Kisalföld logö

2017. 01. 21. szombat - Ágnes -9°C | 1°C Még több cikk.

Hosszú távra tervez Győrött

Győr- Sikeres próbajáték után ötéves szerződést írt alá Győrben a szerb nemzetiségű Zoran Supic. A 23 éves védő korábban az OFK Beograd gárdájában szerepelt, s tagja volt a szerb U19-es válogatottnak is.
Úgy fest, több évre megoldódhat Győrben a védelem kérdése. Nikolov Balázs, Völgyi Dániel és Zoran Supic is a csapat hátsó alakzatának megerősítése miatt érkezett a Rába partjára. Utóbbi futballista a szerb Bezania együttesétől igazolt az ETO-ba.

– Hogyan került képbe épp a Győri ETO FC? – kérdeztük a labdarúgót.

– Egy évvel korábban már jártam Magyarországon, akkor a Debrecen hívott próbajátékra. Szerencsétlen időpontban kellett utaznom, mert egy sérülés miatt a teszt előtt hat hónapig nem futballozhattam, így nem is jött össze a megállapodás. Aztán nemrég, szintén a menedzserem közreműködésével Győrbe invitáltak. Itt jól sikerült a bemutatkozásom, ami után szerződést kínáltak a klub vezetői.

– Úgy tudjuk, több évig a prágai Sparta futballistája is volt.

– Szarajevóban születtem, de hatéves koromban a háború elől családommal Prágába költöztünk. Tíz évet éltünk ott, a klub juniorcsapatában fociztam, majd hazaköltöztünk. Először a másodosztályú Remontba kerültem, majd a már ismertebb, első osztályú OFK Beograd labdarúgója lettem. A Beograd aztán fél évre kölcsönadott a Bezaniába, majd amikor lejárt a szerződésem, ott is maradtam.

– A prágai évek után valószínű, nem lesz szokatlan az idegenlégióskodás.

– Ez így van, mert hiába lakott a családom is ott, mégiscsak egy másik országban kellett élnem. Van tehát tapasztalatom ebben a tekintetben. Amúgy nem leszek egyedül Győrött, mert hamarosan a barátnőm is Győrbe költözik.

– Szerbiában az utánpótlás-válogatott tagja volt, nem tart tőle, hogy így eltávolodik a nemzeti együttestől?

– A szerb válogatott nagyon erős, nem hinném, hogy ott számításba vennének. Viszont mivel még nem játszottam egyik nagyválogatottban sem, valószínű, szerepelhetnék a bosnyák együttesben. Meglátjuk, ha az ETO-ban sikerül jól játszanom, gondolom, arra otthon is felfigyelnek.

– Ötéves szerződést írt alá, ami viszonylag hosszúnak számít...

Névjegy

Név: Zoran Supic
Születési idő: 1984. 07. 21.
Magasság/testsúly: 192 cm/87 kg
Eddigi egyesületei: Sparta Praha, Remont, OFK Beograd, Bezania
Élvonalbeli mérkőzések/gólok: 51/2
– Hosszú távban gondolkodom, mert nem biztos, hogy már az első évben sikerül a tudásom legjavát adnom. Az sem mellékes, ha esetleg időközben egy másik gárda meg akar szerezni, a csapatom és én is jobban járnék így.

– Hogy érzi magát zöld-fehérben?

– Eddig nagyon jól. Tetszik az épülő stadion, a játékosok nagyon szimpatikusak. Ráadásul több honfitársam is az ETO tagja, biztos nem lesz gond a beilleszkedéssel.

Szeitz Tibor
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Utánpótlás-labdarúgótornát rendeznek Győrött

Július 18–22. között nyolc ország nyolcvanöt csapatának
fiataljai futballoznak Győrött a… Tovább olvasom