Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Horti ismét belevág a légióséletbe

Horti Dóra a lengyel Wisla Kraków együttesében folytatja pályafutását. A soproniak centere reméli, ezúttal szerencsésebb lesz lengyelországi pályafutása.
Horti Dóra, az Uniqa-Euroleasing Sopron centere elhagyja jelenlegi klubját, s a lengyel bajnok Wisla Krakównál folytatja pályafutását. A játékos egyszer már légiósnak állt, s akkor is Lengyelország volt az állomás, ám az a „kaland" nem igazán jött be neki.

Horti Dóra (sárgában) a következő szezonban a lengyel bajnokságban bizonyíthat. Fotó: Magasi Dávid
Horti Dóra (sárgában) a következő szezonban a lengyel bajnokságban bizonyíthat. Fotó: Magasi Dávid

„Sajnos még nyáron a válogatottnál sérültem meg, s csak decemberben tudtam csatlakozni a csapathoz. Akkor újra megvizsgáltak, s kiderült, még nem egészséges a vállam, újra műteni kellett. Jó egy hónappal később hazajöttem, s Sopronba szerződtem. Nem mondom, hogy nincs bennem egy kis rossz érzés, de nagyon remélem, ezúttal szerencsésebben alakul a sorsom" – mondta Horti Dóra, aki a bajnoki döntőt követően írta alá a szerződését.

„Nagyon sajnálom, hogy nem aranyéremmel távozom. A győriek elleni finálé még mindig roppant kellemetlen emlék. Sajnos a döntő meccsen az utolsó negyedben leblokkoltunk, s ezt remekül kihasználták a vendégek. Kegyetlen dolog ez egy kicsit, mert az a néhány perces rövidzárlat elég volt ahhoz, hogy egy egész éves munka, teljesítmény »leértékelődjön«. Ha ott egy dobás bejön vagy sikerül egy győri támadást kivédekezni, lehet, átlendülünk a holtponton, s mi vagyunk az aranyérmesek. Ezen azonban már kár rágódni, a ha nem játszik a sportban. Így alakult. Azt azért hozzáteszem még, hogy a Győrrel egész évben ilyen meccseket játszottunk, alighanem csak a finálé első összecsapása lógott egy kicsit ki, akkor nagy különbséggel tudtunk nyerni" – elevenítette fel a nem túl régi és nyilván kellemetlen emlékeket a center, aki egy évre kötelezte el magát új klubjához.

„A Wisla jelenleg Lengyelország legjobb csapata, szerepelt az Euroliga nyolcas döntőjében is. Spanyol edzője van, s rengeteg jó játékosa. Ezen a szinten nincsenek olyan ígéretek, hogy ennyit vagy annyit biztosan játszik az ember, de ha keményen edzek és küzdök, akkor biztosan kapok lehetőséget. Kell is a versenyhelyzet, hogy ne kényelmesedjen el az ember. Ilyen szempontból úgy érzem, az egyik legideálisabb csapatot választottam. A sopronival hasonló képességű együttesbe fölösleges lett volna elmenni, mert akkor inkább maradtam volna idehaza, a jobb klubokban viszont könnyen csak egy-két perces játékos vagy még az sem lennék. Itt minden adott lesz, hogy éljek a lehetőséggel, s csak rajtam múlik, hova jutok" – folytatta Horti, aki egyébként másfél éve úgy tért vissza Sopronba, hogy még szeretne külföldön játszani.

„Török Zoltán ügyvezető tudta a szándékaimat, s ezúton is szeretném megköszönni neki és mindenkinek a klubnál, hogy egy roppant nehéz helyzetben számítottak rám. Végül egy-egy bajnoki arany és ezüst, valamint két kupasiker lett a közös munkánk eredménye, ami azért nem rossz" – vonta meg az elmúlt időszak mérlegét a kosaras.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kevesen maradtak

Két megyei III. osztályú mérkőzés is elmaradt a hétvégén. A Győrasszonyfa–Hallássérültek és a… Tovább olvasom