Kisalföld logö

2018. 07. 18. szerda - Frigyes 18°C | 26°C Még több cikk.

Hóban futva kezdte a felkészülést a Matáv

Hétfőn délelőtt az Ágfalvi úti Vasas-pályán megkezdte a felkészülést a tavaszi évadra a Matáv Sopron labdarúgócsapata, azaz munkába állt az ünnepek között szerződtetett új edző, Dajka László.

A hóesés nem volt akadálya az edzésnek.
A szakembert Bodnár László, a soproni klub örökös tiszteletbeli elnöke mutatta be a játékosoknak dr. Cserich Zsolt, a Matáv SC elnök társaságában, az első idei tréninget megelőzően. Mint Bodnár László elmondta: a vezetőség mindenképpen a fiatal edzőgeneráció képviselői közül szeretett volna szakembert szerződtetni a csapat mellé. Dajka Lászlót következetes, határozott szakembernek tartja, akivel a Matáv megtarthatja jelenlegi remek, felsőházi pozícióját, valamint sikeresen folytathatja a szereplést a Magyar Kupában. Bodnár bemutatta Dajka segítőjét, Sikesdi Gábort is, majd bejelentette, hogy a helyi viszonyokat jól ismerő Halász Ernő, a juniorcsapat szakvezetője is az első együttes szakmai stábjába kerül.

Ezt követően Dajka László vázolta röviden elképzeléseit a játékosokkal, akik közül a két, a hét végéig szabadságra engedett szerb futballistán, Bojan Lazicon és Mladen Lambulicon kívül minden futballista ott volt a felkészülés rajtjánál. Az új edző kifejtette: szerinte a csapat nagyjából a játékerejének megfelelő pozícióban áll a tabellán. Ahhoz viszont, hogy ezt meg is tudja tartani, nagyon keményen kell dolgozni a felkészülés során, amelynek első hete még amolyan rávezető jellegű lesz.
A jövő héten jobbára a sportcentrumban készül a csapat, amely január 18-án Budapesten a terembajnokságon szeretne minél eredményesebben szerepelni.

Azt követően egy hétig Sopronban amolyan napközis rendszerben edzőtáborozik a Matáv, az nagyon kemény hét lesz, napi két edzéssel. Ezután kezdi el játszani az edzőmeccseket. Ezekkel kapcsolatban Dajka azt mondta: a felkészülési mérkőzéseknek éppen az a céljuk, hogy rávilágítsanak a hibákra, hogy azokat kijavítva majd a bajnoki és a Magyar Kupa-mérkőzéseken sikeres legyen a társaság.

A tervek szerint 6–8 előkészületi mérkőzést játszik a szezon előtt a soproni csapat. Mint arról már beszámoltunk, két támadóval, Bausz Róberttel és Tiber Krisztiánnal szerződést bontott a soproni klub. Az erősítésekkel kapcsolatban Dajka neveket nem árult el, annyit tett hozzá: az igazolásokkal nem az a cél, hogy feltöltsék, hanem hogy megerősítsék a Matáv játékoskeretét. Ezzel kapcsolatban hír, hogy teljes intenzitással bekapcsolódott a Matávnál a munkába Horváth Lajos. P már októbertől a soproni csapatnál edzett, de egy kellemetlen vírusos fertőzés miatt nem számíthatott rá Pintér Attila. A 30. évében járó védő korábban Sárváron, Celldömölkön és Pápán futballozott.

A bevezetőt követően a szakvezető a havas pályára vezényelte a társaságot és a futással kezdetét vette a keménynek ígérkező téli felkészülés.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Abramovics menti meg a Parma csapatát?

Roman Abramovics lehet a Parma labdarúgó csapatának új tulajdonosa. Az orosz milliárdos ugyanis a… Tovább olvasom