Kisalföld logö

2018. 11. 19. hétfő - Erzsébet 0°C | 5°C Még több cikk.

Horváth Péter Sopronból Győrbe igazolt

Labdarúgás - A soproni városi stadion korábbi létesítményigazgatója, Horváth Péter már Győrben, az ETO-nál tölt be hasonló tisztséget, ő a létesítmény vezetője.
A hirtelen váltás hátteréről Horváth Péter a következőket mondta:

Az önkormányzat tulajdonában, ám az FC Sopron kezelésében lévő stadionnak voltam a létesítményigazgatója. Úgy gondolom, jó kis csapattal dolgozhattam, s a munkánk egyik legnagyobb elismerése az ellenfelek jó véleménye volt a soproni pályáról. Az FC Sopron megszűnésével gyakorlatilag a mi munkaviszonyunk is megszűnt.

Szó volt róla ugyan, hogy az FC Sopront üzemeltető gazdasági társaság kisebbségi tulajdonosa esetleg elhelyez bennünket a város cégeinél, ám erről én semmiféle értesítést nem kaptam. Nem tagadom, az is fáj, hogy hét évet dolgoztam az FC Sopronnál, létesítményigazgatóként az utolsó másfél évet, és még egy köszönömre sem méltatott senki. A múlt héten keresett meg Győrből Klement Tibor, akivel korábban Sopronban dolgoztam együtt, s felajánlotta ezt a munkalehetőséget.

Horváth Péter immár az épülő győri stadion lelátóján. Fotó: H. Baranyai Edina
Horváth Péter immár az épülő győri stadion lelátóján. Fotó: H. Baranyai Edina


Ha már egy nagy komplexum épül, s a tulajdonos rengeteg pénzt áldoz rá, akkor jó lenne egy igazán jó minőségű pályán játszani. Már megnéztem az ETO-stadion talaját, van mit javítani rajta. A stadion létesítményvezetőjeként az egész épülő világszínvonalú komplexum üzemeltetési igazgatójával, Földi Tiborral dolgozom együtt."

Horváth Péternek korántsem lesz idegen az ETO-stadionban dolgozni, van, méghozzá igen erős kötődése Győrhöz és az ETO-hoz:
Győrben születtem, nyolcvanhét és kilencvenegy között, azaz serdülőtől juniorkoromig játszottam az ETO-ban. Édesapám több mint kétszáz élvonalbeli mérkőzést játszott az ETO színeiben, azt gondolom, az idősebb ETO-szurkolóknak még ma is sokat jelent a Garas becenév. Az, hogy Győrben felkértek erre a feladatra, óriási megtiszteltetés, s emellett persze hatalmas szakmai kihívás is."

Horváth Péter természetesen ott lesz jövő hétfőn a REAC–ETO bajnoki mérkőzésen.

„Biztos, hogy különleges, nem mindennapi érzés lesz az ETO alkalmazottjaként belépnem Sopronban a városi stadionba. A furcsa helyzeten könnyít valamit, hogy a REAC, nem pedig az FC Sopron lesz a győri csapat ellenfele."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A skandináv fociról magyar szemmel

Labdarúgás - Az én fiacskám kilencéves, így egy ideje már együtt nézzük a világbajnoki,… Tovább olvasom