Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Hibátlan hazai ősz némi hiányérzettel

Őszi bajnok lett és hibátlan teljesítménnyel vezeti az élvonalbeli tabellát télen a címvédő Rába ETO futsalcsapata. Az együtteshez, amelynek célja az újabb bajnoki aranyérem, ismét külföldi edző érkezik.
Az ETO augusztusban az UEFA Futsal Cup győri selejtezőjében magabiztosan győzte le az angol, az andorrai és a svájci bajnokot is, s jutott az első csoportkörbe. Aztán Csehországban, a következő fordulóban bravúros döntetlent ért el a csoportgyőztesként továbbjutó, brazilokkal teletűzdelt grúz bajnok ellen, majd játszott szoros meccset a cseh aranyérmessel, végül vereséget szenvedett a fehérorosz Minszktől, s lett negyedik.

„Kétfelé bontanám az együttes őszi szereplését, külön értékelném a hazai és a nemzetközi szereplést – kezdte Drucskó Zoltán, a Rába-partiak ügyvezető elnöke. – A nyáron két játékos, Csikós Sándor és Tamási Gábor elbúcsúzott tőlünk. Az érkező brazil Diogo Moreno és a marokkói Fouad Amrani komoly erősítésnek bizonyult. A nemzetközi szerepléssel összességében nem lehetünk elégedetlenek. Újoncként vettünk részt a sorozatban, közel álltunk a nagy sikerhez, több ilyen mérkőzést kellene játszanunk, hogy még rutinosabbak legyünk."

A bajnokságban a gépezet néha csikorgott, a győriek így is minden találkozójukat megnyerték. Legyőzték többek közt a nagy rivális Berettyóújfalut is.

„A nemzetközi szereplés miatt már júliusban meg kellett kezdenünk a felkészülést, ezért rendkívül hosszúra nyúlt számunkra a szezon. Ez meg is látszott a szereplésünkön, bár az eredményességre nem lehet panasz, hiszen a hibátlan mérleg mellett a legtöbb gólt rúgtuk, a kapott találatok tekintetében második lett a csapat, Willian Neris személyében pedig mi adtuk az ősz gólkirályát is. Játékunk azonban helyenként hagyott kívánnivalót maga után, nem sikerült olyan kiegyensúlyozott teljesítményt mutatnunk, amilyet szerettünk volna."

Pedig sok minden is hátráltatta a munkát, többen is megsérültek, s edzőváltás is történt a szezon elején.

„Tavasszal gyakorlatilag sérülésmentesen sikerült befejezni a bajnokságot, ősszel már nem volt ilyen szerencsénk. A nemzetközi mérkőzéseinken például nem tudott pályára lépni a román Al-Ioani, ami komoly vérveszteséget jelentett. De említhetném az év játékosának választott Gyurcsányi Zsolt, továbbá Balázs Zoltán és Lódi Tamás kiesését is. Nagy reményeket fűztünk a spanyol edző, Paco Araujo érkezéséhez. Játékosaink is vevők voltak az új stílusra. Sajnos azonban nem tudtuk megoldani zökkenőmentesen a tréner beilleszkedését, családjának letelepedését, s ez meg is látszott a közös munkán. Voltak kommunikációs problémák is. Gondot jelentett, s nem voltunk elégedettek a sok szabálytalansággal, amit játékosaink a bajnokik közben elkövettek. Ezen a téren mindenképp javítani kell a következő szezonban."

A beugró edző, a válogatottsági rekorder, Tóth Szabolcs remek helyettesnek bizonyult.

„Még egyszer nem akartuk elkapkodni az edzőkérdést, ezért bíztuk meg az NB II-es csapat irányítása mellett az élvonalbeli gárda felkészítésével is Tóth Szabolcsot, aki remekül helytállt. Fegyelmi téren maradt hiányérzetünk, annak ellenére, hogy a volt társak elfogadták a kialakult helyzetet. A döntés helyességét bizonyította, hogy Tóth Szabolcsot párhuzamosan felkérték segítőnek a válogatott mellé is."

Januártól már új szakvezetője lesz a zöld-fehéreknek.

„Az év elején érkezik a portugál Artur Melo, akivel már csak a hivatalos papírokat kell aláírnunk, fél plusz egy éves szerződést kínáltunk a trénernek. A rutinos szakvezetővel változatlan a célunk, szeretnénk megnyerni ismét a bajnokságot és a kupát, s jól kell szerepelnünk a nemzetközi porondon is. A játékoskeret tekintetében abban maradtunk, több futsalost tesztelünk, a fiatal Bogyó Károly érkezése Miskolcról biztosan várható. További egyeztetés után még előfordulhat újabb, esetleg külföldi játékosok leigazolása is."

A győriek a válogatott év eleji találkozói miatt a felkészülést egy héttel korábban, már ma megkezdik. Az első „tavaszi" bajnoki mérkőzés január 17-én lesz a Magvassy-csarnokban.

Olvasóink írták

  • 1. ACSA 2011. január 04. 22:28
    „Vakok között a félszemű a király!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Soproni KC - Kelley kényszerpihenőn?

A soproni kék-fehérek irányítójának lovaglóizom-húzódása van, amit pihentetni kell(ene). Tovább olvasom