Kisalföld logö

2018. 07. 17. kedd - Endre, Elek 18°C | 28°C Még több cikk.

Hideg fej, forró szív

Csütörtök délután lesz a mindent eldöntő csata a szlovákiai Rózsahegyen a női kosárlabda Euroliga negyeddöntőjében a Ruzomberok és a GySEV-RINGA együttesei között. A soproniakra óriási nyomás nehezedik.
A múlt csütörtöki soproni összecsapás lefújása után történt incidens (dobálózás) miatt feltehetően az amúgy is óriási tétű – az Euroliga négyes döntőjébe jut a győztes – találkozón az idegenbeli meccseken szokottnál is jóval nagyobb nyomás nehezedik majd a soproniakra, akik ennek ellenére nyerni akarnak.
– A legfontosabb az lenne, hogy a csapat ugyanazt az agresszív, kemény védekezést nyújtsa, amit legutóbb Sopronban – mondta Farkas Sándor, a vasutascsapat szakvezetője. – Annak köszönhetően sikerült ezt elérni, hogy az Euroliga legeredményesebb csapata csupán 38-szor tudott mezőnyből kosárra dobni, noha ez a szám náluk általában 70 körüli szokott lenni. A támadójátékunkkal nem volt probléma, hiszen mindkétszer 80 pont fölött dobtunk a rózsahegyieknek, várható, hogy ők is határozottabban védekeznek majd.
– Hogyan készült a csapat a találkozóra ?
– A múlt csütörtöki meccs után péntek reggel volt egy futással és súlyzózással egybekötött tréning, majd hétfőig szabadok voltak a lányok. Azért adtam aránylag hosszú pihenőt nekik, mert egyrészt frisseknek kell lenniük, másrészt pedig akkor még úgy volt, hogy a rózsahegyi meccs után vasárnap lesz egy nehéz bajnokink Diósgyőrben. Ez szerencsére elmarad, így a Rózsahegy elleni meccs után a következő bajnokin is, amelyet Szekszárdon játszik a csapat, fitt lehet a társaság. Szóval a hét elején videó volt, és ami az edzéseket illeti, nem vettem vissza a terhelésből, de igyekeztem úgy összeállítani a programot, hogy frissen lépjenek pályára a lányok.
– Csapatának viszont várhatóan nem csak a Ruzomberok együttesével kell megküzdeni...
– Így van, a sikerhez mindenekelőtt hideg fejre és forró szívre lesz szükség. Nagyon nagyra tartom a rózsahegyi csapat és Hejková asszony eddigi sikereit, a kétszeri Euroliga-győzelmet, tisztelet mind az együttesnek, mind a szakvezetőjének. A soproni meccs óta tartó provokatív magatartásukat nem tudom hová tenni, mégpedig elsősorban azért nem, mert pontosan tudják, a jelen helyzetben milyen következményei lehetnek az ilyen viselkedésnek. Minden fórumon elmondtuk, most is megteszem: a dobálózást a legmesszebbmenőkig elítéljük, aki ezt tette, anyagilag is súlyosan bünteti a csapatot, hiszen a nemzetközi szövetségnél nyilván tudnak az esetről, a klub pedig hasznosabb célokra is tudná fordítani azt a pénzt, amit büntetésként kell fizetni. Viszont a történteket felhasználva úgy látom, a rózsahegyiek a pályán kívüli dolgokban is igyekeznek „ biztosra menni ” . Túl ezen a provokáción, hogy a dobálást ennyire felhasználták hangulatkeltésre, láttam televíziós közvetítésben: úgy nyertek otthon a Como ellen, hogy a csarnokukban az óra az utolsó pillanatokban – amikor kellett – a másodperceket bizony jóval lassabban pörgette, így tudott Bogojevic kosarával nyerni a szlovák csapat. Tehát még ilyesmire is figyelni kell.
– Milyen a hangulat a játékosok között ?
– Örömmel látom, hogy nagyon elszánt. Nem elégedtek meg azzal a lányok, hogy kiharcolták a harmadik mérkőzést, nyerni akarnak. És még valamit. Ha bejutnak a soproni szurkolók a találkozóra, arra szeretném kérni őket, végig sportszerűen szurkoljanak nekünk!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Moldovában a válogatott

A rossz időjárás miatt közel egyórás késéssel, kedden délután érkezett meg a magyar… Tovább olvasom