Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 14°C Még több cikk.

Horváth András bízik a feljutásban

Három évre az olasz harmadosztályú Gallipoli Calcio csapatához szerződött Horváth András, az FC Sopron középpályása.
A válogatott labdarúgó edzője az FC Sopront két ízben is sikeresen dirigáló Dario Bonetti lesz. A volt soproni Cristian Cigan is ebben az együttesben folytatja a pályafutását.

– Hogy került képbe az olasz csapat, milyen előzményei voltak a légióskodásának? – kérdeztük Horváth Andrást.

– Dario Bonettivel nagyon jó munkakapcsolatom volt. Mint köztudott, kint maradt Olaszországban, s a szezonnak a feljutás céljával nekivágó Gallipoli edzője lett. Úgy gondolta, segítségére lehetek csapatának, ám engem még két évig szerződés kötött a Sopronhoz. Aztán a múlt héten szerdán keresett a tulajdonos Vízer úr azzal, hogy a két klub megállapodott.

– Örült neki, hogy válogatott játékosként lehetősége nyílt az olasz harmadosztályba szerződnie?

– Aki ismert, tudja, hogy az olasz futball a kedvencem. Adódott egy lehetőség, hogy ott játszhatok és sokat jelentett, hogy Bonetti személyében egy olyan szakember hívott ki, aki ismer engem, s akit én szakmailag nagyra tartok. Ráadásul a csapat, ahová mentem, jelentős célokért küzd. Ha más együttes, más edző hívott volna a harmadosztályba, nem hiszem, hogy mentem volna. Nagyon remélem, nem is fogok egy évnél többet ebben az osztályban futballozni, mert a csapat feljut a másodosztályba.

– Mit tud az új klubjáról?

– Az előző évadban a tizennyolc csapatos mezőnyben kilencedik lett. Gallipoli városa körülbelül feleakkora, mint Sopron, s hosszan a tengerpart mellett nyúlik el. A stadion a strandtól húsz méterre van. Most azonban három hétig Róma mellett edzőtáborozunk majd. Látszik, hogy tényleg nagyon komolyan gondolják a feljutást, a korábban pár hónapot Sopronban is futballozó, régebben éveken át az olasz élvonalban szereplő Sartor leigazolásáról is szó van. A klub körül mindig vannak húszan-ötvenen, hírekre vadászva. Rólam is tudták, hogy válogatott játékos vagyok.

– A soproni csapat szereplését figyelemmel kíséri?

– Természetesen. Közel öt évet futballoztam Sopronban, s bár voltak nehezebb időszakaim is, a Sopronnak köszönhetem, hogy válogatott labdarúgó lettem. Sifter Tomi révén tudom, milyen körülmények között szereztek hősiesen harcolva pontot a fiúk Kaposvárott.

Névjegy

Név: Horváth András
Poszt: középpályás
Született: 1980. augusztus 6.
Testsúly: 81 kg
Magasság: 183 cm
Klubjai: Haladás: 1995–2002, FC Sopron 2002–2007, Gallipoli 2007–
Legjobb eredménye: Magyar Kupa-győztes (2005)
Válogatottság: 2/1 gól
– Ha már a válogatottságot említette, nem tart tőle, hogy azzal, hogy az olasz harmadosztályba igazolt, lemondhat róla?

– Nézze, Várhidi Péternél a bő keretben mindig benne voltam... Nagyon bízom benne, hogy a kapitány továbbra is számol velem. Említettem, az olasz futball a kedvencem, nekem hihetetlen élmény lenne a világbajnok ellen pályára lépni a válogatottban, ráadásul az a Gallipolinál is emelné az ázsiómat.

Botár László

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ilyet még nem látott az FC Sopron új edzője

Détári Lajos fiai nyugodtan, a középpályán pontos passzokkal járatva a labdát kezdték a mérkőzést, ám hamar emberhátrányba kerültek. Ezután Ködöböcz került a védelem bal oldalára, Birtalan pedig visszahúzódott a középpályára, Sira maradt egyedül támadó. Tovább olvasom