Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Húsvétkor futottak a nyúli nyulak

Nyúlon megrendezték a Fut a Nyúl című futóversenyt, akinek volt kedve indulhatott a versenyen. 
„ Na, megint futnak a nyúli nyulak" – jegyezte meg tréfásan egy falubeli, látva, ahogy a család napilapjának pólóiban rajthoz álltak, majd neki- vágtak a távnak a Nyúlon megrendezett hagyományos fesztiválnyitó versenyen a mozogni vágyók.

– Nyúlnak a nevéből eredő előnyét kell kihasználnia, akkor tud kiugrani a többi település mezőnyéből. Bár eredetének magyarázata szerint nincs összefüggésben a tapsifüles kedvenccel, a húsvéti fesztivál növeli a rangját – szögezte le Szűcs Alajos önkormányzati képviselő. Soós Lajos polgármester elmondta: az elkövetkezőkben pályázatok és külföldi vendégek révén szeretnék még vonzóbbá tenni a fesztivált, amelyben az a jó, hogy civil kezdeményezés hívta életre.

– Húsvétkor is kell egy kis élet és a mi programunk a felkutatott helyi tradíciókhoz igyekszik kötődni. A falu előnye a nyugalom, de kell egy kis mozgalmasság ahhoz, hogy nagyobb legyen az összetartás. Idén már több idős néni is jelentkezett kézimunkájával a kiállításra a környező falvakból és a fővárosból is érkeztek vendégek a vásárra, a versenyekre.
Az a lényeg, hogy mindenki megmutathassa, miben jó, és közben jól szórakozzon – mondta el Barta Katalin, a kezdeményezés ötletadója a hétvégi programról, ami a Fut a Nyúl rajtjával kezdődött. A fesztivál futóversenyét dr. Begya László szervezte meg a feleségével együtt. Háziorvosként az egészségügyi biztosítást is megoldotta. Úgy véli, húsvétot a böjt utáni eszem-iszom, dínomdánom jellemzi, de nem árt ilyenkor a mozgással teli helyes életmódra is ráhangolódni.

Több mint százan teljesítették a távot, középkorúak, fiatalok egyaránt. Egy apuka gyermekét a nyakába kapva kocogott a falu utcáin végig. Rónai Ferenc Győrből érkezett a versenyre, mert húsvétkor máshol nem tartottak hasonlót, triatlonistaként pedig ilyenkor is szívesen áldozza idejét a sportnak.

Horgány Andrásné és lánya, Renáta együtt nevezett be. Az asszony szerint a fesztivál a falu jó hírért növeli, a helyiek lehetőségeit színesíti. Sulyokné Mészáros Erikának például Fejér megyéből voltak vendégei, sógornőjével, Mészáros Sándornéval együtt futott a vidám rendezvény keretében. A távot Varga Béla teljesítette a legrövidebb idő alatt, talán azért bizonyult olyan fürge lábúnak, mert versenytáncos. „Megvan!" kiáltotta hangosan, mikor beért a célba, és táncos párjának ajánlotta a győzelmet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A horvátok és a svédek fölényesen győztek

Elszenvedte első vereségét a bolgár labdarúgó-válogatott a magyarok csoportjában. Válogatottunk… Tovább olvasom