Kisalföld logö

2018. 11. 17. szombat - Hortenzia, Gergő -1°C | 7°C Még több cikk.

Hosszú távon a nemzetközi szereplés a cél

Csütörtökön este zsúfolásig telt a Beni Ben söröző a Matáv Compaq Sopron szezonnyitó szurkolói ankétja előtt. A találkozón jelen volt a labdarúgók többsége, a klub vezetése teljes létszámban és néhány, a Matávot támogató cég képviselője.
A tájékoztatást Bodnár László, a Matáv Rt. logisztikai vezérigazgató-helyettese és a klub örökös tiszteletbeli elnöke kezdte.
Bodnár bevezető szavaiban elmondta, úgy érzi, az edzőkérdést sikerült megnyugtatóan rendezni és Simon Tibor személyében egy fiatal, ambiciózus szakember kezébe került a szakmai munka irányítása, aki játékosként társait tudta fanatizálni, szakvezetőként pedig remélhetőleg a rábízott labdarúgókkal is meg tudja ezt tenni.
Bodnár hangsúlyozta, a csapat célja, hogy a bajnokság végén az 1 – 8. hely valamelyikén végezzen. Ennek érdekében tette meg a klub a szakvezető által kért erősítéseket. Ennél a pontnál a klubhoz érkezett három új labdarúgót – Pintér Zoltánt, Fehér Zoltánt, Eguia Javrujant – a közönség biztató tapsa mellett Klement Tibor klubigazgató mutatta be a szurkolóknak, Bodnár László megemlítette: a csapat mögött támogatóként olyan sikeres világcégek sorakoztak fel – Hummel, Compaq, SAP, Fiat, Fornax – , amelyekhez méltatlan lenne, ha a csapat mondjuk a kiesés ellen harcolna. A hosszabb távú célkitűzések között éppen ezért az szerepel, hogy kijusson a csapat a nemzetközi porondra.
A jó szerepléshez persze – említette még meg Bodnár – szükség lesz a soproni szurkolók segítségére is, hiszen ez a klub a városé. Kifejtette: bízik benne, hogy – ahogy ősszel is néhány alkalommal történt – egymásra talál a csapat és a közönség, amely majd 12. játékosként segíti Szabadosékat.
Ezt követően dr. Payer Erzsébet sportért felelős alpolgármester asszony beszélt a stadionrekonstrukcióról. Mint kifejtette, az önkormányzat és az ISM jóvoltából 555 millió forint áll rendelkezésre a Káposztás utcai létesítmény felújítására. A munkálatok a sportcentrum felőli ülőhelyes lelátó megépítésével kezdőnek, majd a jelenlegi klubház felőli oldal következik. Mint megtudtuk, nyilván okoz egy kis fennakadást, hogy a tavaszi fordulók során várhatóan zajlik majd az építkezés, amelynek mindenképpen az első fázisában kellene a villanyvilágítást felszerelni.
Ezt követően bemutatták a csapat új, Dániából érkezett szürke-bordó mezét, és bejelentették, hogy a magyar futball történetében először a soproni klubnál vállalt támogatói szerepet a Westel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Atlétáink az Államokban

Az Egyesült Államokban megkezdődött az egyetemi atlétikai élet egyik legfontosabb versenysorozata, a… Tovább olvasom