Kisalföld logö

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 16°C | 26°C Még több cikk.

Horváth Betti rögös útjai: Fertőszentmiklósról a női kézilabda válogatottba

Horváth Bernadett gyerekkora óta kézilabdázik. Fertőszentmiklósról az ETO-ba, majd Székesvehérvárra vezetett az útja. A hétvégén a válogatott mezt is magára húzhatta. A beállóssal pályafutásáról, válogatottságról, az elveszített EHF meccsről beszélgettünk.
- Fertőszentmiklóson kezdted a kézilabdázást. Hogy döntöttél a kézilabda mellett?
- Az általános iskolában ismerkedtem meg a kézilabdával és egyből nagyon megteszett. Próbálkoztam az atlétikával is, de nem szerettem annyira. A kézilabda mellett döntöttem.

- Fertőszentmiklóson szinte gyerekként azonnal a felnőttek között játszottál. Milyen volt bekerülni a csapatba?
- Fertőszentmiklós megyei I. osztályú csapat, s talán ötödik osztályos lehettem, amikor edzésre hivtak. A nővérem már ott játszott, igy könnyebb volt a beilleszkedés. Nagyon szerettem ott játsazni, jó volt a csapat, jó volt a hangulat, jó edzőim voltak. Kisgyerek voltam még, de a lányok hamar befogadtak. Egyszer, ha befejezem a pályafutásomat, szeretnék még ott játszani.

10, 90

Horváth Bernadett klubjában a 10-ez számú mezt viseli, mert 10-én 10 órakor született.

A válogatottban a 90-es mezben játszott, mivel 1990-ben született.
- Az ETO-ban aztán már saját korosztályoddal léptél pályára. Nem volt furcsa a váltás?
- Amikor Győrbe kerültem nagyon megtisztelő volt, hogy egy nagy és eredményes klubnál játszhatok. Gyerekkori álmom valósult meg azzal, hogy Győrben kézilabdázhattam. Persze furcsa érzés, hiszen egy összeszokott társaságba kellett beilleszkednem, de ott is mindenki segítőkész volt, nem panaszkodhattam.

- Vannak még az ificsapatokban úgynevezett avatások?
- Nagyon féltem a koleszos élettől, messze az otthontól, nagyon nehéz volt, de engem nem avattak, azt hiszem annyira nem is bánom.

- Győrből Székesfehérvárra igazoltál. Milyen munkát kellett elvégezned, hogy labdacipelőből stabil kezdőjátékos legyél?
- Fehérvárra nagyon hosszú és rögös út vezetett. Sokat dolgoztam azért, hogy kezdő játékos lehessek egy NB I-es csapatban.

Horváth Bernadett Fotó: http://www.cornexikezilabda.hu/
Horváth Bernadett Fotó: http://www.cornexikezilabda.hu/


- Mit jelent számodra pár év után a Fehérvár KC játékosának lenni?
- Végigjártam a lépcsőfokokat. Székesfehérvárt pedig nagyon szeretem. A legjobb döntést hoztam azzal, hogy a városba igazoltam. Nagyon jó és fiatal csapatunk van. Egyszerűen szeretek ott lenni.

- A tavalyi szezonban az ötödik legereményesebb játékos voltál a csapatban, és valamennyi bajnoki meccsen pályán voltál. Lehet bírni a terhelést?
- Tényleg nagyon sok meccs van mögöttem, Rengeteget edzünk, komoly terhelést kapunk, de ez az életünk, szívesen csináljuk. Tény, hogy szezon végére mindenki elfáradt, de ez természetes.

- Tavasszal jött egy fájdalmas vereség az EHF-kupa elődöntőjében. 13 másodperccel a vége előtt a dráma: kimaradt ziccer, majd gólt lőtt az ellenfél és döntőbe jutott. A végjáték tényleg magyar betegség, vagy csak belemagyarázás?
- Az EHF-kupa meccsről elég nehéz beszélni, nagyon rossz érzés volt a hazai vereség. Senkinek nem kívánom. Lehet magyar betegségnek nevezni, de aki már átélt ilyet és tudjuk, hogy jópáran átélték, sajnos, csak az tudja, milyen érzés, ezt nem lehet megmagyarázni.

- Milyen célokkal vágtatok neki ennek a szezonnak?
- A Fehérvárral az idei célkítűzés a négybe kerülés. Amióta itt játszom, mindig lecsúsztunk a felső házról, de bízom benne, hogy ebben a szezonban sikerül.

Horváth Bernadett
Horváth Bernadett


- Profi pályafutásod elején vagy. Mit jelent számodra most a válogatottság?
- Örültem, hogy behívtak a válogatottba. Szerintem minden sportoló álma, hogy a címeres mezt viselhesse.

- Milyennek látod az esélyeid, hogy az EB-n is ott legyél a válogatott csapatban?
- Jó érzésekkel mentem a válogatottba. Az hogy Németh András kit visz az EB-re, nem tudom.

- Szomorú leszel, ha Németh András mégsem számít rád a magyar rendezésű EB-n?
- Fiatalként rengeteget kell még dolgozni, hogy ott lehessünk az EB keretben. A kapitány figyel a bajnoki meccseken, és az ott nyújtott teljesítményünk alapján dönt. Fiatal vagyok, nincs okom a szomorúságra, de egy itthoni EB-n játszani nagyon nagy megtiszteltetés lenne.

- A sport állandó teljesítmény- és eredménykényszer. Ez mennyire nyomaszt, mi van, ha nem megy a játék?
- Rossz tulajdonságom, hogy túlizgulom a dolgokat. Ha például az első helyzetemet kihagyom, onnantól egyszerűen nem tudom túltenni magam a hibán. Édesanyám mondja rendszeresen, minden fejben dől el, és igaza van. Ha a rossz dolgokra gondolsz, akkor rosszak is történnek veled. Úgyhogy próbálok pozitívan gondolkodni, és hamar túltenni magam azokon a szituációkon, amelyek nem sikerülnek.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

NBI.: továbbra is nyeretlen a Puskás Akadémia

Döntetlennel zárult a Puskás Akadémia és a Paks mérkőzése a labdarúgó OTP Bank Liga negyedik… Tovább olvasom