Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Hosszú távra tervez a tulajdonos

Sopronban hosszú távra tervez Vízer L. Máriusz, a futballklub új többségi tulajdonosa.

Romániában viszont korrupciós ügye miatt bíróság elé akarják állítani.
A kedd délelőtti sajtótájékoztatót követően alkalom nyílt néhány szót váltani Vízer L. Máriusszal, az FC Sopron új többségi tulajdonosával, aki egyébként az Európai Cselgáncs Szövetség elnöke is.

– Volt-e szerepe annak az ön  soproni szerepvállalásában, hogy a csapat a nemzetközi porondon szerepelhet?

– Részben ennek is köszönhető, hogy befektető lettem. A cél az, hogy a közeljövőben a Sopron a magyar bajnokság egyik meghatározó csapata legyen, s folyamatosan szerepeljen a nemzetközi porondon.

– Mennyire tervez hosszú távra?

– Azt hiszem, az már Magyarországon is köztudott rólam, hogy Nagyszalontán működtetek egy futballiskolát. Csank János is ott dolgozott egy ideig. Az is elképzelhető, hogy egy az ottanihoz hasonló intézményt hozok létre Sopronban, tehát mindenképpen hosszabb távú terveim vannak a helyi futballban. Most azonban a legsürgősebb feladat az első csapat helyzetének rendezése, a játékoskeret kialakítása.

– Hogyan fér meg egymás mellett a cselgáncs és a futball?

– Szeretem mindkettőt, s fiatalabb koromban, ha nem is túl magas szinten, de magam is futballoztam.

– Amellett, hogy sportvezető, üzletember is. Milyen területeken vannak érdekeltségei?

– Egy több országban is működő kaszinóhálózatot üzemeltetek, van egy mélyépítő cégem is spanyol partnerrel. Ezen túlmenően sportmarketinggel foglalkozom, s több országban én vagyok egy dohánytermékeket gyártó cég képviselője.

– Ennyi minden mellett, gondolom, nincs túl sok szabadideje. Ha mégis adódik, akkor mit csinál?

– Valóban nincs túl sok időm, amikor ki tudok kapcsolódni. Ha mégis adódik, akkor legszívesebben kocogok, esetleg horgászom.

– Végezetül azt árulja még el: hány nyelven beszél?

– Hat nyelven, magyarul, románul, németül, angolul, franciául és oroszul.
Az egyik magyar napilap tegnapi cikkében meglehetősen ellentmondásos személyiségnek állította be az FC Sopron új többségi tulajdonosát, Vízer L. Máriuszt. A cikk szerint többek között korrupció vádjával akarták Romániában bíróság elé állítani, mert egy társával csaknem félmillió eurós csúszópénzt kértek egy üzleti segítségért cserébe. Az ottani hírszerző szolgálat megfigyelései szerint üzleti ellenfelei megfélemlítése érdekében adott esetben az erőszaktól sem riad vissza.

Szerettük volna ezzel kapcsolatban is megkérdezni Vízer L. Máriuszt. Az Európai Cselgáncs Szövetség elnökének budapesti irodájában arról tájékoztattak, hogy a soproni klub új többségi tulajdonosa külföldön tartózkodik. A cikkbeli állításokról Záhonyi Tamás, Vízer titkára készséggel adott felvilágosítást. Mint mondta, a korrupciós ügybe Vízert bele akarták keverni. Mivel ő osztrák állampolgár, érthető, hogy ha tárgyalni kell az ügyet, akkor azt Ausztriában tegyék.

A titkár szerint ezen túlmenően, ha ezeknek a vádaskodásoknak lenne valami alapjuk, akkor nem valószínű, hogy Vízer olyan tisztséget tölthetne be több mint négy éve, mint az Európai Cselgáncs Szövetség elnöki posztja, ráadásul szeptemberben a nemzetközi szövetség első emberének is jelölteti magát.  

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Stark Péter Angliában

A hónap végén kezdődik az élvonalbeli bajnokság. A felkészülés felén van túl az élvonalbeli Győri… Tovább olvasom