Kisalföld logö

2018. 11. 16. péntek - Ödön 2°C | 10°C Még több cikk.

Holtversenyben a góllövőlista élén

Eddig is imádták a soproni szurkolók, a Balaton elleni mérkőzés túlórájában elért, három pontot érő „csodagólja” után pedig valósággal istenítették Tóth Mihályt. A támadónak ez volt a negyedik találata ebben az évadban, és így többedmagával ott áll a góllövőlista élén.

Tóth Mihály lassan a védők rémévé válik.
– Ez már a harmadik szezonja soproni színekben. Tudja, hogy hány gólnál jár Matáv-játékosként?
– Az első szezonban tizenhét, a másodikban pedig tizennégy góllal zártam. Most ez volt a negyedik, ez összesen harmincöt.

– Szép szám, nem csoda, hogy szeretik a szurkolók...
– Pedig az, hogy ilyen eredményes lehetek, a csapat érdeme.
– Arra viszont gondolom, rengetegen kíváncsiak, hogy is született az utolsó találata, a Balaton elleni, három pontot érő gól. Elmesélné?
– Kaptam egy hosszú beadást, és a labda után rohantam, hogy elérjem. Ez sikerült, de közben eléggé kisodródtam. Mivel tudtam, hogy nagyon kevés idő van hátra, megpróbáltam ebből a szituációból a lehető legtöbbet kihozni.

– Ennél jobban nem is sikerülhetett volna...
– Igyekeztem minél gyorsabban valahogy középre lőni a labdát, hátha érkezik valaki. Nem mondom tehát, hogy ez a lövés száz százalékig tudatos volt, ebben a gólban a szerencsének is akadt némi szerepe. Azt viszont mindenképpen hozzá kell tennem, hogy úgy érzem, a győzelemre rászolgáltunk, hiszen hetvenöt percen át egyértelműen mi irányítottuk a játékot, a siófokiaknak csak az utolsó negyedórában voltak helyzetei, tehát összességében mindenképpen megérdemeltük a három pontot. Persze nem biztos, hogy mindez sikerült volna szurkolóink segítsége nélkül. Lehet, hogy voltak, akik már elindultak korábban hazafelé, de most biztos vagyok benne, hogy a következő hazai meccsünkön mindenki a lefújást jelző sípszóig a helyén marad.

– Többedmagával a góllövőlista élén áll, és eddig is igen eredményesen futballozott Sopronban. Foglalkoztatja, hogy esetleg gólkirály legyen?
– Nézze, egy csatárt a góljai minősítik. Nem mondom, hogy rossz lenne gólkirálynak lenni, ám számomra az elsődleges, hogy az első hat között végezzünk, ebben próbálok segíteni azzal, hogy ha úgy adódik, minél több gólt szerzek.

– A csapat az előző években gyengén rajtolt, most viszont remekül, és az előkelő negyedik helyen áll. Mit gondol, minek tudható be ez a remek szereplés?
– Szerintem a játékosállományunk nem erősebb, mint az előző években volt. Akkor viszont rendre gyengén kezdtünk, és elég ideges volt az egész évad. Most valamivel többet edzünk, és más módon is, mint eddig. A jó rajt is úgy érzem, önbizalmat adott a társaságnak, amelyet az ilyen csúszva-mászva, az utolsó pillanatban kivívott sikerek még jobban összekovácsolnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Változik a Forma-1-es versenyhétvégék progremja

A tíz csapatfőnök megállapodott, hogy jövőre változtat a versenyhétvégék menetrendjén: pénteken csak… Tovább olvasom