Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 2°C | 6°C Még több cikk.

Hű maradt a Textileshez a hűség városában

A soproni Kertész Imre életét átszövi a hűség. Egyetlen klubban futballozott és edzősködött, ez pedig az STC.

A napjainkban 83. évében járó egykori labdarúgó edző a helyi Pamutiparban kezdett dolgozni 14 évesen és ettől a cégtől is ment nyugdíjba mint 50 éves törzsgárda tag. Itt ismerkedett meg a majdani feleségével, akivel 63 éve él házasságban.

És nem utolsó sorban egyetlen klubban futballozott és edzősködött, ez pedig az STC, majd a fúzió után a Soproni Textiles volt.

"Játékosként középhátvéd voltam, az akkori szóhasználattal élve kullancs - emlékezik a régi időkre. - Harminckét évesen egy súlyos bokasérülés után hagytam abba a labdarúgást. Futballistaként is fontosnak tartottam, hogy dolgozzak és tanuljak, később ennek hasznát is láttam."

Kertész Imre. Fotó: Magasi
Kertész Imre. Fotó: Magasi


A hajdani Soproni Textilesnél több sikeres korszaknak volt alkotója, részese.
"A megyei bajnokság megnyerése után 1962-ben leváltottak az edzői posztról, majd később visszahívtak az első csapathoz - folytatja Kertész Imre. - Hasonló helyzet máskor is előfordult a pályafutásom során. Edzők jöttek-mentek a csapatnál, de én mindig kéznél voltam."

Az eredményei önmagukért beszéltek, bajnokcsináló volt a megyei első osztálytól az NB III-ig. Voltak őszi elsők is az NB II Nyugati csoportjában, a tehetősebb klubokkal azonban nem bírták a versenyt.

"Tőlünk vitte el a Tatabánya a válogatottá lett Csapó Karcsit, aztán Udvardit, az MTK Turnert, a Dunaújváros Timárt, hogy csak a legnevesebbeket említsem. Negyvenöt évesen orvosi tanácsra befejeztem az edzősködést, utána már hiába hívtak, soha nem mentem vissza."

A Sopron Sportjáért díjjal is kitüntetett ősz mester kedvenc tizenegye így fest: Mészáros – Mentes, Hadarits, Horváth G. – Csapó, Horváth I A., – Timár, Németh II, Cser, Németh M., Pánczél.

Olvasóink írták

  • 1. Nagyonnagymedve 2013. április 18. 14:29
    „Egy edző, aki utálta a legjobb kapusát!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Benedek Tibor csapata legyőzte a Juniorválogatottat

A vízilabda-válogatott gyorsan elhúzott 3-0-ra, majd növelve előnyét, 14-8-ra nyert. Tovább olvasom