Az aranyéremgyűjtők között Csigi Lénárd 132, Hetyei Szilárd 117 és Csernák Attila 112 első hellyel büszkélkedhet.

A klub a versenysport mellett tömegsportszinten is oktat cselgáncsot. Az egyesületnek együttműködési szerződése van a koroncói általános iskolával és óvodával, valamint a győri Bercsényi-középiskolával.
Egy kép a múltból: A versenyzők egy csoportja a klub állandó támogatóival.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csillogó megyei érmek a serdülőbajnokságról

Atlétika - Budapesten rendezték meg a fedett pályás serdülő országos bajnokságot, melyen három érmet… Tovább olvasom